Asuinalueena Pyynikki, Tampere

Onko haaveissasi asunto Pyynikiltä? Tutustu Pyynikkiin ja löydä alueen myytävät asunnot.

Pyynikki, vanhoista puutaloista ja suojellusta luontoalueesta koostuva kaupunginosa, sijaitsee lähellä Tampereen keskustaa ja Pispalaa.


Pyynikki on tunnettu maailman korkeimmasta soraharjusta, Pyynikinharjusta. Suojellulta alueelta löytyy hyvät ulkoilumahdollisuudet ja kauniit maisemat. Kauniita maisemia pääsee ihailemaan vuonna 1929 valmistuneesta, 26 metriä korkeasta Pyynikin näkötornista. Pyynikin näkötornin yhteydessä on myös legendaarinen Pyynikin munkkikahvila. Harjun eteläpuolella sijaitsevan Pyhäjärven rannassa on uimaranta, sekä pyörivästä katsomostaan tunnettu Pyynikin kesäteatteri. Harjun pohjoispuolelta löytyy urheilun ystäville Pyynikin urheilukenttä, joka kesäisin tarjoaa mahdollisuudet yleisurheiluun sekä jalkapalloon. Samalla paikalla on urheiltu aina 1900-luvun alusta lähtien ja kentällä on tehty myös maailmanennätyksiä. Talvisin kentälle jäädytetään luistinrata. Pyynikiltä on kävelymatka Tampereen keskustaan, josta löytyy kattavat palvelut.


Pyynikin rakennuskanta koostuu pitkälti kerrostaloista. Vanhojen puukerrostalojen rinnalla on myös korkeampia rakennuksia. Pyynikiltä löytyy myös upeita omakotitaloja, mutta pääasiassa rakennuskanta on kerrostalopainotteinen.


Pyynikki on hyvin säilynyttä, vanhaa aikaa henkivää aluetta. Myytävistä asunnoista löytyy niin historiallisia taloja, kuin nykyaikaisempia kerrostaloasuntoja. Alue houkuttelee niin lapsiperheitä kuin pariskuntia.

Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio