Ihanat Kodit lkv Oy

Omakotitalo | Marielundin kartanomiljöö, uimahalli, omaa rantaa 100 metriä

Marielundintie 39, Satava, Turku

Hinta

1 980 000 €

Koko

486 / 1 109 m²

Vuosi

1852

Kesähuvila, Marielundin kartano Kaivoisten kylässä Satavassa sijaitseva Marielund on saarten vanhimpia kesäasuntoja. Sen rakennuttivat turkulaiset kauppiasveljekset Carl Jacob ja Gustaf Fabian Åkerman äitinsä kotitalon, Kaivoisten rusthollin maille. Höyttistensalmen rannalle valmistui vuonna 1852 kaksi empiretyylistä asuinrakennusta, jotka suunnitteli Turun kaupunginarkkitehti Pehr Johan Gylich. Asutushistoria, muodostettu lohkomalla Vanhatalon, Kreivilän ja Kaivoisten tilan maista. Merkitty maarekisteriin vuonna 1914. Kulttuurihistorialliset arvot -historiallisesti arvokas -rakennushistoriallisesti arvokas -ympäristöllisesti arvokas Rakennusvalvonnan rekisterissä rakennukset ovat loma- lepo- ja virkistyskodit -käyttötarkoitukseen merkittynä. Yleiskaavoituksen näkökulmasta: AT-1 kyläalueet on tarkoitettu haja-asutusluonteiselle asumiselle. Kaavoituksella ei rajoiteta tämän kohteen käyttötarkoituksen muutosta pysyvään asumiseen. Käyttötarkoituksen muutos edellyttää poikkeamispäätöstä, johon pyydetään museoviranomaisen lausuntoa. Käyttötarkoituksen muutos prosessi laitetaan vireille ennen kaupantekoa ostajan tarpeiden mukaisesti. Huvilamiljöö soveltuu erityisen hyvin myös juhlatilaisuuksien järjestämiseen, kartanon päärakennuksessa on suurtalouskeittiö laitteet, ruokasali ja seurusteluhuoneita. Huvilarakennuksissa on runsaasti majoituspaikkoja. Kesähuvila soveltuu ilman käyttötarkoituksen muutosta vapaa-ajan asunnoksi. Henkeäsalpaavan kaunis merellinen puutarhapiha, kartanomiljöö, aittarakennus sekä uimahalli henkii ajatonta ylellisyyttä ja kartanoromantiikkaa arvokiinteistön omistajalle lyhyen venematkan päässä Turun keskustasta aivan saaristomeren tuntumassa. Marielundin kartanolta keskustaan on vain 20 minuutin matka (12 km), linja-auto kulkee keskustaan useita kertoja päivässä, pysäkki on 400 metrin päässä Kakskerrantiellä sopimuspaloaseman vieressä. Kaupan kohteena on määräala. Kantakiinteistön pinta-ala on 11.7600 ha, kiinteistötoimituksella kantakiinteistöstä erotetaan määräala (1.5 ha tai suurempi) rakennuksineen ostajan ja myyjän yhteisesti suunnittelemalla tavalla (kaikki ehdotukset huomioidaan). Määräalan ostaja hakee saannolleen lainhuudon, jonka jälkeen määräala lohkotaan itsenäiseksi kiinteistöksi. Määräalalle jää osuus yhteisestä vesialueesta. Omaa rantaviivaa lohkottavalle kiinteistölle tulee ainakin100 metriä. Kiinteistöä esitellään yksityisesti. Palveleva kiinteistönvälittäjä, Laurentius Oksanen LKV Ihanat Kodit lkv Oy +358 40 7631151 laurentius.oksanen@ihanatkoditlkv.fi www.ihanatkoditlkv.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
20612823
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
Marielundin kartanomiljöö, uimahalli, omaa rantaa 100 metriä
Asuintilojen pinta-ala
486 m²
Muiden tilojen pinta-ala
623 m²
Kokonaispinta-ala
1 109 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Rakennukset on rakennettu vuonna 1852 ja pinta-aloja ei ole luokiteltu asuin- ja muihintiloihin. Pinta-ala tiedot on perustuvat Turun kaupungin kiinteistörekisterin antamiin tietoihin. Pinta-aloja ei ole mitattu nykyisin hyväksytyn standardin määräysten mukaisesti. Standardissa SFS 5139 esitetään, miten rakennuksen ja sen tilojen laajuutta kuvaavat pinta-alat lasketaan tietyillä määritellyillä käsitteillä. Päätalon pinta-ala on 310 m2. Vanhatalon pinta-ala on 176 m2. Aittarakennuksen pinta-ala on 70 m2. Uimahalli pinta-alaltaan 348 m2. Myytävällä määräalalla sijaitsee lisäksi viisi eri kokoista rakennusta, joiden pinta-aloista ei ole tietoa (asuin-, kesä as. ja talousrakennusta). Ostajan kanssa sovitaan määräala, määräalalla sijaitsevat rakennukset kuuluvat kauppaan.
Rakennusvuosi
1852
Käyttöönottovuosi
1852
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

1 980 000,00 €

Velaton hinta

1 980 000,00 €

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Määräalalle verohallinto laskee uuden kiinteistöveron.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tietoliikenne
antenni
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Rakennusten kunto suositellaan selvittävän kuntotutkimuksella.
Energialuokka
  • Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Öljylämmitys, lämpöpumppu
Hyvä
Tulisija
Takkavaraus
Hormi olemassa
Vesihuollon kuvaus
kunnan vesijohto, vesiosuuskunta
Viemäri
Vesiosuuskunnan paineviemäri, runkoviemäri Kakskerta Satava vesiosuuskunta 2011 on rakennettu alueelle, kiinteistö tullaan liittämään alueen tekniikkaan.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Siirtyvät liittymät
Sähköliittymä 3 x 160A, Vesi
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: betoni, hirsi, kivi, puu
Rakennusmateriaali: Hirsirunko. Eritysispiirteet: Empire Volyytta Ikkunaluukut Koristeellinen Nikkarikoristelua
Saunan kuvaus
sähkökiuas
Kattotyypin kuvaus
Satula
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Tiili, pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Turku toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
853-438-1-63
Tontin tyyppi
Rantatontti
Tontin pinta-ala
35 490 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Kiinteistön rekisteriyksikkölaji on Tila. Kiinteistön pinta-ala on kiinteistörekisteri tiedon mukaan 11.7600 ha, kiinteistötoimituksella erotetaan kantatilasta määräala 1.5 - 3.5490 ha. Määräalan ostaja hakee saannolleen lainhuudon, jonka jälkeen määräala lohkotaan itsenäiseksi kiinteistöksi.
Tontin nimi
MARIELUND
Tehokkuusluku
0.1
Rasitteet
Ei vallintarajoituksia. Tieoikeus, oikeutettu ja rasitettu.
Käyttö- ja luovutusrajoitukset
Ei vallintarajoituksia
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Rakennusoikeutta on runsaasti jäljellä. Kiinteistön myytävällä määräalalla sijaitsevien Åkermanin kauppiasuvun 1800-luvulla rakennuttamien empiretyylisten rakennusten historiallisen arvon vuoksi alue on merkitty säilytettäväksi kyläalueeksi (AT-1/s). Alueelle tulee sijoittaa vain kaavassa määrättyjä rakennuksia.
Kaavoitustiedot
Vanha oikeusvaikutukseton osayleiskaava tullut voimaan 4.11.1985, kaavamerkinta PK, kaavamääräys (yksityisiä palveluja varten varattava alue.
Satava-Kakskerta osayleiskaava.
Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.12.2020, saanut lainvoima 9.12.2023.
Myytävän määräalan kaavamerkintä on AT-1/s. Kaava määrää alueen:
Kyläalue, jolla ympäristö säilytetään.
Historiallinen maalaistalo- tai kartanomiljöö, jolla on erityisiä ympäristöarvoja. Alueelle saa sijoittaa maatalouskäyttöä tai liitännäiselinkeinoa palvelevia rakennuksia. Koko käytetty kerrosala ei kuitenkaan saa ylittää tehokkuuslukua
e = 0,1. Mahdollisen rakentamisen tulee sopeutua perinteiseen maalaismaisemaan. Maisemaa muuttavaa maanrakennustyötä, puiden kaatamista tai muuta näihin verrattavaa toimenpidettä ei saa suorittaa ilman maisematyölupaa (MRL 128§).
Kaavoituspäällikkö Paula Keskikastari
Puhelin:
02 262 4300
Kaavoitustilanne
Osayleiskaava
Rakennukset
Huvilarakennukset on rakennettu vuonna 1852, suojeltu (sr-1). Aittarakennus 70 m2 rakennettu vuonna 1852, suojeltu (sr-1). Luonnonkivi perustu, ranko runko, pystylauta vuoraus, satula katto tiili katteella. Uimahalli rakennettu vuonna 1989 pinta-alaltaan 348 m2. Rantasauna rakennus, vodelta 1957 pinta-alaltaan 540 m2. Rannassa sijaitsee historiallisesti merkittävä uimahuone. Myytävällä määräalalla sijaitsee lisäksi viisi eri kokoista rakennusta (asuin-, kesä as. ja talousrakennusta).
asuinrakennus, saunarakennus, aitta, muita rakennuksia, leikkimökki, puuliiteri, talousrakennus, vaja, varasto
Palvelut
Koulut: Haarlan koulu noin 3 kilometriä.
Palvelut: Ruokakauppa ja ravintola (Bistro&Puoti) noin kilometrin matkan päässä.
Palo ja pelastusasema noin 400 metrin matkan päässä.
Päiväkodit: Noin 3 kilometriä.
Liikenneyhteydet
Linja-autopysäkki noin 400 metriä.
Ajo-ohjeet
Kakskerrantie, Marielundintie
Pihan kuvaus
Puutarha
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Meri
  • Rakentamaton, Yhteinen vesialue 10,550 ha rajoittuu omaan rantaan.
  • Meri, Höyttistensuntti

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Turku

Asuinalueena Satava, Turku

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Oksanen Laurentius

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KED

Ihanat Kodit lkv Oy

Ihanat Kodit lkv Oy
Ihanat Kodit lkv Oy

Framnäsintie 7 J 24 ,
02430 Kirkkonummi

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.