ROOF Group Oy
ROOF Group Oy

Kerrostalo | 4h + avok + rt + kph / s + wc + vh + las.p + terassi (YJ:n mukaan 4h + kt + s)

Aallonhalkoja 3, Sompasaari, Helsinki

Hinta

669 000 €

Koko

84 m²

Vuosi

2020

Viihtyisä neliö hyvällä pohjalla (rv 2020) ja loistavalla sijainnilla Sompasaaresta! Valoisaan läpitalon asuntoon on oma katettu sisäänkäynti sisäpihan puolelta. Asunnon ikkunat ovat isot ja pohja toimiva. Makuuhuoneet sijaitsevat eri puolilla asuntoa. Tyylikäs Novart-avokeittiö integroiduilla kodinkoneilla ja kiinteällä saarekkeella jakaa asunnon olohuoneeseen sekä ruokailutilaan. Vaalea parketti yhdistää asuntoa. Säilytystilaa on mukavasti makuuhuoneiden sekä eteisen kaapistojen ja vaatehuoneen ansiosta. Tilavaan kylpyhuoneeseen mahtuu pesutorni ja lasiseinäinen sauna on tyylikäs. Erillinen wc helpottaa arjen sujuvuutta. Vesikiertoinen lattialämmitys ja -viilennys koko huoneistossa lisää asumismukavuutta. Asunnon levyinen lasitettu parveke on reilusti katutason yläpuolella ja sieltä näkee meren ja Mustikkamaan. Taloyhtiö valmistui v. 2020. Rakennuttaja YIT Suomi on hoitanut vuositarkastukset ja -korjaukset. Taloyhtiö on iso ja sen maksuvalmius on ollut hyvä edellisellä tilikaudella. Tontti on oma. Osakkaiden käytössä on kolme sauna- & kerhotilaa, jotka sijaitsevat talojen yläkerroksissa sekä upeat kattoterassit huikealla näköalalla. Taloyhtiöllä on viihtyisä ja turvallinen sisäpiha, jossa lapset voivat leikkiä sekä ulkoiluvälinevarastot ja kuivaushuone. Merellinen Sompasaari oli entisaikoina helsinkiläisten huviretkikohde ja nytkin alueelle on kaavoitettu laivatontteja, jotka tulevaisuudessa täyttyvät erilaisista ravintola- ja ateljélaivoista. Meri avautuu ympärillä kahdelta puolen. Idyllinen Sompasaari on perheystävällinen, kun alueelta sekä läheltä löytyy lapsille leikkipaikkoja kuten Kalasatamanpuisto. Alueelle ollaan parhaillaan rakentamassa myös päiväkotia. Palvelut ovat kävelyetäisyydellä Kauppakeskus Redin ansiosta, jossa mm. kaupat, kuntosalit, elokuvateatteri ja ravintoloita. Kulttuurin nälkäisille Teurastamo ja Suvilahti löytyvät naapurista. Lähin metroasema on Kalasatama, josta pääsee kuudessa minuutissa keskustaan. Tulevaisuudessa kulkuyhteydet vain paranevat, kun raitiovaunu kulkee Pasilaan sekä Kruunusiltoja pitkin Hakaniemen ja Itä-Helsingin suuntaan. Lähiseudut tarjoavat mitä parhaimmat ulkoilu- ja lenkkeilymaastot kuten Mustikkamaa ja merenranta! Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan! Lisätiedot ja esittelyt: Irja Seppälä l 040 7192817 l irja.seppala@roof.fi Mietitkö kotisi arvoa muuttuvassa markkinatilanteessa? Asiakaspalvelun ja myynnin ammattilaisena kerron, miten asuntosi myydään parhaalla mahdollisella tavalla ja parhaaseen hintaan! Tarjoan luotettavasti ja joustavasti ilmaisen arvioinnin ja myyntisuunnitelman kodillesi sekä hoidan kaikki asuntoasiat liittyen asuntojen myyntiin. I also provide service in English. Get a roof. www.roof.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21004081
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
4h + avok + rt + kph / s + wc + vh + las.p + terassi (YJ:n mukaan 4h + kt + s)
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
84 m²
Kokonaispinta-ala
84 m²
Lisätietoja pinta-alasta
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
2/6
Rakennusvuosi
2020
Käyttöönottovuosi
2020
Vapautuminen
Muu ehto: Sopimuksen mukaan 2-3 kk kaupoilta

Hinta

Myyntihinta

195 331,16 €

Velkaosuus

473 668,84 €

Velaton hinta

669 000,00 €

Neliöhinta

7 964,29 €/m²

Vastike

Hoitovastike

436,80 € / kk

Pääomavastike

3 603,49 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

4 040,29 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

20,00 € / hlö / kk

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu on ennakkoa, joka tasataan vuosittain. Hallituksella valtuus periä tai jättää perimättä enintään kahden kuukauden hoitovastikkeen määrä. Huoneistokohtaisen lainaosuuden voi maksaa pois tilaamalla erillisen lainaosuuslaskun isännöitsijätoimiston verkkokaupasta: www.mtr.fi. Niin kauan kuin muulla kuin perustajaosakkaalla on huoneistoon kohdistuvaa yhtiölainaosuutta jäljellä enemmän kuin 50 % huoneiston alkuperäisestä rakennusaikaisesta yhtiölainaosuudesta, tulee yhtiön hallussa olla ao. huoneiston osalta aina vähintään kolmen (3) kuukauden pääomavastikkeiden suuruinen pääomavastikevakuus yhtiön pääomavastikesaatavan vakuutena. Ylimääräinen yhtiökokous 04.02.2022 päätti muuttaa autohallin tavalliset yhteiskäyttöpaikat sähköautojen yhteiskäyttöpaikoiksi tavallisten yhteiskäyttöpaikkojen osakkeenomistajien kustannuksella. Hallitukselle myönnettiin valtuus määrittää lainaosuus ja pääomavastikkeen määrä sähköautojen yhteiskäyttöpaikkojen rakentamiseen nostettuun lainaan hankkeen valmistuttua. Päätettiin myöntää hallitukselle valtuus nostaa enintään 96 000 euron limiittilaina enintään 5 vuoden maksuajalla. Taloyhtiöllä tililimiitti Helsingin seudun OP 96 000,00 €; limiittiä käytetty 48 916,60 €/ 27.12.2023. Viime tilikauden aikana taloyhtiön maksuvalmius oli hyvä.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Eteisen seinässä sormipaneeli.
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: lasitettu,sisäänvedetty
Ilmansuunta: etelään
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Muuta kauppaan kuuluvaa
Sälekaihtimet, kaapistot (Mh:t, eteinen), kiinteät valot.
Tehdyt remontit
v. 2021 pintoja maalattu sekä tapetoitu ja asennettu sormipaneeli.
Asunnon kunto
Hyvä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
ja kaukojäähdytys
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Betoni
Keittiön kuvaus
Novart-keittiö. Kodinkoneet BOSCH: jääkaappi, pakastin, integroidut induktioliesi, uuni, astianpesukone, liesituuletin (hormi), mikroaaltouuni. Kiinteät valaisimet. Työtaso laminaatti, maalatut seinät ja parkettilattia.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kaakeliseinät ja laattalattia. Suihku, suihkuseinä, wc-istuin, bidé-suihku, allas-, peili- ja pyykkikaappi. Lattialämmitys. Pesukoneliitäntä. Peilikaapista saa valon sävyä säädetty lämmin-viileä-asteikolla.
WC-tilojen kuvaus
Kaakeliseinät ja laattalattia. Wc-istuin, peili- ja allaskaappi, bidé-suihku. Lattialämmitys.
Saunan kuvaus
Puupaneeli, lauteet ja lasiseinä.
Lattiamateriaalit: laatta
Sähkökiuas
Olohuoneen kuvaus
Yksi vihreä maalattu tehosteseinä. Maalatut seinät ja parkettilattia.
Makuuhuoneiden kuvaus
2:ssa mh:ssa (pihan puolella) tapettitehosteseinä. Muuten maalatut seinät ja parkettilattiat.
Kattotyyppi
Tasakatto
Kattomateriaalin kuvaus
Bitumikermi

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Isännöitsijän yhteystiedot
MTR-Isännöinti Oy, Isännöitsijä Tiina Lindholm Neilikkatie 17 01300 VANTAA p. +358 9 838 7250 asiakaspalvelu@mtr.fi
Huolto
Kotikatu Kalasatama
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi
Muuta taloyhtiöstä
Rajoitukset: Yhtiön autopaikkaosakkeisiin kohdistuu yhtiöjärjestyksen mukaan lunastusoikeus (kts. tarkemmat määräykset yhtiöjärjestyksestä).
Osakkeisiin kohdistuvan omistusoikeuden siirryttyä osakkeiden saaja on asunto-osakeyhtiölain 2 luvun 13 §:n 3 momentin mukaisesti velvollinen viipymättä toimittamaan isännöitsijätoimistolle kauppakirjan tm. ao saantoasiakirjan. Laiminlyönnistä seuraa vahingonkorvausvelvollisuus.
Muuta: 4 taloyhtiötä ympäröi yhteispihaa, jokaisella omat talopesulat yhteiskäytössä, kuivaushuone, kierrätyshuone, 3 kpl sauna- & kerhotilaa, kattoterassit, ulkoiluvälinevarastot, huoneistokohtaiset varastot, parkkihalli (kulku sisäkautta).
Kodin sähkölaitteita voi säädellä Cozify-älykoti- ja kotiautomaatio-ohjaimella. Huoneistoissa vesikiertoinen lattialämmitys ja -viilennys. Huoneistokohtaiset termostaatit. Kph/s & wc sähköinen lattialämmitys.

Yhtiöllä on rasitesopimus viereisten asuntoyhtiöiden, Asunto Oy Helsingin Takilan, Asunto Oy Helsingin Puosun ja Asunto Oy Helsingin Maston kanssa. Rasitesopimus koskee tontin lisäksi yhteistä pysäköintihallia, kulkuoikeuksia, yhteispihaa, imujäteputkijärjestelmää sekä eräitä taloyhtiön yhteistiloja. Lisäksi yhtiö hallitsee maanvuokrasopimuksen mukaisesti korttelin 10631 tontin 5 alapuolista määräalaa ja omistaa ja hallitsee hallinnanjakosopimuksen mukaisesti autohallissa sijaitsevia 22 yhteiskäyttöpaikkaa.
Yhtiön kuuluu osaksi Kalasataman Palvelu 2 Oy:tä koskevaan rakennuttajasopimukseen, jossa määritellään koko kaupunginosaa koskevien yhteisalueiden kunnossapidosta, ylläpidosta, uudistamisesta ja operoinnista. Palveluyhtiön tarkoitus on keskitetysti toteuttaa, omistaa, vuokrata, luovuttaa, hallita, ylläpitää ja uudistaa Kalasataman Sopimusalueilla asuntotontteja ja muilla tonteilla
sijaitsevia asuntoja palvelevia ja niiden ulkopuolisia maantasoisia autopaikkatontteja (LPA), joille toteutetaan autopaikkoja, yhteispihatontteja, alueportaalia ja yhteiskerhotiloja ellei kaupunki esimerkiksi jonkin Sopimusalueen, korttelin/kortteleiden tai Palvelukonseptin osalta perustellusta syystä toisin päätä.
Tehdyt remontit
2020 Rakennuttaja YIT Suomi Oy:n vastuulle kuuluvat korjaukset.
2021 Vuosikorjausten ennakkotarkastus sekä huoltokirjan mukaiset huoltotyöt.
2021 Asuntokauppalain mukainen vuositarkastuskokous.
2022 Sähköautojen latauspisteiden lisääminen.
Tulevat remontit
Hallituksen kunnossapitotarveselvitys 2023:
2023 Tavallisten yhteiskäyttöpaikkojen muuttaminen sähköautojen latausyhteiskäyttöpaikoiksi.
2023 Rakennuttaja YIT Suomi Oy:n vastuulle kuuluvat vuosikorjaukset.
2023-2027 Normaaleja vuosihuoltoja ja -korjauksia, yhtiö valmistunut vuonna 2020.
Energialuokka
B (2018), 19.3.2020-19.3.2030
Tontin koko
1 168 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Sompasaaren rantakadun varteen on kaavoitetut laivatontteja, jotka täyttyvät tulevaisuudessa erilaisista ravintola- ja ateljélaivoista.

Kruunusillat: www.kruunusillat.fi
Kruunusillat-hanke yhdistää silloilla ja raitiotieyhteydellä Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman osaksi kantakaupunkia. Uusi raitiotie- ja siltayhteys otetaan käyttöön vuonna 2027. Samalla avautuu uusi merellinen ja nopea reitti pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Kruunusillat-hankkeen rakentaminen
on jo hyvässä vauhdissa. Vuonna 2023 rakentaminen eteni Koirasaarentieltä Laajasalontielle.

Kalasatamasta Pasilaan: www.kalasatamastapasilaan.fi
Kalasataman ja Pasilan välille toteutetaan raitiotie, joka kulkee Vallilanlaakson kautta. Rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa, ja raitioliikenne alkaa vuonna 2024. Kalasatamasta Pasilaan -hankkeessa
tehdään valmistelevia rakennustöitä myös katu- ja puistoalueilla, jotka ovat raitiotien ympäristössä.
Hankkeeseen kuuluvat lisäksi Hermannin rantatien peruskorjaus, Nihdin pohjoisosan esirakentaminen, pyöräliikenteen baanayhteys Vallilanlaaksossa ja Sörnäistentunnelin pohjoisen
suuaukon rakentaminen.
Aallonhalkoja 3:n ympäristössä raiteet valmiit.

Lisätietoja kaavoituksesta: Helsingin kaupunki 09 3101691.
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Helsingin Vincent

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Koulut: Useita alle 2 km säteellä, kuten Kalasataman peruskoulu n. 350 m, Vallilan ala-aste n. 1,9 km, Brändö lågstadieskola n. 1,7 km.
Palvelut: Ravintoloita, Kauppakeskus Redi, Kalasataman terveysasema, Mustikkamaan ulkoilureitit ja uimaranta, Korkeasaari.
Päiväkodit: Useita alle 2 km säteellä, kuten Kalasataman päiväkoti n. 300 m, Päiväkoti Kallio n. 1,9 km.
Liikenneyhteydet
Kalasataman metro, uusi raitioyhteys (raitiolinja Aallonhalkojalla valmis) Kalasatama-Pasila sekä Hakaniemi, Kruunusillat sekä kevyen liikenteen väylät rakenteilla. Todella hyvät liikenneyhteydet joka suuntaan.
Lisätietoa auton säilytyksestä
Yhteiskäyttöpaikkojen (osakkeet nrot 30 794 – 32 993) osakkeenomistajat eivät ole velvollisia maksamaan hoitovastiketta.
Tavallisesta yhteiskäyttöpaikasta peritään pysäköintivastiketta, jolla katetaan asunto-osakeyhtiölle yhteiskäyttöpaikasta syntyneet todelliset käyttö-, hoito- ja ylläpitokustannukset. Vastike
määrätään kultakin tavalliselta yhteiskäyttöpaikalta yhtä suureksi. Sähköauton latausmahdollisuudella varustetusta yhteiskäyttöpaikasta peritään pysäköintivastiketta, jolla katetaan asunto-osakeyhtiölle yhteiskäyttöpaikasta syntyneet todelliset käyttö-, hoito- ja
ylläpitokustannukset. Vastike määrätään kultakin sähköauton latausyhteiskäyttöpaikalta yhtä suureksi. Sähköauton latausyhteiskäyttöpaikan omistajalta veloitetaan pysäköintivastikkeen lisäksi autopaikalla kulutettu sähkö mittauksen perusteella.
Tavallisesta yhteiskäyttöpaikkojen hallintaan oikeuttavien yhtiön osakkeiden omistajilta perittävällä pääomavastikkeella katetaan kaikki ne menot, jotka yhtiölle aiheutuu yhteiskäyttöpaikkoihin
kohdistuvien pitkäaikaisten tai niitä vastaavien lainojen koroista, mahdollisista indeksikorotuksista, lyhennyksistä ja muista tällaisten lainojen hoitoon liittyvistä kustannuksista. Yhteiskäyttöpaikkoja koskeva pääomavastike määrätään kultakin tavalliselta yhteiskäyttöpaikalta yhtä suureksi.
Sähköauton latausmahdollisuudella varustetuista yhteiskäyttöpaikkojen hallintaan oikeuttavien yhtiön osakkeiden omistajilta perittävällä pääomavastikkeella katetaan kaikki ne menot, jotka yhtiölle aiheutuu sähköauton latausyhteiskäyttöpaikkoihin kohdistuvien pitkäaikaisten tai niitä vastaavien lainojen koroista, mahdollisista indeksikorotuksista, lyhennyksistä ja muista tällaisten lainojen hoitoon liittyvistä kustannuksista. Sähköauton latausyhteiskäyttöpaikkoja koskeva
pääomavastike määrätään kultakin sähköauton latausyhteiskäyttöpaikalta yhtä suureksi.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Kalasatama, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Seppälä Irja

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KiLAT

ROOF Group Oy

ROOF Group Oy
ROOF Group Oy
SKVL jäsenyritys

Metsäläntie 20,
00320 Helsinki

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.