Tunne Kodit LKV
Tunne Kodit LKV

Omakotitalo | oh, 4h, k, s, kph, pkh, 2wc, tkh, kh-tilat, tek.h, at

Mäkelänkatu 11, Aapelinpelto, Heinola

Hinta

157 000 €

Koko

143 / 282 m²

Vuosi

1968

Heinola on kaunisjärvikaupunki! Muuta maalle kauniiseen järvikaupunkiin. Tässä monien mahdollisuuksien koti, jossa tilaa myös etätyöskentelyyn. Kauppaneuvokselle 1968 alun perin rakennettu vankka tiilitalo hyvälle ja rajatulle rinnetontille, osittain kallioon. Asunto sijaitsee päättyvän tien varressa, ei paljon läpikulkua ja on rauhallinen. Tontti rajoittuu kolmesta kulmasta puisto-/metsäalueeseen. Asumiseen tuo viihtyvyyttä useat tulisijat, väljät ja avarat huoneet ja isot ikkunat. Talon lämmitys on varaava sähkövastuksilla toimiva vesikeskusjärjestelmä, jossa lämmönjako on toteutettu vesikiertoisin seinäpatterein. Sähkölämmitys yösähköllä. Maalämpövalmius valmiina pannuhuoneeseen. Lisälämpöä tuovat alakerran leivinuuni, avotakka ja yläkerran varaava takka sekä kaksi ilmalämpöpumppua. Uusi Kailaan koulu noin 1 km päässä ja leikkipuisto. Keskustaan matkaa vain 1,8 km, jossa monipuoliset palvelut. Veneily on erittäin suosittua alueella. Kesäisin kaupunki puhkeaa loistoonsa järvikaupunkina ja väkimäärä tuplaantuu. Heinola on myös suosittua vapaa-ajan asumisen aluetta. Heinolan kansallinen kaupunkipuisto sulkee syliinsä Heinolan erityislaadun: voimakkaat vedet, kaupungin läpi kulkevan harjun, dramaattiset mäki- ja laaksomaisemat. Heinolan kaupungin keskusta sijaitsee maisemarakenteen solmukohdassa, missä harju ja vesistö kohtaavat. Heinolan keskustan molemmin puolin sijaitsevat järvet, Ruotsalainen ja Konnivesi, ovat suosittuja virkistysalueita. Heinola sijaitsee Päijänteen vesistön ja Kymijoen välisellä vesireitillä. Heinolasta on yhteys Päijänteen ja siitä edelleen Keiteleen Kansallisveden vesistöihin sekä Kimolan kanavan kautta Kouvolaan. Vesistöistä muodostuu yksi Suomen pisimmistä veneilyreiteistä. Vesistöalueella on lukuisien luonnonsatamien lisäksi yli 80 valmista venesatamapaikkaa, on historiaa ja kulttuuria, luontoalueita, kanavia, kaupunkeja ja kyliä. Heinolassakin on useita virallisia rantautumispaikkoja. Osa Heinolan kansallisen kaupunkipuiston saarista toimii retkeilykohteina. Rantautumispaikkoja laavuineen ja nuotiopaikkoineen on mm. Ruotsalaisen Isossa Pirttisaaressa ja Konnivedellä Koskensaaressa ja Rautsaaressa. Muuta kauniiseen järvikaupunkiin ja sovi yksityisesittely: Tunne Kodit Lkv Hannele Laurila, Lkv, Lvv, Yrittäjä Puh. 050 590 7115, hannele.laurila@tunnekodit.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
20486215
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
oh, 4h, k, s, kph, pkh, 2wc, tkh, kh-tilat, tek.h, at
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
143 m²
Muiden tilojen pinta-ala
139 m²
Kokonaispinta-ala
282 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Heinolan kaupungin rakennusvalvonta on lupapiirustuksista laskenut asuinpinta- ja kokonaispinta-alat. Kiinteistön pinta-alatietoja ei ole tarkistusmitattu, käyttäen nykystandardien (SFS 5139) mukaista laskentaa. Tämän vuoksi pinta-alat saattavat poiketa olennaisesti nykystandardien (SFS 5139) mukaan laskettavasta alasta. Vuoden 2012 standardi (SFS 5139) määrittelee huoneistoalan lisäksi huonealan, rakennusosa-alan, kerrostasoalan, bruttoalan ja käyttöalan. Näistä bruttoala kuvaa koko rakennuksen laajuutta. Kiinteistön todelliset alat voivat siten olla ilmoitettua suurempia tai pienempiä. Myyntihinta ei ole pinta-ala perusteinen.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1968
Käyttöönottovuosi
1968
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

157 000,00 €

Velaton hinta

157 000,00 €

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Sähkönkulutus arvio 2023: sisältäen käytön ja siirron. Nordic green pörssisähkösopimus ja siirtoyhtiönä on Elenia Oy, Kiinteistövero v. 2023: 475,06 euroa. yhteensä n. 25 000 kWh. (Perheessä mm. sähkösaunassa saunottu, lähes päivittäin). Roskat / jätteet: n. 30 e / kk, Lassila ja Tikanoja. Kiinteistövero: Kunnan vesi- ja jätevesi n. 45 e / kk, riippuen kulutuksesta.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Autotalli: betonilattia, maalattu. Seinät tiiltä. Lämmin, vesikiertoinen patterilämmitys. Yhdelle autolle tilat + polttopuut, polkupyörät ym. mahtuu. Kulku sisä- ja ulko kautta. Tallin ovi automaattisella mekanismilla, kaukosäädin. Kylmä varastotila alakerrassa, autotallin vieressä, saunan pukuhuoneessa pieni kylmäkellari. Ulkona pizzauuni, muurattu.
Tietoliikenne
antenni
Muuta kauppaan kuuluvaa
Ulkogrilli, joka on muurattu luonnonkivistä. Napolilainen pizzauuni, muurattu ulos. Valokuitu, joka on tilattu ja se on tulossa tammikuussa 2024.
Kohteen lisätiedot
Maalämpö putki valmius on olemassa pannuhuoneessa (tekninen tila). 2 kpl ilmalämpöpumppuja. Varaava takka valmistunut 2004 ja leivinuuni 2005.
Tehdyt remontit
2001:
Kiintokalusteet - keittiönkaapistot uusittu.
2002:
Kattopinnoite: bitumihuopakate uusittu, sisäpinnat uusittu, käyttövesiputket uusittu.
2004: Sauna ja pesuhuone uusittu: vesieristys ja laatoitus, varaava takka.
2005: Leivinuuni.
2015: Salaojat
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Pyydä 18.7.2022 toteutettu Asuntokaupan kuntotarkastus, tarkastajana SUORAA, Petri Suuronen. Tarkastuksessa ei ilmennyt isompia puutteita.
Kuntotarkastus
Tehty
Energialuokka
  • D (2018)
  • 26.6.2022-20.6.2032
Asbestikartoitus
  • Ei
  • Ei ole erikseen teetetty asbestikartoitusta.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Sähkövast. vesikeskuslämmitysjärjestelmä, lämmönjako toteut. vesikiert. seinäpatt. Maalämpövalmius, 2 x 110mm putki pannuh. Oloh. vaava takka ja alakerr. leivinuuni ja avotakka. Ilmalämpöpumppu x 2.
kunto hyvä
Tulisija
Takka
Hormi olemassa
varaava takka 2004, leivinuuni v. 2005 ja avotakka
Vesihuollon kuvaus
kunnan vesijohto
Viemäri
kunnan
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Siirtyvät liittymät
Valokuitu on tulossa tammikuussa 2024 (hinta 260 euroa)
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Tiili, poltettu tiili
Rakennusmateriaali: KANTAVAT SEINÄT: poltettu tiili, ulkoseinä 2 x 1/2 -kiveä, väliseinä 1/2-kiveä. ULKOSEINÄT: Poltettu punainen tiili 1/2-kiveä puhtaaksi muurattuna + 10 cm mineraalivilla + 1/2-kiven poltettu tiili + rappaus. k=0,28. Kevyet väliseinät: 2"x4" soiro lastulevy molempien puolin. ALAPOHJAT: Kellarikerroksen lattiat: karkea sora, sitkeä paperi, alusbetonilaatta 10 sm, kosteuseristys, 5 sm mineraalivillaeristys, betonipintalaatta teräshierrettynä. Saunatuvassa, askartelu-, pesu-, apukeittiö- WC-, pukuhuone- ja käytävätiloissa pintaverhous. VÄLIPOHJAT: Teräsbetonimassiiviholvi, 5 sm mineraalivilla, betonipintalaatta, pintaverhous. YLÄPOHJA RAKENNE, K-ARVO: Verhous, lastulevy, muovitiivistyspaperi (höyrytiivis), tehdasvalmisteiset aaltopalkkipuukannattajat + 2x10 sm Karhuntalja, painolaudat. Tuuletusväli ei saa jäädä alle 5 sm ruodelaudoituksen alle missään kohden. VESIKATTO: Aaltopalkki c/c 100, 22 mm lastulevy ruoteena, alushuopa naulaten kiinnitettynä c/c 25 sm, bitumihuopa bitumilla kiinnitettynä.
Keittiön kuvaus
Keittiö uusittu v. 2001. Keittiön ovet, valkolakattu saarni. Kiinteät valaisimet. Pöytätasojen materiaali laminaatti. Keittiössä kylmähuone, kylmiön koneikko autotallissa, uusittu 2020. Keittiössä laattalattia, seinät maalattu/tapetti, 1/2 paneeli. Käyttövesiputket uusittu v. 2002.
Varusteet: astianpesukone
Liesi: induktio
Jääkaappi ja pakastin: jääkaappi/pakastin, muu
Kylpyhuoneen kuvaus
Alakerran pääkylpyhuoneessa lattiat ja seinät laattaa, remontoitu, vesieristeet ja laatat v.2004. Vieressä pukuhuone (seinät puupaneelia), lattia laatoitettu. Molemmissa vesikiertoinen lattialämmitys. 2 suihkua. Kuivauspatteri pesutilassa. Käyttövesiputket uusittu v. 2002. Yläkerrassa toinen kylpyhuone, jossa amme suihkulla, allas- ja allaskaappi, peili ja kaapistot. Ei lattialämmitystä. Käyttövesiputket uusittu v. 2002.
WC-tilojen kuvaus
Yläkerran-WC: istuin, vesikiertoinen lattialämmitys, istuin, allas- ja allaskaappi, peili, sivupystykaappi, bidee. Seinät ja lattia laatoitettu. Käyttövesiputket uusittu v. 2002. Alakerran-WC: istuin, allas, bidee, allaskaappi, pystykaappi, peili, pesukoneliitäntä.
Saunan kuvaus
Sauna: lattiassa laatta, seinät paneelia (uusittu 2004). Saunan lauteet tilavat. Ritilävalo.
Sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Käyttövesiputket uusittu v. 2002. Kodinhoitohuoneen lattia lankkua. Seinät paneelia ja laattaa. Pesukoneliitäntä valmius pesukoneelle ja kuivausrummulle. Allas ja hana.
Olohuoneen kuvaus
Yläkerran olohuoneessa seinät: tapetti, maali ja tiili. Lattiat parkettia. Alakerran olo-takkahuoneessa: puulankkulattiat ja seinät paneelia. Avotakka. Alakerran oleskelu- ja aulatilassa leivinuuni v. 2005 rak. puulankkulattiat ja seinät paneelia.
Makuuhuoneiden kuvaus
Yläkerrassa: 3 mh: lattiat parkettia, seinät tiili ja tapetti. Alakerrassa, askartelutilassa makuuhuone, puulankkulattia ja seinät paneelia. Kiinteät kaapit sisältyy hintaan.
Säilytystilojen kuvaus
alakerrassa varastotila
Kattotyyppi
Pulpettikatto
Kattomateriaalin kuvaus
huopa
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
111-14-22-1
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Tontin pinta-ala
1 180 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Rinnetontti, asuinrakennus on osin kallion päällä. Piha nurmella. Talon eteen mahtuu muutama auto. Toinen sisäänmenoliittymä pihaan on asfaltoitu. Päättyvän kadun päässä, rajoittuu kolmelta sivulta metsään. Rauhallinen tontti.
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Kerrosala oikeus 250 m2. Valmiit rakennukset ja myönnetyt luvat yhteensä: Kerrosala 143,0. Jäljellä oleva rakennusoikeus (=Kaavayksiön rakennusoikeus + Lisärakennusoikeus - Valmiit rakennukset ja Myönnetyt luvat yhteensä), k-m2 = 250,00 + 0,0 -143,00 = jäljellä 107,0.
Kaavoitustiedot
Sitova tonttijako,
käyttötarkoitus: AO-49.
Omakotirakennusten ja muiden enintään kahden perheen talojen
korttelialue, jolle saa rakentaa enintään 2 asuinhuoneistoa
käsittäviä 1/2I tai I1/2 *) kerroksisia kerrosalaltaan 1-asuntoisessa tapauksessa enintään 150 m² ja 2-asuntoisessa tapauksessa enintään 200 m² suuruisia rakennuksia, minkä lisäksi kullekin tontille saa rakentaa pohjapinta-alaltaan enintään 50 m² suuruisen yksikerroksisen talousrakennuksen
joko asuinrakennukseen kiinni tai vähintään 8 m etäisyyteen
siitä. Rakennusten etäisyyden naapurin rajoista on oltava
vähintään 4 m sekä naapuritontilla olevista rakennuksista vähintään 8 m. Rakennusten etäisyyden kadun reunasta tulee olla vähintään 5 m.
Eri huoneistoihin kuuluvia tiloja ei saa sijoittaa päällekkäin.

Roomalainen numero osoittaa rakennuksen tai sen osan suurimman
sallitun varsinaisen kerrosluvun. Murtoluku roomalaisen numeron edessä osoittaa kellarikerroksessa sallitun, kerrosalaan laskettavan rakennusoikeuden ja murtoluku roomalaisen jäljessä osoittaa ullakkokerroksessa sallitun, kerrosalaan laskettavan rakennusoikeuden.

Kaavoitustilanne
Asemakaava
Rakennukset
Lämmin autotalli talon yhteydessä, jossa vesikiertoinen sähkölämmitys pattereilla.
autotalli
Palvelut
Koulut: Peruskoulut:
Heinolan kaupunki - Kailaan koulu,
Heinolan kaupunki - Lyseonmäen Koulu,
Heinolan kaupunki - Kailaan Koulu, Tommolan Toimipiste.

Lukiot:
Heinolan kaupunki - Heinolan Lukio.
Palvelut: S-market Heinoska n. 1,6 km, Lidl Heinola n. 1,7 km, S-market Heinola n. 1,8 km, K-Market Heinolantori n. 1,8 km, Posti ja R-kioski Savontie n. 1,8 km, Heinolan kirjasto n. 1,8 km, Heinolan Terveyskeskus n. 1,4 km.
Muut palvelut: Liikuntakeskus Kunto-Pantteri,
Heinolan kaupunki - Jäähalli,
Keilahalli Valopallo,
Heinolan kaupunki - Uimahalli.
Päiväkodit: Kailaan päiväkoti,
Heinolan kaupunki - Perhepäivähoito,
Tommola-talon päiväkoti,
Elämänkaaritalon päiväkoti,
Jyrängön päiväkoti.
Liikenneyhteydet
Bussipysäkki: Kaakontie n. 200 m.
Pihan kuvaus
Päättyvän kadun päässä, tontti rajoittuu kolmelta sivulta metsäpuistoon. Talo rinteessä, rauhallinen piha-alue, joka on nurmella, pihassa Napolilainen muurattu pizzauuni sekä grilli, joka on muurattu luonnonkivistä. Istutuksia. Marjapensaita: karviainen 2, mustaherukka 4, punaherukka 1. Pihassa jätekatos, mattoteline ja pyykinkuivausteline ja jätesäiliöt.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Heinola

Asuinalueena Aapelinpelto, Heinola

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Tunne Kodit LKV

Tunne Kodit LKV
Tunne Kodit LKV
SKVL jäsenyritys

Isonkivenkärjentie 64,
17200 Vääksy

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.