Satelliittinäkymä, tontin rajat ja rakennukset kartalla! Katso tämä kohde uudistuvassa Etuovi.comissa.

Tulosta PDF

Kohde

Kuvaus

Saimaan vesistön välittömässä läheisyydessä sijaitsevan, kukkulalla olevan linnan juuret juontavat vuoteen 1922 asti. Linnaa ympäröi upea ikiaikainen männikkö ja linnan tornista on kaunis näkymä Saimaan suuntaan. Myytävänä olevaan linnaan kuuluu jyrkkäharjainen päärakennus jylhällä kivirakenteisella tornilla. Linnan rakenteet ovat säilyneet hyvin. mm. kaari-ikkunat, julkisivu, juhlava sali, " tuomarin huone" ja kievarimainen kellarikerros.
Historiallisen kivilinnan lisäksi on pihapiirissä hirsinen tallirakennus ja työtilarakennus, jota on käytetty kokouksiin ja vastaaviin tarkoituksiin.

Mantun eli Manttaalitalon värikkäästä historiasta voit lukea mm. tästä linkistä: https://www.savonsanomat.fi/savo/Kangaslammin-Manttu-on-maakunnan-mahtavin-kivilinna/544083

Hanki itsellesi harvinaisuus ja tee tästä mieleisesi.

Manttu myydään ensisijaisesti sellaiselle ostajalle, joka ymmärtää rakennuksen merkityksen Kangaslammin kylälle ja sen identiteetille, sekä kykenee todistettavasti vastaamaan suojellun rakennuksen ylläpidosta myös tulevaisuudessa.

Asunnon perustiedot

Kohdenumero:
Sijainti:
Tyyppi:
Erillistalo
Omistusmuoto:
Omistusasunto
Huoneistoselitelmä:
Huoneita:
Asuintilojen pinta-ala:
Kokonaispinta-ala:
Kerroskuvaus:
Rakennusvuosi:
Käyttöönottovuosi:
Vapautuminen:

Hinta ja kustannukset

Velaton lähtöhinta:
Viimeisin tarjous:
Seuraa kohteen tarjouskauppaa
Lähtöhinta ilman velkaosuutta:
, Tarjousten mukaan
Velkaosuus:
Lisätietoja maksuista:

Asunnon lisätiedot

Sauna:
:
Tehdyt remontit:
Kuntotarkastusraportin mukaan: vesikattoremontti v. 1992, Julkisivujen maalausta 1990-luvulla (?), sisätiloissa tehty eriasteisia pintaremontteja, 1. kerroksen tiloja on muutettu kahvilaksi ja lisätty wc- ja pesutilat. Osa tiloista on alkuperäisessä asussaan, liitetty koulukeskuksen kanssa samaan lämmitysjärjestelmään 1990-luvulla.
Energialuokka:
Lämmitysjärjestelmän kuvaus:
Vesihuollon kuvaus:
Viemäri:

Asunnon tilat ja materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit:
Katto:
  • Kattomateriaalit:
  • Kate:

Asunnon tontti

Tontin omistus:
Oma
Tontin pinta-ala:
8 700,0 m²
Lisätietoja rakennusoikeudesta:
SR-1 (Rakennusuojelualue) sekä SL (luonnonsuojealue). SR-1: Rakennussuojelualue. Korttelialueen käyttötarkoituksen tulee sopeutua kohteen kulttuurihistoriallisiin, rakennustaiteellisiin ja maisemallisiin arvoihin. Alueella tai rakennuksissa ei saa tehdä sellaisia toimenpiteitä, jotka heikentävät kohteen arvoja. Mikäli alue on suojeltu luonnonsuojelulain ja/tai suojellaan rakennussuojelulain nojalla, aluetta ja sen rakennuksia koskevat suojelumääräykset on annettu voimassa olevassa suojelupäätöksessä. Aluetta ja sen rakennuksia koskevista suunnitelmista on pyydettävä museoviraston lausunto ennen rakennus- tai toimenpidelupaa koskevan päätöksen antamista. Mikäli alue on suojeltu luonnonsuojelulain nojalla, suunnitelmista on pyydettävä myös alueellisen ympäristökeskuksen lausunto.
Kaavoitustilanne:
Asemakaava
Kaavoitustiedot:
Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristö- keskus on 9.2.2010 annetulla päätöksellä POSELY/73/07.01/2010 määrännyt Kangaslammin Manttaalisäätiön talon, asuinrakennuksen ja pihapiirin suojeltavaksi rakennussuojelulain nojalla. Päätös alistettu ympäristöministeriön vahvistettavaksi. Muutosta saa hakea ympäristöministeriöltä. 18.1.2011/29 merkitty, että Ympäristöministeriö on päätöksellään N:o YM2/531/2010 1.11.2010 vahvistanut Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen alistaman suojelupäätöksen. Ministeriön vahvistamispäätös on saanut lainvoiman.

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut:
    Koulut: Kangaslampi (n. 0.3 km) Ruokakaupat: Sale (n. 0.6 km) Päiväkodit: Kangaslampi (n. 0.3 km)
Liikenneyhteydet:
Bussipysäkki (n. 0.6 km)

Sijainti ja palvelut

Kartalla näkyvät palvelut perustuvat Fonectan tarjoamaan tietoon

Karttatoimittaja on vaihtunut edellisen sopimuksen päättyessä, tutustu uuteen mobiiliystävälliseen karttaan.

Paikallistieto

Etuovi.comin ja Fonectan tarjoamaa alueen paikallistietoa. Tiedot perustuvat Fonecta:n tarjoamaan dataan. Etäisyydet palveluihin on mitattu kartalla linnuntietä.

Tiedossa olevat palvelut:

Muut lisätiedot

Auton säilytys:
Pihapaikkoja (n. 20 kpl pihatiellä)
Ranta:

Ota yhteyttä

Kiinteistömaailma | Kotianti Oy

  • Kauppakatu 40, 78200 VARKAUS
  • Puh: 017 5522 400
  • Sähköposti tai puhelinnumero on annettava.
Lähetä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.

Sammio