Kerrostalo | 4h + k + yläaula + kph + vh + kuisti

Korkeavuorenkatu 6, Kotkansaari, Kotka

Hinta

299 000 €

Koko

138 m²

Vuosi

1878

KERRASSAAN UPEA JA UNIIKKI, BOHEEMILLA HENGELLÄÄN HURMAAVA KAUPUNKIKOTI SINULLE, JOKA ET VIIHDY "STANDARDIKUUTIOISSA"! Puutarhan ympäröimässä, vuonna 1878 rakennetussa, historiallisessa, suojellussa Ahlqvistin talossa vapautuva 2-tasoinen, korkeatilainen huoneisto varaavin tulisijoin, kierreportain, lautalattioin, pariovin ja lasikuistein etsii uutta elämänkumppania tositarkoituksella. Oletko se sinä? Otetaan siitä selvää, sovi oma esittelyaika tähän ydinkeskustassa sijaitsevaan aivan erityislaatuiseen kotiin. Kohde on tällä hetkellä vuokrattuna.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
20620163
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4h + k + yläaula + kph + vh + kuisti
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
138 m²
Kokonaispinta-ala
138 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Ilmoitettuja pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, vaan ne pohjautuvat yhtiöjärjestykseen. Kaikki yläkerran tilat eivät täytä nykyisen huonestandardin määreitä. Ostajalla on mahdollisuus tarkistusmittauttaa pinta-alat kustannuksellaan ennen kaupasta päättämistä.
yhtiöjärjestyksen mukainen
Kerrokset
1/2
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1878
Käyttöönottovuosi
1878
Vapautuminen
Muu ehto: Myydään vuokrattuna

Hinta

Myyntihinta

299 000,00 €

Velaton hinta

299 000,00 €

Neliöhinta

2 166,67 €/m²

Vastike

Hoitovastike

419,60 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

419,60 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

20,00 € / hlö / kk

Lisätietoa maksuista

Varainsiirtovero 2 %, vuoden 2024 alusta 1,5 %.

Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
Tilojen kuvaus
Huoneistolla tilava vinttivarasto, ja kellarivarasto takkapuille. Taloyhtiössä lisäksi yhteiskäytössä oleva "hillokellari". Kulku keittiöstä lasikuistin kautta takapihalle/puutarhaan, jossa istutuksia, leikkimökki ja grillauspaikka. Ko. alue taloyhtiön pihasta on ollut myytävän kohteen asukkaiden käytössä, piha-alueita ei ole kuitenkaan virallisesti jaettu omiksi alueikseen kullekin neljälle huoneistolle.
Tietoliikenne
kaapeli-tv, kaapeli-tv taloyhtiössä
Kohteen lisätiedot
Huoneisto myydään vuokrattuna, 950,- + käyttökorvaukset/kk, vuokravakuus 2 kk:n vuokraa vastaava summa. Kokonaissähkönkulutusarvio (sisältäen lämmitys- ja taloussähkön) on ollut n. 12-13 000 kWh/vuosi asuvalla perheellä.
Tehdyt remontit
Alakerta saneerattu vuonna 2003, alakerran huonetilojen seinät ja kylpyhuoneen lavuaari käsinmaalattu taiteilijatyönä, keittiössä lasityötaidetta. Yläkerta rakennettu nykyiseen muotoonsa asianmukaisin luvin vuonna 2016, ja yhtiöjärjestys muutettu vastaamaan huoneiston nykyisiä neliöitä. Alakerrassa valkoisiksi maalatut, patinoituneet puulattiat, yläkerran huonetiloissa muovilattiat, kylpyhuoneessa laattalattia. Huoneistossa kolme tulisijaa (olohuoneen tulisija kaipaa nuohoojan mukaan kunnostusta, ei käytössä), ilmalämpöpumppu asennettu vuonna 2018.
Asunnon kunto
Ei luokiteltu
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Sähkö+puu
Tulisija
Takka
Rakennus- ja pintamateriaalit
Puu
Keittiön kuvaus
Festivon kylmälaite; jää- ja pakastinkaappi, sähköliesi keraamisella keittotasolla, liesihuuva (sisällä pistorasia, liesituulettimen asennus huuvan sisälle mahdollista), kaksi pk-/apk-liitäntä, kaapistot, varaava pystyuuni, käynti kuistille.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuoneessa suihku, käpälätassuamme, wc-istuin, malja-allas, allaskaappi, peili, bideesuihku, lattialämmitys sähköllä.
Olohuoneen kuvaus
Suuressa olohuoneessa/salissa varaava pystyuuni ja kierreportaat, jotka johtavat yläkerran tiloihin. Tilan huonekorkeus n. 370 cm.
Makuuhuoneiden kuvaus
Alakerrassa yksi makuuhuone ja vaatehuonetila, joka aiemmin toiminut myös makuutilana, yläkerrassa kaksi makuuhuonetta. Alakerran makuuhuoneessa varaava takkauuni.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Kotka toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Isännöitsijän yhteystiedot
ISTO Kaakkois-Suomi Oy Tero Korjula Kirkkokatu 16 B, 48100 KOTKA 010 411 8100
Taloyhtiöön kuuluu
Vinttikomero, Kellarikomero
Muuta taloyhtiöstä
Muuta: Yhtiön rakennus on rakennettu vuonna 1878 Kotkan ensimmäisen sahan perustajan, Carl Henrik Ahlqvistin toimesta. Rakennuksen on piirtänyt ja suunnitellut Sebastian Gripenberg, joka on suunnitellut ja tehnyt piirustukset lukuisille kirkoille ja kartanoille, mm. Kellokosken kartanolle. Kansalaissodan aikana rakennuksen päädyssä sijaitsi vankityrmä, ja myytävän huoneiston salissa/olohuoneessa on toiminut mm. Kotkan Lyseo.
Tehdyt remontit
Ulkoalueiden korjaus, yhden asunnon ulkorappujen korjaus, kattorakenteiden korjaus 2014. Hormikartoitus, lukoston korjaus 2015. Piipun korjaus, yhden asunnon ulkorappujen korjaus 2017. Katon korjaus 2018. Yhden asunnon ulkorappujen korjaus 2019. Katon korjaus ja paikkaus, piipun korjaus 2020.
Tulevat remontit
Hallituksen esitys 5-vuotiskunnossapitotarpeista yhtiökokoukselle 02.08.2021: Julkisivujen maalauskunnostus (talkoilla?), portin korjaus, ikkunoiden kunnostus, katon kuntokartoitus ja sadevesikourujen putsaus, rappukäytävien maalauskunnostus.
Energialuokka
Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.
Tontin koko
1 000 m²
Tontin omistus
Vuokra
Kaavoitustiedot
Kotkan kaupunki, Kustaankatu 2, PL 205, 48101 Kotka, (05) 23431, www.kotka.fi
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tontin vuokra
2 971,16 € / vuosi
Tontin vuokraaja
Senaatti-Kiinteistöt

Asunto Oy Ahlqvistin talo

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Palvelut: Ydinkeskustan palvelut ja liikenneyhteydet.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Kotka

Asuinalueena Kotkansaari, Kotka

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Vänskä Raisa

Kiinteistönvälittäjä, LKV, yrittäjä

Merikotkan Pesä Ky LKV

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.