Asuinalueena Pispala, Tampere

Onko haaveissasi asunto Pispalasta? Tutustu Pispalaan ja löydä alueen myytävät asunnot.

Pispala on Tampereen kaupunginosa noin 2,5 kilometrin päässä keskustasta. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Pyynikki ja Tahmela.


Pispala sijaitsee Suomen korkeimman soraharjun, Pispalanharjun (Pyynikinharju) rinteillä. Alueelle ominaista onkin jyrkkään rinteeseen sovitettu rakentamistapa. Pispala on maisemallisesti hyvin kaunista ja arvokasta aluetta, josta löytyy myös Tampereen tunnettuja nähtävyyksiä. Näistä esimerkkejä ovat mm. Pispalan portaat ja Pispalan maamerkkinä toimiva haulitorni.


Pispalassa toimii Pispalan koulu, josta löytyvät luokat 1-6. Pispala on myös tunnettu taiteilijoiden asuinalueena. Pispalan ja viereisen Tahmelan rinteillä asuu tai on asunut monia suuria tamperelaisia taiteilijoita ja kuuluisuuksia, kuten runoilija Lauri Viita, jonka kotimuseo sijaitsee alueella. Pispalassa sijaitsee myös Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna, vuonna 1906 toimintansa aloittanut Rajaportin sauna. Tampereen joukkoliikenne tarjoaa hyvät kulkuyhteydet Pispalan valtatieltä keskustaan.


Alun perin ilman rakennuskaava aloitettu Pispala liitettiin Tampereeseen vuonna 1937. Ennen tätä talot oli rakennettu jokseenkin sikin sokin, eikä myöskään kovin suunnitelmallisesti. Pispala on ainutkertaisten maisemallisten ominaisuuksiensa vuoksi hyvin arvokasta aluetta, johon on noussut myös runsaasti uusia, suuria omakotitaloja, joiden tieltä vaatimattomin pispalalaisrakentaminen on saanut väistyä. Alueelta löytyy kuitenkin myös vanhoja arvokkaita rakennuksia, joita on kunnostettu vuosien varrella, kuten mm. Pispan koulu sekä Virtasen- ja Vuorenmaan valtakunnat.

Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio