Asuinalueena Kaleva, Tampere

Onko haaveissasi asunto Kalevasta? Tutustu Kalevaan ja löydä alueen myytävät asunnot.

Noin 10 000 asukkaan Kaleva on kaupunginosa Tampereen itäisessä kantakaupungissa. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Tammela, Hakametsä ja Kissanmaa.


Kalevan asukkaille palvelut ovat lähellä. Kalevasta löytyy useita päivittäistavarakauppoja, eikä matka keskustaan ole pitkä. Keskellä Kalevaa sijaitsee puistovyöhyke, joka koostuu Liisanpuistosta, Kiovanpuistosta ja Kalevan keskuspuistosta. Liisanpuistossa sijaitsee yksi Kalevan maamerkeistä, Kalevan kirkko. Moderniin tyyliin rakennettu kirkko on Tampereen tunnetuimpia rakennuksia


Kalevassa sijaitsee myös Tampereen suurin uimahalli Kalevan uintikeskus. Uintikeskuksen viereen rakennetaan vuosina 2016 ja 2017 maauimala, johon on suunniteltu pääaltaan lisäksi mm. hyppyallas ja lasten allas.


Kalevaan on hyvät liikenneyhteydet. Kalevan läpi kulkee monta linja-autolinjaa keskustaan ja siitä edelleen ympäri kaupungin. Liikenteestä puheen ollen Kalevassa on 6-10 vuotiaille tarkoitettu liikennepuisto. Siellä voi leikkimielisesti opetella liikennesääntöjä ajamalla polkuautoja puistossa. Kesällä 2015 oli kävijöitä puistossa yli 6000.


Peltojen ja tiilitehtaiden tilalle nousseen Kalevan rakennustyöt aloitettiin 1950-luvulla. Tuolloin rakennettiin kuuluisat tornitalot, jotka olivat silloin suurin yhtenäinen talorakennelma. Asuntoja näissä yhdeksässä talossa on yhteensä 397. Kalevan toista nähtävyyttä Kiinanmuuria rakennettiin samoihin aikoihin. Se on monen lamellitalon kokonaisuus ja ulkonäkönsä vuoksi sai kutsumanimen Kiinanmuuri. Kalevan rakennuskanta koostuu pääasiassa 1900-luvun puolivälin tienoilla rakennetuista kerrostaloista, mutta aluetta laajennetaan jatkuvasti.


Kaleva asuinalueena houkuttelee nuoria ja asuntosijoittajia. Kalevassa onkin myytävänä pieniä asuntoja, jotka sopivat niin nuorille, pariskunnille kuin sijoittajille. Monipuolisuus ja palveluiden läheisyys ovat alueen ehdottomia etuja.

Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio