Asuinalueena Vuores, Tampere

Onko haaveissasi asunto Vuoreksesta? Tutustu Tampereen Vuorekseen ja löydä alueen myytävät asunnot.

Vuores sijaitsee Tampereen eteläosassa, Lempäälän rajan tuntumassa. Sen naapurikaupunginosia ovat Hervanta ja Lahdesjärvi. Alueelta on hyvät kulkuyhteydet. Särkijärven sillan kautta matka Tampereen keskustaan on noin 7 kilometria. Lisäksi moottoritie Helsinkiin on aivan alueen tuntumassa. Vuores on uusi kaupunginosa, jonka suunnittelussa lähtökohtana on ollut luonnonläheisyys ja ekologisuus yhdistettynä teknologiaan ja moderniin arkkitehtuuriin. Yhtenä esimerkkinä tästä on asuinalueen jätteiden putkikeräysjärjestelmä. Eräs kaupunginosan erikoisuus on myös rakennuksiin, silloille ja aukioille integroidut taideteokset. Alueella edellytetään, että kaikkeen asuin- ja liikerakentamiseen (pois lukien omakotitalot) kytketään ympäristötaiteen toteutus. Tässä kaupunginosassa ei myöskään kaihdeta rohkeita värivalintoja rakennusten julkisivuissa.


Läheisyys luontoon näkyy muun muassa läpi kaupunginosan läpäisevässä puisto- ja viheralueessa. Kaikilta Vuoreksen asuinalueilta on suorat yhteydet puistoalueille tai luonnontilaiseen ympäristöön. Lenkkipolut kiertävät Vuoreksen ympäri eikä sieni- tai marjametsäänkään ole omalta ovelta montaa askelta. Sade- ja valumavedet eli hulevedet käsitellään luonnonmukaisella tavalla. Keskuspuiston kävelyreittien varsilta löytyykin maisemaan istuvia hulevesialtaita ja vesikasvillisuutta. Mikäli oma piha puuttuu mutta sormet syyhyäisivät multaan, löytyy viherpeukaloille alueelta viljelypalstoja.


Vuoreksen rakentaminen aloitettiin vuoden 2012 asuntomessualue Virolaisesta. Asuntomessujen teemana oli moderni puutarhakaupunki. Vuorekseen rakennetaan useita asuinalueita, joilla kaikilla on oma luonteensa. Esimerkiksi Isokuusesta on tulossa Suomen suurin nykyaikainen puukaupunkialue. Kokonaisuudessaan Vuoreksen on tarkoitus valmistua vuoden 2025 paikkeilla. Vuoreksen alueelta löytyy niin kerros- ja rivitaloja, omakotitaloja kuin moderneja kytkettyjä kaupunkipientaloja. Rakentamisessa suositaan ekotehokkuutta ja moderneja taloteknisiä ratkaisuja. Palveluita alueelle on suunnitteilla sitä mukaan kun alue kasvaa. Vuores-talossa sijaitsee koulukeskus, jossa opetusta annetaan alaluokille. Parin vuoden päästä koulukeskus laajenee myös yläluokille. Talosta löytyy myös neuvola ja hammashoitola sekä liikuntahalli. Vuoreksessa sijaitsee tällä hetkellä kaksi päiväkotia. Tulossa on myös luonnontieteisiin erikoistuva päiväkoti.


Lisätietoa Vuoreksesta:
vuores.fi


Katso myös millainen koko Tampere on asuinalueena
Loading...

Olemme tarkentaneet markkinapuntarin laskentaa ja datajoukkoa, joten luvut eivät ole vertailukelpoisia vanhan markkinapuntarin kanssa. Neliöhinnat on laskettu kyseisenä kuukautena esillä olleista ilmoituksista. Mediaani kuvastaa tyypillistä kohdetta, eli joukon keskimmäistä arvoa. Keskiarvoon vaikuttaa myös hyvin poikkeavat arvot, mikä usein näkyy siinä, että keskiarvo on suurempi kuin mediaani, sillä paljon tavallista kalliimmat kohteet nostavat keskiarvoa. Hintojen laskemisesta on jätetty pois asumisoikeusasunnot sekä tarjouskauppakohteet. Markkinointiaika kuvastaa kyseisenä kuukautena poistuneiden ilmoitusten keskimääräistä esilläoloaikaa.

Katsotuimmat asunnot

Kalleimmat asunnot

Halvimmat asunnot

Sinua voisi kiinnostaa myös

Sammio