Asuinalueena Tampella, Tampere

Onko haaveissasi asunto Tampellasta? Tutustu Tampellaan ja löydä alueen myytävät asunnot.

Tampellan kaupunginosa sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustan lähellä. Sen naapurikaupunginosia ovat mm. Armonkallio ja Juhannuskylä. Tampella on kaupunginosa Tammerkosken rannassa, lähellä Näsijärveä. Alue on saanut nimensä alueella ennen toimineen Oy Tampella Ab:n mukaan. Vaikeuksiin ajautunut yritys siirtyi pois alueelta 1980- ja 90-lukujen taitteessa ja alue kaavoitettiin asuinalueeksi. Palvelut tampellalaisille tarjoaa alueen vieressä sijaitseva Tampereen keskusta, josta löytyvät niin ravintolat kuin erikoisliikkeetkin. Kulttuurin ystäville keskustan alueella sijaitsevien konserttisalien ja teattereiden esitykset tarjoavat monipuolista viihdettä. Tampellan alueella sijaitsee museokeskus Vapriikki. Tammerkosken rannalla sijaitsevasta museokeskuksesta löytyy nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Vapriikin ohjelmistossa on aina yli 10 näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat historiasta luonnontieteisiin. Vapriikin yhteydessä on myös mm. Tampereen luonnontieteellinen museo sekä Suomen jääkiekkomuseo.


Tampella on kerrostaloista koostuva asuinalue, jonka vanhojen rakennusten rinnalle on rakennettu uusia taloja uuden asemakaavan hyväksymisen jälkeen 90-luvun lopussa ja 2000-luvulla. Tampellan upeat kerrostalot tarjoavat asuntoja niin sijoittajille kuin aktiivisille perheille keskustan lähettyviltä rauhallisessa asuinmiljöössä. Tampellan vanhoja tehdas- ja toimistorakennuksia on myös saneerattu sairaala- ja toimistotiloiksi.

Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio