Sp-Koti Helsinki Kortteli | Kortteli LKV

Omakotitalo | 4 mh, k, rt, oh, sauna, 2 kph, 3 x wc, khh ja eteishalli

Päätie 9, Kaitalahti, Laajasalo, Kruunuvuorenranta, Helsinki

Hinta

625 000 €

Koko

135 / 152 m²

Vuosi

1939

Tervetuloa tutustumaan tunnelmalliseen talokaunottareen Päätielle Kaitalahteen. Tämä vuonna 1939 rakennettu omakotitalo on sinulle, joka arvostat vanhan talon tunnelmaa ja haluat elää kodissa, jolla on monta tarinaa kerrottavana. Kiinteistö on rakennettu kallion muotoja mukailevasti kolmeen kerrokseen. Alimmasta kerroksesta löytyy hurmaava aulatila, kodinhoitohuone, pesuhuone ja tilava sauna. Alapiha on suojaisa ja aidattu, joten se on turvallinen niin lapsille kuin lemmikeillekin! Keskimmäisessä kerroksessa on todella avara olohuone, kaunis keittiö, wc sekä yksi makuuhuone pariovien takana. Uskomattoman kauniit kierreportaat kuljettavat sinut lopulta ullakkokerrokseen, jossa on kolme makuuhuonetta sekä kylpyhuone. Piha jatkuu kerrosten yhteydessä eritasoisina terasseina tarjoten erilaisia mahdollisuuksia nauttia luonnonläheisyydestä ja ulkoilmasta. Tämä koti on selvinnyt niin pommituksista kuin tulipalostakin, ja asukkaat vuosikymmenien varrella ovat huoltaneet ja remontoineet sitä rakkaudella säilyttäen kuitenkin jo kunnioittavaan ikään päässeelle perinnetalolle ominaisia piirteitä! Sijainti luonnonläheisessä Kaitalahdessa, lähellä ulkoilumaastoja ja pienvenesatamaa kutsuu nauttimaan omakotitaloasumisesta huikealla paikalla. Kaitalahden kainaloon rakentuva Kruunuvuorenranta tulee yhdistämään alueen osaksi kantakaupunkia ja vuodesta 2027 raitiovaunu kulkee alle 1 km päästä. Tervetuloa tutustumaan, asunnon myyntiä hoitaa, Hanna Daw Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT Hyvän välitystavan lähettiläs 2021-2022 Puh. +358 400 810 002 hanna.daw@spkoti.fi Nikita Missiouk Yrittäjä, LKV Puh. 044 244 6364 nikita.missiouk@spkoti.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20146026
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4 mh, k, rt, oh, sauna, 2 kph, 3 x wc, khh ja eteishalli
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
135 m²
Muiden tilojen pinta-ala
17 m²
Kokonaispinta-ala
152 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Asuintilojen pinta-ala yhteensä: 135 m2, kerrosala 140 m2 ja kokonaisala 152 m2. Tieto perustuu Suomen Asiakastiedon ja Helsingin Kaupungin "Rakennustiedot" ja "Rakennus- ja huoneistotuloste" tietoihin.
Asuinkerrosten määrä
3
Rakennusvuosi
1939
Käyttöönottovuosi
1939
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

625 000,00 €

Velaton hinta

625 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

745,42 € / vuosi

Lisätietoa maksuista

Käyttökustannukset omakotitalossa vaihtelevat omien käyttötottumusten ja sopimusten mukaan. Nykyisellä perheellä vuoden 2023 sähkönkulutus sisältäen lämmityksen sekä käyttösähkön 35610,00 kWh. Mikäli sähkönhinta on noin 0,08€/kWh, kustannus noin 240€/kk + siirto/verot. Kaupungin kunnossapitomaksu noin 50 euroa / v + ALV 24 %. Kiinteistöverotieto perustuu vuoden 2023 verotustietoon. Jätehuolto nykyisellä omistajalla 443 / v. Jätevesi nykyisellä omistajalla 460 e / v.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Runsaasti erilaisia komeroja/varastotiloja.
Tietoliikenne
antenni
Tehdyt remontit
2023 rakennettu väliseinä sekä ovi eteisen ja olohuoneen väliin. Yläterassin maalaus vettä eristävällä pinnoitteella.
2021-2022 Pintaremonttia tapetointia, kaakeleiden maalausta, olohuoneen ja olohuoneen viereisen makuuhuoneen lattia muutettu lauta lattiaksi.
2021 Vedensuodatin uusittu
2019 ulkoportaat terassilta
2018 painesäiliö
2018 keittiö ja keittiön lattia eristeineen, keskikerroksen makuuhuone
2018/2004 sähköpatterit
2018/2004/2000 vesiputket
2015 ilmalämpöpumppu
2010 porakaivon pumppu
2007 kellarikerroksen askarteluhuoneen, vaatehuoneen ja saunaosaston remontin lopputarkastus
2004/2003 Ikkunat uusittu, keskikerroksen ovet ja yläkerran terassinovi
2002 takkasydän, peltikatto ja piippu (muurattu n. vesikatosta alkaen uusiksi, piipunhattu)
2004 pesuhuone ja sauna
2003 yläkerran kaksi pienempää makuuhuonetta
2006 terassi (osittain korjattu 2020)
2005 aita (osittain korjattu 2020)
2003 vedensuodatin
n. 2000-luvulla vesivaraajat
90-luvulla: keskikerroksen isot ikkunat
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Kiinteistöä on säännöllisesti ylläpidetty ja remontoitu mutta vanhan talon tapaan, normaalia ikääntymistä ja kulumista on havaittavissa. Tarkemmin kuntoon voit tutustua 20.2.2024 suoritetun kuntotarkastuksen perusteella. Talokatsastus 20.2.2024 Kuntotarkastuksessa ilmi tulleet oleellisemmat havainnot ja korjaustarpeet: - Suositellaan varautumaan huippuimurin uusimiseen 0...3 vuoden aikajaksolla. - Vesikatteen maalipintojen huolto ruosteenestokäsittelyllä ja maalipaikkauksella tarvittavilta osin 0...1 vuoden aikajaksolla. - Ulkoseinien lautaverhouksen huoltomaalaus puuttuvilta osin 0...3 vuoden sisällä - Viemärintuuletusputken läpiviennin säänkestävät elastiset tiivistemassaukset uusitaan 0...1 vuoden aikajaksolla. Samalla tarkastetaan muiden tiivistemassausten kunto ja tiivistetään tarvittaessa. - Lämminvesivaraajien lämmitysvastukset ovat ikääntyneet. Suositellaan varautumaan vastuksien uusimiseen 0…3 vuoden aikajaksolla. - Suositellaan varautumaan märkätilojen uusimiseen 0...3 vuoden aikajaksolla. Tarkastuksen yhteydessä ei havaittu sellaisia tekijöitä, jotka estäisivät tilojen käytön, vaikka tekninen käyttöikä olisi lähitulevaisuudessa jo saavutettu.
Kuntotarkastus
Tehty
Kosteustarkastus
Tehty
Energialuokka
  • F (2018)
  • 21.1.2021-21.1.2031.
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Sähkölämmitys, lämpöpumppu
Tulisija
Hormi olemassa
Takkasydän olohuoneessa.
Vesihuollon kuvaus
porakaivo
Viemäri
kunnan
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Siirtyvät liittymät
Viemäriliittymä.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: betoni, kivi, puu, tiili
Rakennusmateriaali: Rakennus on alakerroksen osalta betonirunkoinen ja yläkerroksen osalta puurunkoinen omakotitalo, jonka ulkoverhouksena on lomalaudoitus. Talo on perustettu betonianturan ja betonisokkelin varaan. Lattiarakenteena on pohjakerroksen osalta maanvarainen betonilaatta ilman alapuolista lämmöneristettä. 1. kerroksessa alapohjarakenteena on osin. ns. rossipohjaa. Vesikaton muotona on harjakatto ja vesikatteena on käytetty tiilikuvioista profiilipeltikatetta.
Keittiön kuvaus
Viehättävä avokeittiö, joka yhdistyy saumattomasti ruokailutilaan. Laadukkaat, kotimaiset Nixi-keittiön kaapistot uusittu kokonaisuudessaan 2018. Runsaasti lasku- ja säilytystilaa. Varusteina induktiotaso, liesituuletin (suodattimella), uuni, integroitu astianpesukone, täyskorkea jääkaappi- ja pakastin.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kellarikerros: kph+s, jossa varusteina kaksi suihkua, amme, suihkuseinä, lattialämmitys, wc-istuin, bidee-suihku, allas, pyyhekuivausteline (sähkö). Yläkerta: suihkukaappi, wc-istuin, bidee-suihku, allas, peili.
WC-tilojen kuvaus
Keskikerroksessa erillinen wc. Varusteina wc-istuin, allas, peili.
Saunan kuvaus
Tilava sauna kellarikerroksen kylpyhuoneen yhteydessä. Varusteina sähkökiuas ja lauteet.
Sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Kellarikerroksessa tilava kodinhoitohuone, jossa hyvin lasku- ja kaappitilaa. Varusteina kurasyöppö, pesukoneliitäntä ja paikka kuivausrummulle, allas ja hana.
Olohuoneen kuvaus
Valoisa ja tilava olohuone, jossa lämpöä ja tunnelmaa tuomassa mm. takkasydän.
Makuuhuoneiden kuvaus
Tunnelmalliset makuuhuoneet yläkerrassa 3 kpl, keskikerroksessa 1 valoisa makuuhuone, joka soveltuu hyvin myös työhuoneeksi. Kellarikerroksessa iso aulatila, joka soveltuu monenlaiseen tarpeeseen.
Säilytystilojen kuvaus
Ulkovarastot: Alapihalla kolme kylmää varastoa. Keskiosassa portaiden vieressä kylmä varasto. Vaatekomero, vintti.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Peltikate Rannila 2003

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
91-49-174-30
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Tontin pinta-ala
563 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Monimuotoinen tontti, jossa osin jyrkkää kalliota, tasaista nurmialuetta alaosassa ja tasaisempaa kallioaluetta tontin yläosassa.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennusoikeus on käytetty.
Kaavoitustiedot
Helsingin Kaupunki p. 09 310 22111.
Alueella useampi a kaavasuunnitelmia meneillään mm. Laajasalon renessanssi alueen kehittämissuunnitelma, Yliskylänlahti, Stansvikin kallion itäosa, kultakruununkaari. Lisätietoja suunnitelmista välittäjältä ja Helsingin kaupunki 09 310 22111 tai https://kartta.hel.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Palvelut
Koulut: Tahvonlahden ala-aste n. 1,4km, Laajasalon peruskoulu (ylä- ja ala-aste) n. 2,6km.
Palvelut: Päätie sijaitsee Laajasalon Kaitalahdessa, joka on yksi Helsingin halutuimpia omakotitaloalueita Kruunuvuorenrannan kainalossa. Meren ja luonnon ympäröimässä Kaitalahdessa asut upeassa kylämäisessä, ja turvallisessa asuinympäristössä, kuitenkin Kruunuvuorenrannan palveluiden ja siltayhteyden kehittyessä vain kävelyetäisyyden päähän.
Kruunusillat valmistuvat vuonna 2026 ja vuodesta 2027 pääset kulkemaan raitiovaunulla keskustaan kantakaupunkiin vaivatta vain vartissa. Lähipalvelut kuten päiväkodit (Hopealaakson päiväkoti n. 850m), Kruunuvuorenrannan liikuntapuisto (n. 850m) ja Kauppakeskus Saari n. 2,6km. Lähikauppa Alepa n. 1,2km ja Kruunuvuorenrannan K-market n. 1,3km.

Laajasalosta löytyy monipuoliset harrastusmahdollisuudet niin aikuisille kuin lapsille. Lapsille alueelta löytyy mm. tanssi-, taide-, jalkapallo-, tennis- ja partioharrastukset ja aikuisille löytyy alueelta mm. golf kenttä, Laajasalon naisvoimistelijoiden liikuntatunnit, joogaa sekä kuntosaleja. Yliskylän urheiluhalleilla mahdollisuus harrastaa tennistä, sulkapalloa ja padelia.
Muut palvelut: Laajasalo on Helsingin suurin saari josta löytyy jopa 25km rantaviivaa, tarjoten asukkailleen upeita ulkoilureittejä, uimarantoja, pienvenesatamia ja talviuintipaikkoja. Kaitalahdessa asuvia hemmottelee Tullisaarenpuiston upeat reitit lenkkeilyyn sekä Kruunuvuorenlammen luonnonsuojelualueen ainutlaatuiset ulkoilumaastot. Pyysaaren kesäravintola n. 850m.
Modernista kauppakeskus Saaresta löytyy monipuoliset ja arkea tukevat kauppapalvelut kuten S-market, K-supermarket, apteekki, Alko, suutari ja useita pienliikkeitä ja ravintoloita. Lisäksi kauppakeskuksen yhteydessä kirjasto sekä kuntosalipalvelut.
Päiväkodit: Laajasalosta löytyy runsaasti sekä kunnallisia että yksityisiä päivähoitomahdollisuuksia. Lähimmäinen päiväkoti Hopealaakson päiväkoti n. 850m, pk Yliskylä n. 1,3km, pk Borgstrominmäki n. 1,4 km. Luomupäiväkoti Kirsikka n. 2km. Ruotsinkielinen Daghemmet Pilten 2,6km. Lähimmät Englanninkieliset päiväkodit löytyvät Herttoniemenrannasta mm. Duckies, Bumblebees n. 3km.
Liikenneyhteydet
Päätieltä kulkee bussi nro. 88 Yliskylän kautta Herttoniemen metroasemalla, etäisyys pysäkille n. 150m. Bussi 84 Gunillantieltä Herttoniemenrantaan, etäisyys pysäkille n. 950m. HSL Lauttayhteys kantakaupunkiin n 1,2km. Lauttamatka kestää yhteen suuntaan noin 20 minuuttia. Lauttaliikenne kulkee kesällä kaikkina päivinä ja talvella arkisin noin kello 7-22. Talviviikonloppuisin lautta kulkee noin klo 10-18. Omalla autolla sujuva yhteys itä-väylälle ja Kehä 1:selle. Rakenteilla oleva Kruunusillat valmistuu etäisyydeltään noin 800 metrin päähän ja raitiovaunuliikenne kantakaupunkiin aloittaa kulkemisen vuonna 2027.
Pihan kuvaus
Monitasoinen ulkotilaratkaisu. Ylä- ja keskikerroksilla omat viihtyisät terassit sekä tontin yläosassa tasaisempaa kallioaluetta. Tontin alaosassa viihtyisä ja tilava sekä aidattu nurmialue, johon kesällä 2023 laitettu siirtonurmikko.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Laajasalo, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Daw Hanna

Kiinteistönvälittäjä LKV, KiAT, Hyvän välitystavan lähettiläs 2021-2022

Sp-Koti Helsinki Kortteli | Kortteli LKV

Sp-Koti Helsinki Kortteli | Kortteli LKV

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.