Asuinalueena Saaristokaupunki, Kuopio

Onko haaveissasi asunto Kuopion Saaristokaupungista? Tutustu Saaristokaupunkiin ja löydä alueen myytävät asunnot.

Saaristokaupunki on Kuopion uusinta aluetta kaupungin eteläosassa. Vedenläheisestä Saaristokaupungista on rakentumassa 14 000 asukkaan kaupunginosa vuoteen 2020 mennessä.


Saaristokaupunki on Kuopion merkittävin ja nopeimmin kasvava asuinalue. Kaupunginosan laajat vihervyöhykkeet, ulkoilureitit sekä vesistön läheisyys houkuttelevat Saaristokaupunkiin. Alue tarjoaa kattavat liikuntamahdollisuudet, sillä Saaristokaupungissa on useita lenkkipolkuja, ja talvisin latuja. Myös Lippumäen liikuntakeskus tarjoaa hienot puitteet urheilun ja liikunnan harrastamiseen. Läheltä Saaristokaupunkia löytyy myös uima- ja jäähalli. Kallaveden rannasta löytyy useita uimarantoja, jotka mahdollistavat virkistäytymisen kesähelteillä. Veneilijöille venesatama avaa suoran yhteyden Kallavedelle.


Alueen palveluiden määrä kasvaa alueen kanssa. Alueelta löytyy kauppoja, päiväkoteja sekä kouluja. Saaristokaupungin hyvä sijainti tarjoaa mahdollisuuden hyödyntää myös Petosen kaupunginosan palveluita. Petosen keskuksesta löytyvät yksityiset ja julkiset palvelut, kuten terveyskeskus ja kirjasto. Myös Kolmisopen kauppakeskus ja Ikea ovat helposti Saaristokaupungin asukkaiden käytössä.


Saaristokaupungista löytyy monipuolinen asuntotarjonta. Alueella on niin omakoti-, rivi- kuin kerrostalojakin. Valtaosa kaupunginosan rakennuksista on pientaloja. Saaristokaupungin osa-alueita ovat Lehtoniemi, Rautaniemi, Savolanniemi sekä Pirttiniemi. Savolanniemi ja Pirttiniemi koostuvat pääosin pientaloista, kun taas vuoden 2010 asuntomessualue Lehtoniemestä löytyy myös kerrostaloja.


Saaristokaupunki on tällä hetkellä lapsiperheiden suosiossa. Etsitkö sinä perheellesi kotia Kuopiosta? Tutustu Saaristokaupungin tarjontaan rannan läheisyydessä.

Katso myös millainen koko Kuopio on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sammio