ROOF LKV Espoo Oy
ROOF LKV Espoo Oy

Kerrostalo | 3h, avok, työhuone, kph, ranskalainen parveke (yj 4 h + kk).

Mäntyviita 3, Tapiola, Espoo

Hinta

465 000 €

Koko

81 m²

Vuosi

1954

Valoisa läpitalon päätyhuoneisto vehreässä Tapiolassa Tarjolla on tyylikkäästi remontoitu läpitalon päätyhuoneisto Tapiolan puistojen ja palvelujen äärellä. Suurista seinien mittaisista ikkunoista avautuvat vehreät ja rauhalliset näkymät ympäröivään luontoon. Pohjaratkaisu on erinomainen; asunto tarjoaa kauniin avokeittiön, avaran olohuoneen, tilavat makuuhuoneet reiluine säilytystiloineen sekä kompaktin ikkunallisen työhuoneen, joka voi toimia myös vaatehuoneena. Vuonna 2018 tehdyn mittavan remontin yhteydessä uusittiin muun muassa keittiö kodinkoneineen, kylpyhuone/wc, kalanruotoparkettilattiat, säilytyskalusteet, valaistus ja sähköt. Minimalistinen keittiö on hyvin varusteltu kauniilla kaapistoilla, tyylikkäillä kvartsitasoilla ja suurella aamiaiskaapilla. Maalämmöllä toimiva vesikiertoinen lattialämmitys luo miellyttävän asumistunnelman. Asunto sijaitsee arvostetun Viljo Revellin suunnittelemassa rakennuksessa. Taloyhtiö on hyvin hoidettu. Yhtiössä on tehty hiljattain kaikki suurimmat remontit, kuten linjasaneeraus, katon uusiminen, rappujen kunnostus ja julkisivuremontti. Maalämpöön siirryttiin vuonna 2023. Yhteisöllisen taloyhtiön asumisviihtyvyyttä lisäävät jaetut saunatilat Arketin kalusteilla ja omalla terassilla, pihan punaviinimarjapensaat, grillipaikka ja leikkipaikka. Asuntoon kuuluu kellarikomero ja pyörävarasto on helposti maantasalla. Mäntyviidalta löytyvät ilmaiset parkkipaikat ja sähköautojen latauspisteet. Mäntyviita edustaa Tapiolan puutarhakaupunkia ja vanhan Tapiolan 50-luvun charmia parhaimmillaan. Täällä voit nauttia suurista männyistä ja lehtipuista, korttelikino Kino Tapiolasta sekä monista muista pienpalveluista, kuten antikvariaatista, kauneushoitoloista ja ravintoloista. Täällä asut rauhassa ja kuitenkin vain noin 600 metrin päässä ovat metroasema ja kauppakeskus Ainoan kattavat palvelut. Lähialueelta löytyvät myös muun muassa Espoon Kulttuurikeskus, kirjasto, uimahalli (remontoitavana) ja lukuisia hyviä päiväkoteja sekä kouluja. Ulkoilun ystävälle Otsolahden merimaisemat, Espoon rantaraitti ja Laajalahden luonnonsuojelualue ovat lähellä. Loistavat liikenneyhteydet ovat myös plussaa, sillä lähimmät metro- ja Raide-Jokerin pysäkit sijaitsevat noin 600-1200 metrin etäisyydellä (Tapiola, Aalto-yliopisto, Keilaniemi, Maari). Lisäksi bussilinja 510 pysähtyy aivan talon vieressä ja kaupunkipyöräasema on 50 metrin päässä. ______________________________ Lisätietoja ja myynti: Jaana Huurinainen LKV, KiAT, RI p. 040 359 3747 Jaana.huurinainen@roof.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20458480
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h, avok, työhuone, kph, ranskalainen parveke (yj 4 h + kk).
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
81 m²
Kokonaispinta-ala
81 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Huoneiston pinta-alaa ei ole mitattu SFS 5139 määriteltyä huoneistoalan laskemismenetelmää käyttäen, huoneiston todellinen pinta-ala saattaa siis poiketa oleellisestikin yhtiöjärjestyksessä ilmoitusta huoneiston pinta-alasta.
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
4/4
Rakennusvuosi
1954
Käyttöönottovuosi
1954
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

465 000,00 €

Velaton hinta

465 000,00 €

Neliöhinta

5 740,74 €/m²

Vastike

Hoitovastike

384,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

384,00 € / kk

Lisätietoa vastikkeista

Yhtiökokouksessa 26.4.2023 valtuutettiin hallitus taloudellisen tilanteen niin vaatiessa enintään 2 kk ylimääräisen hoitovastikkeen perimiseen tai perimättä jättämiseen. Valtuutus on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka. Yhtiöllä valtuus tarkistaa ja muuttaa osakkailta perittävien pääomavastikkeiden määriä, mikäli lainojen koron muutokset sitä edellyttävät. Valtuus on voimassa seuraavaan yhtiökokoukseen. 2024 yhtiökokous on tarkoitus alustavasti pitää 14.05.2024, hoitovastiketta ei ole tarpeen korottaa.

Muut maksut

Saunamaksu

12,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: sisältyy vastikkeeseen
Yk 20.04.2022 valtuutettiin hallitus aloittamaan maalämpöurakka. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat enintään 405 000 e. Urakka rahoitetaan enintään 405 000 e hoitolainalla. Osakkaiden ei ole mahdollista maksaa lainaosuuttaan eikä lainasta peritä erillistä pääomavastiketta. Lainan lyhennys maksetaan hoitovastikkeella lämmityskustannuksista säästyvillä varoilla. Maalämpölimiittitili on edelleen käytössä, sillä urakoitsijalla on pihalla joitain viimeistelytöitä tekemättää ja sen vuoksi viimeinen maksuerä on yhtiön puolelta maksamatta.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: ranskalainen
Ilmansuunta: etelään
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Kohteen lisätiedot
yj 17 § Kunnossapitovastuu Osakkeenomistajan on pidettävä kunnossa hallitsemansa huoneiston sisäosat ja muut osakkeiden perusteella hallinnassaan olevat tilat. Yhtiö on kuitenkin velvollinen korjaamaan rakenteista johtuvat sisäpuoliset viat sekä pitämään kunnossa huoneistoon asennetut sellaiset lämpö-, sähkö-, tiedonsiirto-, kaasu-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- ja muut sen kaltaiset johdot ja kanavat sekä vesihanat, jotka on asennettu samantasoisina rakennuksen huoneistoihin. Osakkaan on ilmoitettava yhtiölle viivytyksettä sellaisesta huoneiston viasta tai puutteellisuudesta, jonka korjaaminen kuuluu yhtiölle. Kukin osakas vastaa hallinnassaan olevan huoneiston osalta rakennuksen rakenteisiin jälkikäteen tehtyjen muutosten tai rakennukseen kiinnitettyjen laitteiden ja varusteiden kuten parvekelasituksen vaatimista korjauksista ja kunnossapidosta sekä niiden mahdollisesti aiheuttamista vahingoista sekä kiinteistöön kohdistuvista näiden kunnostustöiden yhteydessä aiheutuvasta lisätyöstä.
Tehdyt remontit
2018: Edellinen omistaja remontoinut keittiön kylpyhuoneen, seinät maalattu ja lattia vaihdettu.
Asunnon kunto
Hyvä
Asbestikartoitus
  • Rakennus on loppukatselmuksessa hyväksytty ennen vuotta 1994, eikä asbestikartoitusta ole tehty. Ennen vuotta 1994 valmistuneiden rakennusten korjaustöiden osalta otettava huomioon Laki eräistä asbestipurkutyötä koskevista vaatimuksista 684/2015 sekä Valtioneuvoston asetus asbestityön turvallisuudesta 798/2015. Purkutyötä ei saa aloittaa ennen asbestikartoitusta. Kaupan kohteena olevassa huoneistossa ei ole teetetty asbestikartoitusta. Ostaja on tietoinen, että jos hän aikoo tehdä tai teettää huoneistoremontin, hänen tulee tietyissä tapauksissa teettää asbestikartoitus purettaviin materiaaleihin. Asbestikartoitusvelvollisuus ei koske huoneistossa tehtäviä vähäisiä töitä, kuten reikien poraamista seiniin tai kattoon.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
maalämpö / vesikiertoinen lattialämmitys
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Kivi
Keittiön kuvaus
2018: Keittiö remontoitu Pyykinpesukone on keittiössä
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: maalattu, muu
Työtaso: kivi
Varusteet: astianpesukone, liesituuletin, mikroaaltouuni
Liesi: induktio
Jääkaappi ja pakastin: jääkaappi/pakastin
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: kaakeli
Lattiamateriaali: laatta
Varusteet: peili, suihku, suihkuseinä, wc
2018: Kph remontoitu
Olohuoneen kuvaus
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: maalattu
Makuuhuoneiden kuvaus
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: maalattu, tapetti
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Espoo toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Isännöitsijän yhteystiedot
Isännöintitoimisto Tapiolan Lämpö Oy Kalevalantie 5, 02130 Espoo Isännöitsijä Anne Joronen p. 0207505370 / anne.joronen@tl-konserni.fi
Huolto
Tapiolan Lämpö kiinteistöhuolto
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Muuta: Sauna, kellaritilat, huonekohtaiset varastot, urheiluvälinevarastot ja koneellinen poisto.
Kuntotutkimukset: 2021: Salaojien ja sadevesiviemäreiden huuhtelu ja kuvaus
2018-2019: Ilmanvaihdonparannuksen suunnittelu Tapiolan Lämpö Oy. Kaukolämmön alajakokeskuksen ja lämmitysjärjestelmän tasapainotuksen suunnittelu.
2018: Pysty- ja pohjakokoojaviemäreiden kuvaus ja huuhtelu, Hurrikaanit Oy.
Tehdyt remontit
2023: Maalämpöön siirtyminen.
2022-2023: Porrashuoneiden kunnostus .
2021-2022: Porrashuoneiden korjaussuunnittelu .
2021: Salaojien ja sadevesiviemäreiden korjaussuunnittelu, salaojien korjaussuunnittelu on käynnistetty 2021 lopulla, mutta hanketta ei ole toistaiseksi jatkettu. Maalämmön suunnittelu.
2020: Pihan hiekkakäytävien korjaus, Urakoitsija Viherviisikko Oy.
2019: E35 ja 37 vesivahingon korjaus, IV-hormien puhdistus, ilmamäärien säätö ja IV-poistokoneen uusiminen. Urakoitsija Cervi Oy, valvonta ja suunnittelu Tapiolan Lämpö Oy.
2018: Sadevesijärjestelmän huuhtelu ja kaivojen tyhjennys. Paineenalennin.
2017-2018: Julkisivujen korjaus- ja ikkunoiden uusimisurakka. Urakoitsija Jatke Oy, Pääsuunnittelija Arkkitehdit D4, projektinjohto ja valvonta Aarno Insinööritoimisto Oy.
2016-2017: Julkisivujen korjaus- ja ikkunoiden uusimisurakan suunnittelu. Pääsuunnittelija Arkkitehdit D4, projektinjohto Aarno Insinööritoimisto Oy.
2016: Julkisivujen ja ikkunoiden hankesuunnitelman päivitys.
2015: Julkisivujen, ikkunoiden ja IV-parannuksen hankesuunnittelu.
2013: Lukituksen sarjoituksen uusiminen . Peltikaton maalaus. Jäteaitaus.
2012: Pihan parannusurakka.
2011: A-ja B-portaiden välisen liiketilan jakaminen. Pihan suunnittelu.
2009: Vesikaton uusiminen.
2008: Saunan panelointi .
2007: Vesi- ja viemäriputkistojen uusiminen, sähkö- ja antenniverkon uusiminen.
2006: Linjasaneerauksen toteutussuunnittelu.
2005: Linjasaneerauksen hankesuunnittelu .
2003: Ranskalaisten parvekkeiden ovet uusittu.
1997-1998: Saunatilan saneeraus.
1997: Kaukolämmön alajakokeskuksen uusiminen.
1995: Lukkojen uusiminen.
1993: Julkisivun maalaus.
Tulevat remontit
2024: Korjata etupuolen sadevesiviemärit. Saattolämmityksen toiminnan tarkastus ja tarvittavat toimet.
2024-2028: Keittiöviemäreiden kuumapainevesihuuhtelu, rasva-/saostumakerrosten poistamiseksi
(Hurrikaanit suosittelee määrävälein tehtäväksi 5-10 vuoden välein).
2028: Pysty- ja pohjakokoojaviemäreiden huuhtelu ja seurantakuvaus (2018 tehdyn kuvauksen yhteydessä Hurrikaanit Oy suosittelee seurantakuvausta tehtäväksi 10 vuoden kuluttua).
2028-2029: Tuuletusikkunoiden tiivisteiden uusinta (Ikkunatoimittaja Syvdänpuu Oy suosittelee, että tuuletusikkunoiden tiivisteet uusitaan 10 v välein ja muiden ikkunoiden tiivisteet tarvittaessa).

Lukijan on huomattava, että kunnossapitotarveselvitys on hallituksen näkemys kunnossapitotarpeista viiden vuoden aikana. Päätökset mahdollisesti käynnistettävien kunnossapitotöiden ja muutostöiden suunnittelusta, toteutuksesta sekä rahoituksesta tehdään yhtiökokouksessa erikseen. Kunnossapitotarveselvityksessä mainitut toimenpiteet saattavat aikaistua tai myöhentyä. Myyjä ei vastaa taloyhtiön myöhemmin päättämistä kunnossapitotoimenpiteistä ja niistä aiheutuvista huoneistolle tulevista kustannuksista.
Energialuokka
B (2018)
Tontin koko
2 268 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Espoon kaupunki 09 816 21
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto-osakeyhtiö Mäntyviita

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Koulut: Aarnivalkeankoulu n 700m, Tapiolan koulu ja lukio n. 700m.
Palvelut: Ainoa kauppakeskus n. 600m
Muut palvelut: Otsolahden ranta n. 600m, Silkkiniityn viheralua n 200m. Tapiolan Kino n. 50m
Päiväkodit: Useita päiväkoteja alueella.
Liikenneyhteydet
Tapiolan metro n. 600m
Lisätietoa auton säilytyksestä
Mäntyviita 3:lla ei ole vuokrattavia autopaikkoja. Jäteaitauksen vieressä on muutama vapaasti käytettävä autopaikka, näiden lisäksi alueella on useita ilmaisia autpaikkoja.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Espoo

Asuinalueena Tapiola, Espoo

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Huurinainen Jaana

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, Kiat, RI

ROOF LKV Espoo Oy

ROOF LKV Espoo Oy
ROOF LKV Espoo Oy
SKVL jäsenyritys

Metsänneidonkuja 6,
02130 Espoo

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.