Asuinalueena Hervanta, Tampere

Onko haaveissasi asunto Hervannasta? Tutustu Hervantaan ja löydä alueen myytävät asunnot.

Hervanta, yksi Suomen tunnetuimmista lähiöistä, sijaitsee Tampereen eteläosassa. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Hallila, Kaukajärvi ja Vuores.


Hervannan monipuolisen palvelurakenteen vuoksi sitä voisi sanoa jopa kaupungiksi kaupungin sisällä. Hervannan keskustassa sijaitsee kauppakeskus Duo, josta löytyy päivittäistavarakaupat sekä erikoisliikkeitä. Hervannan keskustassa on myös kirjasto, terveysasema sekä monia ravintoloita. Tiesitkö, että Hervannan keskustan rakennukset, muun muassa kirjasto- ja vapaa-ajantalon sekä kauppakeskus Duon vanhimman osan, suunnitteli arkkitehtipari Reima ja Raili Pietilä. Rakennukset ovat persoonallisia, punatiilestä rakennettuja ja pyöreiden muotojen hallitsemia. Ne ovat Hervannan nähtävyys ja keskus.


Hervannassa on paljon kouluja ala-asteesta alkaen aina teknilliseen lukioon asti. Myös teknillinen yliopisto sijaitsee Hervannassa.


Hervanta tarjoaa hienot puitteet luonnosta nauttiville laajojen metsäalueiden ansiosta. Suolijärven ympäri kulkeva pururata on kaunista lenkkimaastoa, jota voi talvella kiertää myös hiihtäen. Hervannan eteläosan puistoalueella on myös frisbeegolf-kenttä ja talvisin kaupunginosan pohjoislaidalla pääsee laskettelemaan Hervannan laskettelukeskuksessa. Hervannasta löytyy myös uimahalli, jäähalli sekä yleisurheilukenttä. Näiden lisäksi Hervannassa on lukuisia pienempiä urheilu- ja pallokenttiä, sekä monitoimikeskus, josta löytyy mm. liikuntasali katsomoineen.


Vaikka Hervanta sijaitseekin kaupungin laidalla, liikenneyhteydet Tampereen keskustaan ovat hyvin kattavat, siitä pitää huolen Tampereen kaupungin joukkoliikenne.


Hervannan pohjoisosa ja keskusta koostuvat pitkälti kerrostaloista, mutta kaupunginosan reuna-alueilla on laajoja omakoti- ja rivitaloalueita. Asuinrakennusten lisäksi Hervannan eteläosista löytyy liikerakennuksia.


Hervannan monipuolisuus näkyy myös asukkaissa. Pientaloalueet ovat lapsiperheiden suosiossa ja kerrostaloalueet nuorten sekä vanhempien ihmisten.

Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio