Asuinalueena Keskusta, Tampere

Onko haaveissasi asunto Tampereen keskustasta? Tutustu Tampereen keskustaan ja löydä alueen myytävät asunnot.

Tampereen keskusta on vuonna 1779 perustetun Tampereen kaupungin alkuperäistä aluetta. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Tammela ja Amuri.


Tampereen keskusta on selkeä ja kompakti paketti, jossa yhdistyvät palveluiden laaja tarjonta ja kaunis ympäristö. Keskustasta löydät niin ravintolat, erikoisliikkeet kuin suuret tavaratalot ja ostoskeskuksetkin. Kulttuurin ystäville tarjolla on myös laaja valikoima erilaisia kulttuurielämyksiä. Tästä huolen pitävät keskustan alueen musiikkiklubit, konserttisalit, teatterit sekä elokuvateatterit. Keskustan läpi virtaava koski siltoineen ja vanhoine tehtaineen luo keskustaan kauniin ympäristön.


Koskenrannasta löytyvät laajat puistoalueet, joissa voi vaikka nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä. Myös aivan keskustan tuntumassa sijaitsee Tampereen maamerkki, 168 metriä korkea Näsinneula sekä Särkänniemen huvipuisto. Liikkuminen keskustasta Tampereen muille alueille on tehty helpoksi laajan linja-autoverkoston avulla. Keskustasta löytyy myös Tampereen rautatieasema, ja linja-autoasemakin on aivan keskustan lähistöllä.


Tampereen keskusta on arkkitehtuurisesti rikasta aluetta. Vaikka monia alueen vanhoista ja arvokkaista rakennuksista on purettu, on jäljellä silti paljon vanhaa arkkitehtuuria. Erityisesti Keskustorin ympäristössä on monia arvokkaita rakennuksia, kuten esimerkiksi Raatihuone ja Tampereen Vanha kirkko, sekä kuuluisia asuinrakennuksia kuten Commercen, Palinin, Tuulensuun ja Hjortin talot. Finlaysonin alueelle on noussut uusia kerrostaloja, ja koko Tampellan vanha tehdasalue on muutettu moderniksi ja huippusuosituksi asuinkaupunginosaksi.

Tampereen keskustan alue houkuttelee asumaan niin nuoria kuin vanhempia ihmisiä palveluiden välittömään läheisyyteen. Vapaiden asuntojen monipuolisuus on käsin kosketeltavissa: vanhoista upeista puutaloista aina kerrostaloasuntoihin.

Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio