Asuinalueena Töölö, HelsinkiOnko haaveissasi asunto Töölöstä? Tutustu Töölöön ja löydä alueen myytävät asunnot.

Töölön kaupunginosa sijaitseen Helsingin kantakaupungin luoteisosassa. Kaupunginosa on tunnettu kuuluisista rakennuksistaa ja kirkoistaan ja siellä sijaitsee myös kolme korkeakoulua: Sibelius-Akatemia, Kauppkorkeakoulu sekä Svenska Handelshögskolan. Töölö jakaantuu Helsingin ydinkeskustaa lähellä olevaan Etu-Töölöön ja kauempana pohjoisessa sijaitsevaan Taka-Töölöön. Etu- ja Taka-Töölön erottaa Hesperian esplanadi eli Eteläisen ja Pohjoisen Hesperiankadun välinen puistovyöhyke.


Etu-Töölön naapurialueita ovat Taka-Töölön lisäksi Kamppi, Kluuvi, Lapinlahti, Ruoholahti sekä Lauttasaari. Kaupunginosa rakennettiin 1910-1930-luvuilla tiiviiksi, arkkitehtuuriltaan yhtenäiseksi alueeksi, jolle ovat ominaisia korkeiden rakennusmassojen ympäröimät umpikorttelit. Hyviä esimerkkejä Etu-Töölölle tyypillisistä yhtenäisistä katunäymistä ovat Museokatu, Runeberginkatu, Hesperiankadut, Caloniuksenkatu, Väinämöidenkatu, Sammonkatu ja Tunturikatu. Rakennustyyleissä lomittuvat myöhäisjugend, klassismi sekä funktionalismi. Alueen tunnetuimpia rakennuksia ovat Eduskuntatalo, Kansallismuseo, Temppeliaukion kirkko, Musiikkitalo sekä Finlandiatalo. Etu-Töölö rakennettiin alun perin keskiluokkaiseksi asuinalueeksi, mitä se on edelleenkin. Alueen asuntotarjonnassa korostuvat suuret, 4-6 huoneen arvokkaat kerrostalohuoneistot. Haluttuja ovat myös Etu-Töölön yksiöt, kaksiot ja vanhojen kivitalojen vinteille rakennetut modernit ullakkoasunnot.


Taka-Töölön aluetta rajaavat Etu-Töölön lisäksi Linjat, Alppila, Länsi-Pasila, Laakso ja Meilahti. Taka-Töölössä on laajoja puistoalueita, joista tunnetuimpia ovat Eläintarha ja sen etelälaidalla sijaitseva Talvipuutarha, Töölöönlahden rannalla sijaitseva Hesperian puisto sekä turistibussien vakiokohde, Sibeliuksen puisto monumentteineen. Alueen kuuluisimpia rakennuksia ovat Helsingin Olympiastadion ja Suomen Kansallisooppera. Olympiastadionin lisäksi Uimastadion, Kisahalli, Eläintarhan urheilukenttä sekä jäähalli tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet liikuntaan ja urheiluun. Alueen asuntotarjonnassa korostuvat ennen 1960-lukua rakennetut kerrostalot. Taka-Töölön yksiöt, kaksiot ja kolmiot ovat haluttuja asuntoja Helsingin ydinkeskustan läheisyyden ja hyvien liikenneyhteyksien vuoksi. Alueelta löytyy myös isompia perheasuntoja sekä vanhojen talojen vinteille rakennettuja yksilöllisiä ullakkoasuntoja.Lue blogista: Meilahdenmutsi muuttaa Töölöön

Katso myös millainen koko Helsinki on asuinalueena

Alueen ilmakuva

Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio