Kerrostalo | 2h + kk + kph + erill.wc

Kauppiaankatu 13, Katajanokka, Helsinki

Hinta

485 000 €

Koko

57,1 m²

Vuosi

1901

Tervetuloa tänne upeaan yli 100-vuotiaaseen jugend-taloon Katajanokalle! Voisiko seuraava kotisi olla tämä ihastuttava ja muuttovalmis läpitalon kaksio, joka sijaitsee kadulta katsottuna toisessa kerroksessa. Tämän kodin olohuoneeseen mahtuu reilun kokoinen sohvaryhmä ja ruokapöytä, jonka lisäksi jää paljon tilaa myös muuhun sisustukseen. Olohuoneen korkeat ikkunat tuovat paljon luonnonvaloa asuntoon. Keittokomerossa on hyvin kaappitilaa sekä kaasuliesi ja astianpesukone. Asuntoon on pari vuotta sitten uusittu yhtenäinen valkovahattu tammilankkuparketti. Makuuhuoneessa on tilaa isolle parisängylle ja myös esim. työpisteelle. Tyylikkäät korkeat säilytyskaapit sopivat hyvin sisustukseen ja samaa sarjaa on asuntoon jäävä senkki. Kylpyhuone ja erillinen wc helpottavat arjessa mukavasti. Tässä kodissa on monta kaunista yksityiskohtaa: korkeat yli 3,2m huoneet, ikkunalaudat, takka, makuuhuoneen seinän sisään rakennettu vanha komero sekä keittokomeron puiset puuhyllyt. Taloyhtiössä on juuri uusittu viihtyisä saunatila sisäpihan saunarakennuksessa, jonka yhteydessä on tilava takkahuone rentoutumiselle. Yhtiön sisäpiha on iso ja kesäisin vehreä. Yhtiössä on myös pyörävarasto sekä maksuton pesutupa. Rakennus sijaitsee rauhallisella alueella lähellä merta, josta on hyvät yhteydet kävellen esim. kauppatorille (10min) ja läheisiin puistoihin. Läheltä löytyvät myös mm. jugendkortteli Jungmannin ravintolat ja palvelut, lähikaupat, Katajanokan liikuntahalli, Kanavarannan ravintolat ja Allas Sea Pool sekä kaksi koirapuistoa. Raitiovaunun (nro 4) kyytiin pääset hyppäämään myös ihan talon läheltä. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan tähän kauniiseen kotiin!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
1361351
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2h + kk + kph + erill.wc
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
57,1 m²
Kokonaispinta-ala
57,1 m²
Kerrokset
1/4
Rakennusvuosi
1901
Vapautuminen
1 kk kaupanteosta tai sop. mukaan

Hinta

Myyntihinta

485 000,00 €

Velaton hinta

485 000,00 €

498 000,00 €

Neliöhinta

8 493,87 €/m²

Vastike

Hoitovastike

342,60 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

342,60 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

24,00 € / hlö / kk

Saunamaksu

24,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Hoitovastikeperuste: m2. Hallituksella on valtuus periä enintään 2 ylim. hoitovastiketta tai jättää perimättä. Valtuus on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka. KPH:n lattialämmitys omaan sähkölaskuun. Keittiön kaasu sis. hoitovastikkeeseen. Taloyhtiössä valmistuneen saunan peruskorjaukseen nostettu 60.000€ laina on jyvitetty jo osakkaille ja asunnon myyjä on maksanut lainaosuuden pois, jolloin siitä ei ole tulossa ylim. kustannuksia uudelle omistajalle. Taloyhtiön vesikaton maalauksen urakka on vielä kilpailutuksessa (per 23.1.24), lainavaltuus vesikaton maalauksen osalta on 90.000€. Tähän remonttiin liittyvä kulu tullaan mahdollisesti jyvittämään myöhemmin osakkaille, kun remontti on tehty.

Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
  • Taloyhtiössä on sauna
Tietoliikenne
Internet-yhteys: DNA 10M taloyhtiölaajakaista sis. vastikkeeseen, oma sopimus tehtävä
Muuta kauppaan kuuluvaa
Eteisen naulakko, kenkäteline ja isot seinäkoukut. Sälekaihtimet, wc:n seinähyllyt, makuuhuoneen irrallinen korkea kaapisto ja samaan sarjaan kuuluva senkki. Kellarikomeron hyllyt ja ripustustanko.
Kohteen lisätiedot
Kaapeli-TV liittymä
Tehdyt remontit
Wc:n lattia ja seinälaatat sekä kylpyhuoneen laattalattia maalattu 2024. Asunnon lattia uusittu (valkovahattu tammilankkuparketti) sekä makuuhuoneen korkea kaapisto ja senkki v. 2020. Keittiössä vetimet vaihdettu, puuhyllyt asennettu, välitila ja seinät maalattu v. 2020.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Tämän huoneiston osalta on v. 2017 tarkastuksessa todettu, että takan hormi vaatii korjausta ennen käyttöä. Lisäksi tulipesän käyttö edellyttää kerran vuodessa tehtävää nuohousta ja nuohoustodistuksen toimittamista taloyhtiölle.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Tiili
Keittiön kuvaus
Kaapistot, jääkaappi/pakastin (2023), kaasuliesi, kiertoilmauuni (sähkö), astianpesukone 45cm (2022), liesituuletin, kiinteät valaisimet kaapistojen alla, puinen työtaso
Lattiamateriaalit: Valkovahattu tammilankkuparketti
Seinämateriaalit: Maalattu
Kylpyhuoneen kuvaus
KPH: suihku, suihkuseinä, peili, allaslaatikosto, pyyheteline, kiinteä valaisin, lattialämmitys (sähkökäyttöinen). WC: peili, seinähyllyt, kiinteä valaisin
Seinämateriaali: laatta, maalattu
Lattiamateriaali: Laatta
Olohuoneen kuvaus
Varaava takka
Lattiamateriaalit: Valkovahattu tammilankkuparketti
Seinämateriaalit: Maalattu
Makuuhuoneiden kuvaus
Sälekaihtimet, korkeat kaapistot ja samaan sarjaan kuuluva senkki (v. 2020), komero
Lattiamateriaalit: Valkovahattu tammilankkuparketti
Seinämateriaalit: Maalattu
Säilytystilojen kuvaus
Kaapistot, kellarikomero, makuuhuoneen komero
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Taloyhtiön nimi
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Varsinainen yhtiökokous 31.5.2023 päätti käynnistää pihasaunarakennuksen peruskorjauksen ja vesikaton maalauksen (kilpailutuksessa, tilanne 23.1.24) sekä hakea tupakkalain 79§:n mukaista tupakointikieltoa kunnalta kaikille taloyhtiön omistamille sisätiloille ja tuuletusparvekkeille. Lisäksi päätettiin hakea tupakointikieltoa huoneistojen sisätiloille mukaan lukien asuinhuoneistot ja liikehuoneistot. Yhtiöllä on lisäksi 6727,52 euron suuruinen limiittitili, jota on käytetty 0€ per 17.1.2024.
Ostajalle aiheutuvat kustannukset: YK 31.5.2023: Kustannusarvio saunan peruskorjaukselle on 50.000-60.000 € ja vesikaton maalaukselle 70.000-90.000 €. Hallitus valtuutettiin nostamaan enintään 150.000 €:n limiittiluoton urakoiden rahoittamiseksi.
Lunastusoikeus: Lunastusoikeus yhtiöllä 2 viikkoa, yj 5 §, lunastusoikeus osakkailla 2 viikkoa, yj 5 §
Tehdyt remontit
Katso myös lisätiedot isännöitsijäntodistukselle liite 27.6.2023
2022 Sisäpihan julkisivun korjaus. Vyökadun puolen tornin korjaus. 2020 Kadunpuolen rappausvaurioiden korjaus. Lämmönvaihtimen uusiminen. Hormien kartoitus ja puhditus. 2019 Viemäreiden painehuuhtelu ja kuvaus. Porrashuoneiden ulko-ovien hionta ja lakkaus.
2017-2018 Pihan puolen julkisivu maalattiin uudelleen takuutyönä, pihan hulevesien ohjaus ja uppopumput seka kadun puolen 2 talohuoneiston ja 1 liiketilan korjaukset. 2016 Kadun puolen huoneistojen vesivahingon korjauksen aloitus. 2016-2015 Pihan julkisivu- ja vesikattourakka. Sisäpihan ikkunat uusittiin. Parvekkeet kunnostettiin. Portaiden ulko-ovet uusittiin. Julkisivu kunnostettiin ja maalattiin. Saunarakennuksen julkisivu kunnostettiin. Sisääntuloväylän käytävä kunnostettiin ja maalattiin. 2015 Vesivaurio – haitta-aineurakka. 2014 Ulkovaipan korjaussuunnittelu. 2013 Ulkovaipan kuntotutkimus. 2012 Ullakkohuoneistojen lämpöeristysten korjaus. 2011-2010 Kadun puolen ikkunoiden ja kerrosvesipeltien uusiminen. Kadun puolen rappauskorjaukset. 2009 Kattosiltojen korjaus. Saunan terassin uusiminen ja yhtiön omistaman asunnon kylpyhuoneen peruskorjaus. 2008 Tulisijojen ja savuhormien tarkastus. IV-kanavien nuohous. 2007 Vesikaton pinnoitus. 2006 Parvekkeiden kuntotutkimus. 2000 Ullakkohuoneistojen rakentaminen. Porraskäytävien kunnostus. Pihanpuoleisten ikkunoiden kunnostus. Pesutuvan kunnostus. Rakennettu sauna piharakennukseen. Rakennettu jäte- ja varastorakennus. Sisäpihan kunnostus. Asuntojen ulko-ovien uusiminen. Tuuletusparvekkeiden ovien uusiminen. Sähkönousujen ja huoneistojen alajakokeskusten uusiminen. Antenni- ja puhelinverkon uusiminen. 1997 Julkisivumaalaus, räystäspeltien ja syöksytorvien uusiminen. 1996 Peruskuntoarvio. 1994 Pihanpuoleisen vesikaton räystäspeltien ja syöksytorvien uusiminen. 1993-1992 Putkiremontti. 1968 Ikkunoiden uusiminen.
Tulevat remontit
Kiireellisyysluokka 1, 2023: Pihasaunarakennuksen peruskorjaus. Kiireellisyysluokka 2, 2023: Vesikaton maalaus, lämmitysverkoston tasapainotus ja säätö.
Kiireellisyysluokka 3, 2024-2025: Lämpöjohtojen eristeiden uusiminen, kadunpuolen sokkeleiden kuntotutkimus ja tarvittavat toimenpiteet, ikkunoiden huoltomaalaus, kuntoarvio.
Lisäksi tehdään kuntoarviossa lueteltuja ja esille tulevia vuosittaisia korjauksia käytettävissä olevan
budjetin mukaan.
Energialuokka
G (2007)
Tontin koko
1 388 m²
Tontin omistus
Oma

Työväen Asunto-Oy Tuki

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Koulut: Katajanokan ala-aste (n. 0.35 km), Kruununhaan ylä-aste (n. 1.5 km)
Ruokakaupat: Alepa Jungmann (n. 0.28 km), K-Market Katajanokka (n. 0.35 km), Alepa Katajanokka (n. 0.6 km), Helsingin Kauppatori (n. 0.75 km)
Lähipalvelut: Palvelukortteli Jungmann (n. 0.29 km), Katajanokan liikuntahalli (n. 0.35 km), Allas Sea Pool (n. 0.75 km)
Päiväkodit: Päiväkoti Katajanokka (n. 0.11 km), Daghemmet Skatan (n. 0.28 km), Päiväkoti Masto (n. 0.29 km), Päiväkoti Luotsi (n. 0.4 km)
Liikenneyhteydet
Raitiovaunupysäkki (useita) (n. 0.2 km)
Bussipysäkki (n. 0.45 km)
Rautatieasema (n. 1.8 km)

Tiedustelut
Irene Gonzalez More, kiinteistönvälittäjä LKV, puh. 0408492250, irene.gonzalezmore@kiinteistomaailma.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Katajanokka, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Irene Gonzalez More

myyntipäällikkö, kiinteistönvälittäjä, LKV, tradenomi (YAMK)

Kiinteistömaailma Vantaa Aviapolis | Vantaan Asuntopalvelu Oy

Kiinteistömaailma Vantaa Aviapolis | Vantaan Asuntopalvelu Oy

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.