Asuinalueena Ala-Pispala, Tampere

Onko haaveissasi asunto Ala-Pispalasta? Tutustu Ala-Pispalaan ja löydä alueen myytävät asunnot.

Ala-Pispala on Pispalan kaupunginosaan kuuluva asuinalue. Sen lähialueita ovat muuan muassa Pyynikki ja Tahmela. Ala-Pispala kuuluu Pispalan kaupunginosaan, joka sijaitsee Suomen korkeimman soraharjun, Pispalanharjun pohjoisrinteessä. Ala-Pispala on maisemallisesti hyvin kaunista ja sen tuntumassa sijaitsee puistoja. Alueella on hyvät ulkoilumahdollisuudet, sillä aivan kävelymatkan päästä Ala-Pispalasta löytyy Pyynikin kauniit ulkoilualueet. 1930-luvulla Ala-Pispalaan rakennettiin Pispalan uittotunneli, jonka kautta tapahtui Kokenmäenjoessa tapahtunut tukkien uitto. Tukinuiton loputtua uittotunneli oli suljettuna vuosikymmenet, mutta se avattiin veneilijöiden ja kevyen liikenteen käyttöön vuonna 2013. Pyhä- ja Näsijärven yhdistävästä tunnelista on tullut kiinnostava turistinähtävyys. Pispala on arvokasta aluetta, josta löytyy myös Tampereen tunnettuja nähtävyyksiä. Näistä esimerkkejä ovat mm. Pispalan portaat ja Pispalan maamerkkinä toimiva haulitorni. Pispalassa sijaitsee myös Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna, vuonna 1906 toimintansa aloittanut Rajaportin sauna. Tampereen joukkoliikenne tarjoaa hyvät kulkuyhteydet Pispalan valtatieltä keskustaan.


Alun perin ilman rakennuskaavaa aloitettu Pispala liitettiin Tampereeseen vuonna 1937. Ennen tätä talot oli rakennettu jokseenkin sikin sokin, eikä myöskään kovin suunnitelmallisesti. Ala-Pispalasta löytyy paljon vanhoja puutaloja sekä viime vuosituhannen loppupuolella rakennettuja rivitaloja. Ainutkertaisten maisemallisten ominaisuuksiensa vuoksi Pispala on hyvin arvokasta aluetta, johon on noussut myös uusia omakotitaloja, joiden tieltä vaatimattomampi pispalalaisrakentaminen on saanut väistyä.

Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio