Asuinalueena Muotiala, Tampere

Onko haaveissasi asunto Muotialasta? Tutustu Muotialaan ja löydä alueen myytävät asunnot.

Muotialan kaupunginosa sijaitsee Tampereella noin viiden kilometrin päässä keskustasta. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Nekala, Vuohenoja ja Turtola.


Muotiala on rauhallinen ja moderni kaupunginosa. Laulunmaan-sillan kautta pääsee kätevästi ostoksille läheiseen hypermarkettiin Turtolan kaupunginosaan, jonka yhteydessä on myös muita liikkeitä. Samalta alueelta löytyy myös koulu, päiväkoti ja neuvola. Muotialan alueella toimii yksityinen Steiner-koulu. Muotiala on Suomen ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa asuinalue, jonka suunnittelussa on tietoisesti ja monipuolisesti toteutettu rikollisuuden ennaltaehkäisyyn luotuja periaatteita ja toimintatapoja. Tämä näkyy alueen rakennusten suunnittelussa, mutta myös alueen yhteisöllisyyttä ja sosiaalista elämää tukevia toimenpiteitä on toteutettu erilaisten harrastusmahdollisuuksien ja nuorison tapaamispaikkojen muodossa. Alueella on myös panostettu asukkaiden osallistumismahdollisuuksiin alueen yhteiseen toimintaan. Muotialassa on myös upeat lenkkeilymaastot. Kävelymatkan päässä on myös Lukonmäen pururata, jonka voi talvisin kiertää myös hiihtäen. Muotialan vieressä kulkee vilkasliikenteinen Hervannan valtaväylä, jonka varrella myös joukkoliikenne on aktiivista.


Muotialan uusiorakentaminen aloitettiin vuonna 2007. Vuonna 2005 alueen asukasluku oli alle 400 asukasta, mutta nykyään asukasluku on noussut noin 1700 asukkaaseen. Modernin alueen rakennuskanta koostuu pääasiassa rivi- ja kerrostaloista. Muotiala on rauhallinen, turvallinen ja viihtyisä asumisympäristö, joka sopii kaiken ikäisille asukkaille.

Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio