Asuinalueena Tahmela, Tampere

Onko haaveissasi asunto Tahmelasta? Tutustu Tahmelaan ja löydä alueen myytävät asunnot.

Tahmela on Tampereen kaupunginosa Pyhäjärven rannalla noin kolmen kilometrin päässä Tampereen keskustasta. Sen naapurikaupunginosia ovat muun muassa Pispala ja Pyynikki. Vuonna 1870 Tahmelan torpan mukaan nimensä saaneen Tahmelan asemakaava vahvistettiin vuonna 1945 yhtä aikaan Pispalan asemakaavan kanssa.


Urheilun ystäville Tahmelasta löytyy Varalan urheiluopisto. Varalan urheiluopisto perustettiin alun perin kasvattamaan naisten liikuntakasvatusta vuonna 1909. Tänä päivänä liikunta-alan oppilaitoksena toimiva urheiluopisto tarjoaa myös vapaa-ajan kursseja ja liikuntamahdollisuuksia. Varalan urheiluopiston lähettyvillä on Ansiokallio- niminen alue, mikä liitetään Tahmelaan. Alue on saanut nimensä, kun kunnallisneuvos Otto Thuneberg ryhtyi 1900- luvun vaiheessa myymään sieltä tontteja. Tontit myytiin ”ei armosta, vaan ansiosta”, mistä alueen nimikin kantautuu. Alue syntyi vastapainona hieman aikaisemmin ilmestyneelle Armonkallion kaupunginosalle.


Tahmela on viihtyisä alue, missä on luonto lähellä. Hyvät ulkoilumahdollisuudet, upea uimaranta pitkällä rantaviivalla sekä kylämäinen tunnelma takaavat viihtyvyyden. Läheltä löytyvät myös Pyynikin upeat ulkoilumaisemat sekä Pispalan nähtävyydet, kuten haulitorni ja Pispalan portaat. Tahmelan rinteillä ja Pispalassa asuu monia Tamperelaisia taiteilijoita ja kuuluisuuksia. Ruokaostoksia varten Tahmelasta löytyy päivittäistavarakauppa. Tahmela sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Tampereen ydinkeskustasta, josta löytyy palveluiden laaja kirjo ravintoloista erikoisliikkeisiin.


Pitkälti pientaloista koostuva Tahmela on lapsiperheiden suosima viihtyisä asuinalue. Tahmelan vanhojen puutalojen rinnalle on noussut modernimpia omakoti- ja rivitaloja. Pientalojen lisäksi Tahmelasta löytyy joitakin vanhoja, matalia kerrostaloja. Luonnon lähellä sijaitseva asuinalue tarjoaa viihtyisän ja rauhallisen asuinympäristön kuitenkin lähellä Tampereen keskustaa.

Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio