Ilmoituksen jättö ja muokkaus nyt paljon kätevämmin uudistuneessa Etuovi.comissa - myös mobiilisti!

Asiakirjat kaupankäyntiin

Juristien laatimilla tarjous- ja sopimuspohjilla toteutat kaupat laillisesti. Asiakirjapohjat ovat saatavilla ainoastaan suomeksi.

Ota aina yhteyttä ammattilaiseen, mikäli olet epävarma sopimuksen laatimiseen liittyvistä seikoista. Etuovi.comin yhteistyökumppanin verkkosivuilta, osoitteesta www.herkulex.fi löydät kattavasti apua kaikkiin kiinteistöalan ongelmatilanteisiin.

Voit myös käyttää yhteistyökumppanimme Lyytia.fi:n asiakirjapohjia. Lyytia.fi tarjoaa sähköisiä asiakirjamalleja, jotka neuvovat asiakirjan täyttöä ohjaavien kysymysten avulla. Näin asiakirjojen täyttäminen on helppoa ja varmistut siitä,että kaikki tarvittavat tiedot on varmasti annettu. Tutustu Lyytia-paveluun tästä.

Saat asiakirjat käyttöösi, kun ilmoituksesi on julkaistu ja olet .

Lataa ostotarjouspohja

Asunto-osakkeen ostotarjousta käytetään kun kohteesta tehdään kirjallinen tarjous.

Kiinteistön ostotarjousta käytetään kun kohteesta tehdään kirjallinen tarjous. Julkisen kaupanvahvistajan tulee vahvistaa ostotarjous/esisopimus ja todeta että se on tehty Maakaaren 2 luvun 1§:ssä säädetyllä tavalla.

Lataa kauppakirjapohja

Asunto-osakkeen kauppakirjaa käytetään luovuttaessa asunto-osaketta ja siihen sisältyviä osakekirjoja.

Kiinteistön kauppakirjoja on neljänlaisia: koko kiinteistön, kiinteistön määräalan, kiinteistön määräosan ja kiinteistön vuokraoikeuden kauppakirjoja. Koko kiinteistön kauppakirjapohja valitaan silloin, kun tila tai tontti myydään kokonaisuudessaan. Tiloja on pääasiassa vain maaseudulla ja tontteja vain asemakaava-alueella. Kiinteistön määräala -kauppakirjapohja valitaan puolestaan silloin, kun kiinteistöstä on lohkottu maanmittauslaitoksen suorittaman lohkomistoimituksen myötä määräala, joka on kaupan kohteena. Kiinteistön määräosa -kauppakirjapohja sen sijaan tulee kysymykseen, kun kaupan kohteena on kiinteistön laskennallinen osuus eli määräosa. Kiinteistön vuokraoikeuden -kauppakirjapohja valitaan silloin, kun kohde sijaitsee vuokratontilla.

Jokaisesta kauppakirjapohjasta on myös osamaksulliset kauppakirjat, joita käytetään, kun ostaja ei maksa kauppasummaa kerralla kaupantekotilaisuudessa / kaupantekohetkellä myyjälle. Kauppakirjapohjassa on maksuehtojen lisäksi lauseke sen varalle että ostaja ei maksa kauppasummaa sovitussa aikataulussa.

Lataa esisopimuspohja

Esisopimus on alustava sopimus tulevasta kaupasta. Esisopimus määrittää ehdot, joiden täyttyessä kauppa tullaan tekemään osapuolten välillä esisopimuksen mukaisesti. Esisopimusta käytetään yleensä silloin, kun molemmat osapuolet ovat sitoutuneita tulevaan kauppaan, mikäli jokin kolmannesta riippuva seikka toteutuu.

Kiinteistön kaupan esisopimus on laadittava määrämuotoisena ja kaupanvahvistajan on vahvistettava se, jotta esisopimus sitoo osapuolia. Osapuolten välillä solmittu varsinainen kauppakirja syrjäyttää sen solmimisen jälkeen esisopimuksen.

Lataa valtakirjapohja

Valtakirjalla voi valtuutta toisen tekemään kaupan puolestaan. Valtakirjapohja valitaan sen mukaan onko valtuuttaja myyjän vai ostajan asemassa tulevassa kaupassa ja onko kaupan kohteena asunto-osake vai kiinteistö.

Sammio