Asuinalueena Tammela, Tampere

Onko haaveissasi asunto Tammelasta? Tutustu Tammelaan ja löydä alueen myytävät asunnot.

Tammela on yksi Tampereen keskustan isoimmista kaupunginosista. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Kaleva ja Armonkallio.


Noin 6 000 asukkaan Tammela on viihtyisä ja kehittyvä kaupunginosa aivan Tampereen ydinkeskustan läheisyydessä. Tammelan tunnetuin paikka on Tammelantori. Se on Tampereen tärkein ja ainoa ympärivuotisessa päivittäisessä käytössä oleva kauppatori. Keskustan palvelut ovat Tammelan asukkaille kävelymatkan päässä, mutta myös Tammelasta löytyy päivittäistavarakauppoja. Tammelasta löytyy myös paljon ruokapaikkoja. Tammelantorilta löytyy ruokaa aina kalaravintolasta Tapolan perinteiseen mustaan makkaraan. Tammelasta löytyy lisäksi myös monipuolinen kahvila- ja ravintolatarjonta.


Tammelasta löytyy myös Tammelan stadion, joka tarjoaa penkkiurheilijoille jalkapalloviihdettä aina Suomen korkeimmalta sarjatasolta. Kulttuurin ystäville viihdettä tarjoaa Tampere-talo. Myös teatterit löytyvät kävelymatkan päästä, Tampereen keskustasta. Tammela sijaitsee myös hyvien kulkuyhteyksien varrella. Toimiva joukkoliikenne tarjoaa helpon tavan liikkua kaupungin sisällä ja rautatieasema on kävelyetäisyydellä.


Tammelan rakennettu ympäristö koostuu monen aikakauden ja monen tyylisuunnan rakennuksista, joista valtaosa on kerrostaloja. Myös komeat teollisuusrakennukset kuuluvat Tammelan katukuvaan. Aikanaan Tammelassa toimineen Aaltosen kenkätehtaan tilat saneerattiin asunnoiksi 1990-luvulla ja tehtaan työntekijöiden asuintaloksi rakennettu Pikilinna on myös yksi Tammelan kuuluisista asuinrakennuksista. Alueelta löytyy myös vuoden 1990 asuntomessuille rakennettu Suomen ensimmäinen teräsrunkoinen kerrostalo, joka erottuu selkeästi alueen katukuvassa. Tammelan itäosista löytyy vielä jäänteitä vanhasta Puu-Tammelasta, joka koki sotien aikaan suurta tuhoa. Monipuolinen ja laajentuva Tammela tarjoaa hyvän asuinympäristön keskustan läheisyydestä.


Asuinalue houkuttelee nuoria sijaintinsa ja tarjontansa puolesta. Puu-Tammelassa asuu lähinnä lapsiperheitä ja vanhempia asukkaita.

Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio