Huoneistokeskus Töölö, Etelä- ja Länsi-Helsinki

Kerrostalo | 4 h, avok, kph, s, erill. wc, khh, vh, terassiparveke

Capellanranta 3, Verkkosaari, Helsinki

Hinta

1 198 000 €

Koko

102 m²

Vuosi

2021

Tämä on koettava. Silmiä hivelevän upeat meri- ja kaupunkinäkymät korkealta 11. kerroksesta ja koko huoneiston levyinen lasitettu terassiparveke, jonne on kulku leveiden liukuovien kautta sekä olohuoneesta että päämakuuhuoneesta. Olohuoneeseen avautuvassa keittiössä on laadukkaat materiaalit Mielen integroiduin kodinkonein. Oman saunan pesuhuoneessa kaksi sadesuihkua, erillinen wc päämakuuhuoneen yhteydessä ja arjen pelastajana toimii tilava kodinhoitohuone. Asunnon väljyys ja ilmavuus yhdistettynä toimivuuteen ja luonnollisenkauniisiin materiaaleihin tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Mahdollisuus ostaa myös kaksi autohallipaikkaa. Taloyhtiö on valmistunut 2021 ja on yksi arkkitehtonisen mestariteoksen, Portuksen, omalla tontilla sijaitsevista viidestä taloyhtiöstä. Ainutlaatuinen pienvenesatama ja monipuoliset aidosti palvelevat yhteiset tilat mm. rantasauna oleskelutiloineen ja suurine merelle aukeavine terasseineen, uimaportaat sekä kuntosali ja vierashuone, tarjoavat selvästi totuttua enemmän. Kesäpäivä sujuu leppoisasti laineilla ilman omaa venettäkin, kun lainaat kanoottivarastosta kajakin, kanootin tai sup-laudan. Pelkkää nautintoa. Verkkosaaresta on kehittymässä uuden Helsingin vetovoimainen sydän, jonka ytimessä ovat koti, työ, vapaa-aika ja monipuoliset palvelut. Täällä saat ympärillesi sekä kaikki kaupungin palvelut että merellisen luonnon. Kalasataman metroasemalle on vain kivenheitto ja vierestä löytyy myös monipuoliset päivittäis- ja erikoiskaupan palvelut, kattavat terveyspalvelut ja mielenkiintoista kulttuuritarjontaa. Poikkeuksellisen hienot ulkoilureitit aukeavat melkein kotiovelta ja voit valita oman tai perheen toiveiden mukaan päivän Mustikkamaalla ja Korkeasaaressa, tutustumisen kauniisiin Hermannin-, Toukolan- ja Arabian rantapuistoihin ja Lammassaaren pitkospuihin ja kiertää Viikin luonnossuojelualueiden kautta Fastholmaan, Kivinokkaan ja Kulosaaren kautta takaisin kotiin. Tai valita merellinen kaupunkireitti Kalasataman ja Sompasaaren kautta Kruununhakaan, Kauppatorille ja Kaivopuistoon. Vaihtoehdot eivät lopu kesken ja 2027 valmistuva Kruunusillat laajentaa kevyenliikenteen reittejä entisestään. Tervetuloa ihastumaan!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20717491
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4 h, avok, kph, s, erill. wc, khh, vh, terassiparveke
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
102 m²
Kokonaispinta-ala
102 m²
Lisätietoja pinta-alasta
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
11/14
Rakennusvuosi
2021
Käyttöönottovuosi
2021
Vapautuminen
Muu ehto: 2 kk kaupanteosta tai sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

1 198 000,00 €

Velaton hinta

1 198 000,00 €

Neliöhinta

11 745,10 €/m²

Vastike

Hoitovastike

306,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

306,00 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: oma mittari
Vesimaksuennakko 25,50 euroa/ henkilö/ kk. Sähköauton latauspisteen maksu 10 euroa/ paikka/ kk + veloitus sähkön käytöstä. Autohallipaikan hoitovastike 30 euroa/ paikka/ kk ja rahoitusvastike 90 euroa/ paikka/ kk. Autohallipaikan yhtiövastike yhteensä 120 euroa/ paikka/ kk. Päätetty rahoitusvastike on voimassa 30.6.2024 saakka. Kevään yhtiökokous päättää, tuleeko rahoitusvastikkeeseen muutosta 1.7.2024 alkaen. Pesula 4 euroa/ 2 tuntia, Sauna 10 euroa/ tunti, Kerhotila (saunojen välitila) 4 euroa/ tunti, kajakki tai kanootti tai sup-lauta 5 euroa/ 2 tuntia, lisätunnit 2,50 euroa/ tunti. YJ 5§ Autohallipaikan, joka on varustettu sähköauton latauspisteellä, hallintaan oikeuttavien osakkeiden omistaja vastaa hallinnassaan olevan autohallipaikan sähköauton/hybridiauton latauspisteen hoito- ja huoltokustannuksista riippumatta siitä onko latauspiste otettu käyttöön sähköauton/hybridiauton lataamiseen ja käyttöönoton jälkeen em. lisäksi käyttökustannuksista. Rakennusaikaisen rahoitusvastikkeen C suuruus määrätään käyttäen perusteena YJ 4§:ssä mainittuja autohallipaikkojen laskennallisia pinta-aloja (10). Rahoitusvastikkeet on yhtiössä tuloutettava siltä osin kuin tuloutus ei johda yhtiölle verotettavan tulon muodostumiseen.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Ilmansuunta: etelään
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Muuta kauppaan kuuluvaa
verhot, parvekkeen kaihtimet
Kohteen lisätiedot
Rakennusvalvontaviranomainen on hyväksynyt rakennukset käyttöön otettaviksi 16.6.2021. Yhtiön hallinnon luovutuskokous on pidetty 23.11.2021. Rakennuttajan 10 vuo­den vastuuaika päättyy 23.11.2031. Vuositarkastuskokous pidetty 13.9.2022. Tontilla sijaitsee kaksi rakennusta, jotka on jaettu viideksi eri asunto-osakeyhtiöksi. Kaikilla viidellä yhtiöllä sama kiinteistötunnus ja omistuksin jaettu tontti 5 922 m2. Asunto Oy Portus Optimuksen omistusosuus tontista 37,64 % eli Optimuksen jyvitetty pinta-ala tontista 2 229,04 m2. Yhtiö on sitoutunut hallinonjakosopimukseen, joka määrittelee yhteisten tilojen käyttöä ja kustannusten jakoa taloyhtiöiden kesken. Koneellinen tulo-/poistoilmanvaihto lämmöntalteenotolla. Yhtiöllä on 26 venepaikkaa omina osakkeinaan. Yhtiökokous 2023 valtuutti hallituksen perimään tarvittaessa 1-3 kuukauden hoitovastiketta vastaavat ylimääräiset hoitovastikkeet, sekä tarvittaessa tarkistamaan pääomavastiketta korkotason muuttuessa ja tarvittaessa perimään ylimääräisiä pääomavastikkeita. Yhtiökokouksessa päätettiin hakea tupakkalain 79 §:n mukaista tupakointikieltoa (haettava kielto koskee myös sähkösavukkeen käyttämistä) kunnalta kaikille huoneistoparvekkeille (parvekkeet sekä terassiparvekkeet). Isännöitsijän 26.1.2024 lähettämän sähköpostin mukaan kielto ei ole voimassa. Kuulemismenettely hylättiin, otetaan uudelleen käsittelyyn. YJ 5§ Osakkeenomistaja, jonka asuinhuoneistoon tai muuhun osakashallinnassaan olevaan tilaan on yhtiön rakentamisvaiheessa tai myöhemmin tehty ns. lisä- ja muutostyönä ratkaisuja, jotka poikkeavat yhtiön muiden huoneistojen perusratkaisuista, vastaa niiden aiheuttamista hoito-, ylläpito-, kunnostus- ja perusparannuskuluista tai muista niiden yhtiölle aiheuttamista kuluista.
Lunastusoikeus: Lunastusoikeus yhtiöllä
Lunastusoikeus osakkailla
Tehdyt remontit
Terassilaudoitus teetetty 2021.
Asunnon kunto
Hyvä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
kaukojäähdytys
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Betoni
Keittiön kuvaus
Saari Venetsia valkoiset kaapistot, vaaleat kvatrtsikomposiittitasot, kalusteväli valkoista lasia, Mielen kodinkoneet; integroidut jääkaappipakastin, astianpesukone, grillimikro, induktioliesi ja pyrolyysiuuni, Ohio-pesuallas ja Hansgrohen hana.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kokonaan laatoitetussa kylpyhuoneessa kaksi Hansgrohen sadesuihkua, INRin 60 cm leveä allaskaappi laatikostolla ja pesuallas, 60 cm Scene -valopeili, Hansgrohen hana, wc-istuin, bidee-käsisuihku.
WC-tilojen kuvaus
INRin 60 cm leveä allaskaappi laatikostolla ja pesuallas, 60 cm Scene -valopeili, Hansgrohen hana, wc-istuin.
Saunan kuvaus
tervaleppälauteet ja -paneelit, Harvian Cilindro kiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Kokonaan laatoitetussa kodinhoitohuoneessa tason alla Mielen pyykinpesukone ja kuivausrumpu, pyykkikaappi, pesuallas ja allaskaapisto, lattiakaivo.
Säilytystilojen kuvaus
Kaapistot päämakuuhuoneessa, työhuoneessa, kodinhoitohuoneessa ja eteisessä, vaatehuone, irtaimistovarasto.
Kattotyyppi
Tasakatto
Kattotyypin kuvaus
Tasakatto, lumibitumikermi
Kattomateriaalin kuvaus
Kevytsora/maksaruoho

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Isännöitsijän yhteystiedot
Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy/ Petri Haapa-aho, Ratakatu 1 b A 7, 00120 Helsinki, p. 09 6122 600, petri.haapa-aho@hsi.fi, asiakaspalvelu@hsi.fi
Huolto
Kotikatu Oy
Taloyhtiöön kuuluu
Urheiluvälinevarasto, Hissi, Kuivaushuone, Väestönsuoja
Muuta taloyhtiöstä
Rajoitukset: YJ 10§ Lunastusoikeus koskee autohalli- ja venepaikkoja jos niiden hallintaan oikeuttavat osakkeet myydään yhtiön ulkopuoliselle eikä samassa yhteydessä osteta asunnon hallintaan oikeuttavia osakkeita. Yhtiöllä on lunastusoikeus vain jakokelpoisilla varoilla.
Muuta: Yhteiskäytössä oleva rantasauna käsittää kaksi erillistä saunaosastoa wc-tiloineen, oleskelu-/kerhotilan ja terassin. Muut yhteiskäytössä olevat tilat pesula, kuntosali, kierrätyshuone, vierashuone, kanoottivarasto. Uimalaituri. Kaikkien Portus yhtiöiden yhteiskäytössä olevia tiloja hallinnoi hoitokunta.
Tehdyt remontit
Koska yhtiö uusi, niin yhtiöllä ei ole rakennusten ja kiinteistöjen korjaushistoriaa.
Tulevat remontit
Yhtiön hallituksen tiedossa ei ole merkittäviä korjauksia.
Energialuokka
C (2013)
Tontin koko
2 229 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Helsingin kaupunki 09 310 22111
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Portus Optimus, Helsinki

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Koulut: lähialueella
Palvelut: Monipuoliset palvelut Kalasatamassa.
Päiväkodit: lähialueella
Liikenneyhteydet
HSL metro, bussit
Lisätietoa auton säilytyksestä
2 autohallipaikkaa; AP106 - osakenumero 2449 ja AP112 - osakenumero 2455, joihin omistaja on ostanut sähkölatauspisteet, mutta taloyhtiö ei ole niitä vielä asentanut, myydään ensisijaisesti asunnon ostajalle hintaan 50 000 euroa/ kpl. Isännöitsijän 26.1.2024 antaman tiedon mukaan lisälatauspisteiden osalta juridinen prosessi on kesken, tekninen valmis. Asiasta tullaan järjestämään ylimääräinen yhtiökokous kevään aikana.
Autopaikoitus rakennuksen pihakannen alla sijaitsevassa kaksikerroksisessa autohallissa. Autohallipaikat on myyty erillisinä osakkeina. Korttelin auto­hallissa ei ole erillistä lämmitystä.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Verkkosaari, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Auvinen Soile

Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT

Huoneistokeskus Töölö, Etelä- ja Länsi-Helsinki

Huoneistokeskus Töölö, Etelä- ja Länsi-Helsinki

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.