Asuinalueena Amuri, Tampere

Onko haaveissasi asunto Amurista? Tutustu Amuriin ja löydä alueen myytävät asunnot.

Alun perin 1860-luvulla työläisten asuinalueeksi rakennettu Amuri sijaitsee lähellä Tampereen keskustaa. Sen lähialueita ovat mm. Pyynikki ja Finlayson.


Amurin asukkaille keskustan palvelut ovat lähellä. Keskustan alueelta löytyy laaja kirjo palveluja, aina ravintoloista erikoisliikkeisiin. Kulttuurin ystäville Amurissa sijaitsee Tampereen taidemuseo. Myös Amurin läheisyydessä olevien konserttisalien ja teattereiden esitykset tarjoavat katsojille monipuolista viihdettä. Amurissa sijaitsee myös Tampereen pääkirjasto Metso. Amurin läheisyydessä olevan Pyynikinharjun suojeltu alue tarjoaa ulkoilun ystäville hyvät liikuntamahdollisuudet sekä kauniit maisemat. Amurista löytyy myös Pyynikin uimahalli, ja aivan kaupunginosan pohjoispuolella kohoaa Tampereen oma maamerkki, Näsinneula, ja sen välittömässä läheisyydessä Särkänniemen huvipuisto. Amurissa sijaitsee upealla näköalapaikalla Väinö Linnan –puisto, joka tarjoaa kesäpäivinä paikan rauhoittua ja nauttia kauniista luonnosta keskustan läheisyydessä.


Suurin osa Amurin rakennuskannasta koostuu eri vuosikymmenillä rakennetuista kerrostaloista, jotka ovat nousseet vanhojen puutaloalueiden tilalle. Alun perin Finlaysonin alueen työntekijöiden asuinalueeksi rakennetun Amurin vanhaa rakennuskantaa löytyy vielä museoituna säilytetystä Työläismuseokorttelissa. Amuri sopii loistavasti sellaiselle, joka haluaa palveluiden olevan lähellä. Amurin alue suosii lapsiperheitä, sillä kävelymatkan päässä ovat koulut ja tarhat. Alue on rauhallista vaikka onkin keskustan läheisyydessä.

Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio