Sp-Koti Helsinki Kortteli | Kortteli LKV

Kerrostalo | 4h, k, kph, wc, lasitettu parveke, vh (Yj:n mukainen 4h + k)

Marunakuja 6, Laajasalo, Yliskylä, Helsinki

Hinta

275 000 €

Koko

79,5 m²

Vuosi

1973

Huikean valoisa ja vaalea tehopohjainen neliö seitsemännestä kerroksesta viehättävin näköaloin! Nyt myyntiin tullut neliö edustaa 70- luvun arkkitehtuurin parhaita puolia. Erittäin toimivaa ja järkevästi suunniteltua pohjaratkaisua sekä isoja ikkunoita, joista tulvii luonnonvaloa sisään. Asunto on kokonaisuudessaan remontoitu, joten tähän kotiin voit kantaa huonekalusi sisään ja asettua asumaan. Asunnon keskiössä on todella tilava oleskelutila, johon mahtuu seurustelemaan perheen ja ystävien kesken. Kolme mukavan kokoista makuuhuonetta palvelee monia tarpeita ja käytännöllisyyttä arkeen tuo kylpyhuone ja erillis-wc. Asunto Oy Marunakuja 6 on hyvin hoidettu taloyhtiö, jonka talous on hyvässä kunnossa sekä remontteja on tehty säännöllisesti. Viimeisimpinä isoina remontteina on 2021–2022 uusittu kaukolämpökeskus, tonttivesijohto- ja viemäri sekä tehty piha- ja pihakansisaneeraus. Seuraavaksi on suunnitelmissa LVIS- saneeraus, jonka yhteydessä uusitaan taloyhtiön käyttövesiputket, viemärit sekä sähköt. Toteutus alkaa tämänhetkisen arvion mukaan vuosien 2025–2026 vaihteessa. Marunakuja sijaitsee Yliskylän parhailla paikoilla. Vain lyhyen etäisyyden päässä merenrannasta, ulkoilualueista ja kaikista palveluista päiväkodista kouluun ja kauppoihin, mutta silti luonnonläheisellä sijainnilla toimivien kulkuyhteyksien varrella. Omalla tontilla sijaitsevassa yhtiössä on oiva arvonnousupotentiaali putkiremontin valmistuttua ja lähiympäristön infrahankkeiden (kruunusillat pikaratikka yhteyden sekä kaupunkibulevardin) myötä. Tervetuloa tutustumaan, Asuntoa esitellään yksityisnäytöin, joten sovithan oman esittelyaikasi. Hanna Daw Kiinteistönvälittäjä, LKV, KiAT Hyvän välitystavan lähettiläs 2021-2022 Sp-Koti Helsinki Kortteli Puh. +358 400 810 002 hanna.daw@spkoti.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
20925500
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4h, k, kph, wc, lasitettu parveke, vh (Yj:n mukainen 4h + k)
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
79,5 m²
Kokonaispinta-ala
79,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
7/10
Rakennusvuosi
1973
Käyttöönottovuosi
1973
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

257 855,49 €

Velkaosuus

17 144,51 €

Velaton hinta

275 000,00 €

Neliöhinta

3 459,12 €/m²

Vastike

Hoitovastike

333,90 € / kk

Pääomavastike

127,20 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

461,10 € / kk

Lisätietoa vastikkeista

Huoneistoa koskee piha- ja pihakansiremontista 17 144,51€ lainaosuus per 31.3.2024. Nykyinen osakas maksaa lainaosuutta takaisin rahoitusvastikkeena taloyhtiölle 127,20 euroa. Jos lainaosuuden maksaa pois, rahoitusvastike poistuu. Lainan voi maksaa pois kaksi kertaa vuodessa ilman pankin veloitusta (huhtikuu ja lokakuu).

Muut maksut

Vesimaksu

20,00 € / hlö / kk

Lisätietoa maksuista

Uima-allassauna maksu 20 €/kk, Saunamaksu 10 €/kk Autopaikka kylmä 10 €/kk, autopaikkavuokra 15 €/kk, Autokatosvuokra 25 €/kk

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: ulostyönnetty
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
antenni
Tehdyt remontit
Aikaisemman omistajan aikaan tehty keittiö ja kylpyhuoneremontti arviolta vuonna 2011.
Nykyisen omistajan aikaan lattia uusittu ja pinnat remontoitu (katot ja seinät kunnostettu ja maalattu) 2018.
Asunnon kunto
Hyvä
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Ilmanvaihtojärjestelmä: Koneellinen poisto
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Betoni
Keittiön kuvaus
Kaunis mustavalkoinen keittiö jossa varusteluna: Jääkaappi/pakastin, liesi, liesituuletin, erillisuuni, astianpesukone.
Kylpyhuoneen kuvaus
Siistikuntoinen kylpyhuone, jossa varusteluna: suihku, suihkuseinä, allaskaappi, peilikaappi, pesukoneliitäntä, wc-istuin. Seinät kaakelia ja laattalattia.
WC-tilojen kuvaus
Erillis-wc, jossa varusteluna: allaskaappi, peili, bidee-suihku, wc-istuin. Seinät maalattu ja lattia laattaa.
Saunan kuvaus
Taloyhtiössä viehättävä saunaosasto, jossa myös uima-allas.
Olohuoneen kuvaus
Avara ja valoisa olohuone asunnon keskiössä. Olohuoneesta kulku lasitetulle parvekkeelle, josta viehättävät näkymät puidenlatvojen yläpuolelle ympäristöön.
Makuuhuoneiden kuvaus
Kolme mukavankokoista makuuhuonetta.
Säilytystilojen kuvaus
Asunnolla on tilava vaatehuone sekä lisäksi taloyhtiössä häkkivarasto. Taloyhtiöltä on mahdollisuus vuokrata lisää varastotilaa lisämaksua vastaan.
Kattotyyppi
Tasakatto
Kattomateriaalin kuvaus
Huopakate

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Taloyhtiön nimi
Isännöitsijän yhteystiedot
Isännöinti Neliapila / Tuomo Jokela tuomo@isneliapila.fi p. 045 124 9332
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi, Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Muuta: Taloyhtiöllä on hyvät yhteiset tilat, mm. saunatilat uima-altaalla, kerhohuone, talopesula, urheiluvälinevarasto, kellarikomerot sekä jäähdytetty kellari ja väestönsuoja.
Taloyhtiön autopaikat

Autokatospaikkoja: 62 Parkkipaikkoja: 53

Tehdyt remontit
2022: Kaukolämpökeskuksen uusiminen
2021: Piha- ja pihakansisaneeraus, tonttivesijohdon ja viemärin uusiminen
2019: A-rapun kylmiöiden muuttaminen lämpimäksi varastotilaksi
2018: IV-kanavien puhdistus ja säätö, C-rapun kylmiön muuttaminen lämpimäksi varastotilaksi
2017: Piha-asfaltin paikkaus, alkuperäisiä linjasulkuventtiilejä uusittu, uima-altaan vedenpuhdistuslaitteiston peruskorjaus, salaojien kuntotutkimus ja huolto, parvekelasien huolto, betonikannen kuntotutkimus, hissien kuntotutkimus.
2016: Kerhotilan remontointi, putkiston kuntotutkimus, kiinteistön kuntoarvio
2015: Kattokaivojen ja katon vaakaosuuksien pinnoitus, D-portaan päädyn vauriot korjattu
2014: Pesutuvan remontointi
2013: Jäteaseman uusiminen
2009-2010: Julkisivujen ja ikkunoiden peruskorjaus
2006: Kuntoarvio ja kannen kuntotutkimus
2005: Ikkunoiden huoltomaalaus ja lukkojen uusiminen
2003: Saunaosastot A- ja B
2001: Lämmönjakokeskus
1999: Julkisivut ja parvekkeet
1998: Vesikatto
Tulevat remontit
Kunnossapitotarve yhtiökokousta seuraavien viiden vuoden aikana (käsitelty 6.2.2023)
Julkisivun parvekesaumojen tarkastus, Sokkeleiden maalaukset, Katon kuntotutkimus, LVIS-saneerauksen hankesuunnittelun käynnistäminen 2024, Ulkoiluvälinevarastojen kunnostus, Energiaselvitys LVIS-hankesuunnittelun yhteydessä 2024.

Isännöitsijän antaman tiedon mukaan julkisivuun tehdä huoltokorjausta (saumoja ja pinnoitekorjauksia paikka paikoin) joka on tarkoitus kattaa osittain taloyhtiön varallisuudella ja osittain lainalla. Korjaus pyritään käsittelemään seuraavassa yhtiökokouksessa.
Isännöitsijän antaman tiedon mukaan LVIS- hankesuunnitelmasta on pyydetty tarjouksia ja tarkoitus on käynnistää hankesuunnitelma tämän vuoden aikana. Käytännössä varsinaisen remontin aloitus on arviolta aikaisintaan loppuvuodesta 2025, todennäköisemmin vuoden 2026 alusta.
Energialuokka
D (2018)
Tontin koko
10 150 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Asemakaava. Laajasalossa on valmisteilla useita kaavoitusmuutoksia/alueen kehittämissuunnitelmia (Laajasalon renesanssi) ja täydennysrakentamista mm. kaupunkibulevardi, Kruunuvuorenrannan alue, täydennysrakentamista, Koirasaarentien ja Ilomäentien alueet, Yliskylänlahti, Kruunusillat Tutustu alueen kaavoitukseen; Helsingin kaupunki 09 310 22111 tai https://kartta.hel. / Lisätietoja antaa: Tyko Saarikko, arkkitehti, p. (09) 310 37441 Tiimipäällikkö Anu Kuutti, puhelin (09) 310 37154.
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Marunakuja 6

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Koulut: Peruskoulu: Laajasalon peruskoulu 860 m, Kruunuvuorenrannan peruskoulu 1030 m, Degerö lågstadieskola 1490 m. Lukio: Helsingin kielilukio 5180 m
Palvelut: Laajasalo on upea saari Helsingin kaakkoisessa osassa, jonka kehittämiseen Helsingin kaupunki panostaa paljon. Alueella on paljon säilyviä metsä- ja puistoalueita, samalla kuitenkin yhdistyen hyviin palveluihin. Noin 25km rantaviivaa tarjoavat upeat puitteet ulkoiluun ja elämiseen kuitenkin kaupunginomaisessa ympäristössä. Herttoniemen alueen palvelut täydentävät Laajasalon tarjontaa, sieltä löytyy mm. työväenopiston kurssit, liikuntapalvelut ja isot liikkeet kuten Prisma. Herttoniemen metroasemalle etäisyys 2,5km.

Marunakuja 6 sijaitsee loistavalla paikalla Yliskylän palveluiden sekä ulkoilureittien lähettyvillä. Modernista kauppakeskus Saaresta n. 700m päästä löytyy peruspalvelut (S-market, K-market, Alko, apteekki, ravintoloita) sekä erityisliikkeitä kuten suutari, kampaamo- kauneushoitolat sekä kuntosali, kirjasto. Yliskylä on keskeisessä roolissa Laajasalon keskustana ja sieltä löytyy on erinomaiset peruspalvelut; päiväkodit ja koulut, ruokakaupat ja ravintolat, kirjasto sekä oma terveyskeskus. Laajarannan talviuintipaikka n. 300m, Ilomäenpuiston kuntoportaat n. 200m, Laajasalon uimaranta n. 800, Yliskylän koirapuisto n. 650m.
Päiväkodit: Useita hyvämaineisia päiväkoteja alueella. Mm. Daghemmet Pilten (450m), Pk Ilomäki (300m), Pk Yliskylä (1km), Pk Tuorinniemi (1km), englanninkielisiä päiväkoteja Herttoniemenrannan puolella n. 1,5km mm. Pk Bumblebees ja Duckies.
Liikenneyhteydet
Hyvät kulkuyhteydet niin julkisilla kuin omalla autolla. Bussilla Herttoniemen metroasemalle reilun viiden minuutin etäisyys, josta pääsee liikkumaan niin itään kuin länteen. Bussipysäkki (89, 85K, 802, 87N) n. 150m päässä. Jatkossa Kruunusiltojen valmistuttua arviolta 2027, Kauppakeskus Saaren edestä pääsee pikaraitiovaunulla Hakaniemeen n. 20 minuutissa. HSL lauttaliikenne Kruunuvuorenrannasta kantakaupunkiin (20min) kulkee noin tunnin välein vuoden ympäri. Kesäisin kaupunkipyöräpysäkki noin 300 m päässä.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Laajasalo, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Daw Hanna

Kiinteistönvälittäjä LKV, KiAT, Hyvän välitystavan lähettiläs 2021-2022

Sp-Koti Helsinki Kortteli | Kortteli LKV

Sp-Koti Helsinki Kortteli | Kortteli LKV

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.