Huoneistokeskus Oulunkylä, Pohjois- ja Itä-Helsinki

Omakotitalo

Kaivoshuvilankuja 7, Kruunuvuorenranta, Helsinki

Hinta

350 000 €

Koko

-

Vuosi

1770

Kruunuvuoren kupeessa tunnelmallinen huvila, jolla on kulttuurihistoriaa useammalta vuosisadalta. Remontoi tästä perheellesi persoonallinen koti! Tulevaisuudessa pääset Kruunusiltojen kautta kulkevalla ratikalla kantakaupungista lähes kotiovelle. Lähiympäristöstä löytyy myös upeita merimaisemia, kartanopuistoja ja vaihtelevaa saaristoluontoa. Kaivoshuvilalla on muista alueen huviloista poikkeava historia, sillä sitä ei rakennettu muiden lailla 1800-luvulla kesähuvilaksi, vaan jo 1700-luvun loppupuolella ympärivuotiseen asuinkäyttöön. Sen rakennuttajaa tai suunnittelijaa ei tiedetä, mutta rakennus ympäristöineen kuului tuolloin Degerön kartanon omistukseen. Rakennuksen oletetaan olleen kaivossepän, kaivoksen johtajan, perheen asuinkäytössä. Kaivoshuvila on ulkomuodostaan päätellen rakennettu varakkaamman väen asuinrakennukseksi. Rakennus on voimassa olevassa asemakaavassa suojeltu merkinnällä SR-1 ja Koirasaarentien huvila-alue kuuluu RKY-alueeseen ”Helsingin höyrylaivareittien huvila-asutus”. Kohde on maakunnallisesti ja valtakunnallisesti merkittävä. Kaivoshuvila on myös luonnonsuojelulain tarkoittama lepakoiden lisääntymis- tai levähdyspaikka. Rakennus on kuntoarvioitu ja vaatii peruskorjausta. Asemakaava mahdollistaa sen muuttamisen asuinkäyttöön. Myytävän määräalan koko on n. 1160 m² ja ostaja vastaa sen lohkomisesta. Tiedustelut ja yhteydenotot Terhi Ahvonen, 0500 432 708, terhi.ahvonen@huoneistokeskus.fi tai Päivi Ikonen, 050 347 9809, paivi.ikonen@huoneistokeskus.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21043424
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Kokonaispinta-ala
140 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alat saatu toimeksiantajalta, asiakirjoista ja kuntoarvioraportista, eikä niitä ole tarkistusmitattu. Tämän vuoksi pinta-alat saattavat poiketa olennaisestikin nykystandardien mukaan laskettavasta huoneistoalasta. Todellinen pinta-ala voi siten olla esitteessä ilmoitettua suurempi tai pienempi. Asuinhuoneisto.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1770
Käyttöönottovuosi
1780
Vapautuminen
Heti vapaa

Hinta

Myyntihinta

350 000,00 €

Velaton hinta

350 000,00 €

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Asuinkustannuksista ei ole tietoa, koska samaan kiinteistöön on kuulunut useita rakennuksia.

Tietoliikenne
antenni
Kohteen lisätiedot
Sähkö- vesi- ja viemäriliittymä tällä hetkellä yhteinen Kaivoshuvilankuja 7 ja 10 kanssa. Ostaja vastaa tontin lohkomisesta, uusien liitymäsopimusten teosta ja niistä aiheutuvista kustannuksista.
Asunnon kunto
Välttävä
Kuntotarkastus
Tehty
Energialuokka
  • F (2018)
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Sähkölämmitys
Tulisija
Takka
Vesihuollon kuvaus
kunnan vesijohto
Viemäri
kunnan
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: hirsi, puu
Rakennusmateriaali: Rakennuksen ulkoverhoiluna on hirsipinnalle pystyyn asennettu rimalaudoitus, joka on vielä pääosin alkuperäinen. Mahdollisesti hirren ja rimalaudoituksen välissä olevien materiaalien selvitys olisi edellyttänyt rakenteiden avaamista, mikä ei kuitenkaan kuulu kuntoarvioon (onko koolausrakenteita ja esim. tervapahvimateriaaleja tuulensuojana). Rakennuksien ikkunat ja ulko-ovet ovat puurakenteisia. Alkuperäiset ikkunat ovat olleet yksipuitteisia ikkunoita, mutta huoneisiin on asennettu sisäpuitteita parantamaan lämmöneristävyyttä ja mahdollisesti myös ääneneristävyyttä Koirasaarentielle päin.
Kattotyypin kuvaus
Rakennuksen vesikattomuotona on mansardikatto ja rakennukseen liittyvien kahden kuistin katot ovat lapekattoja.
Kattomateriaalin kuvaus
Vesikatteena on kermikate ja rakennuksen mansardikatto- osuus on varustettu räystäskouruilla ja syöksytorvilla. Alkuperäisen katteen materiaali ei ole tiedossa (on voinut olla esimerkiksi päre).

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
91-412-1-253
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin pinta-ala
1 160 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
ohjeellinen kaavatontti, määräala n. 1160/1262300. Pysyvä rakennustunnus nro 36083, 1001998430 VTJ-PRT, rakennusnumero 21, rakennustunnus 91-412-1-253-21. Määräalalla ei ole muita rakennuksia. Ostaja vastaa tontin lohkomisesta ja uusista liittymäsopimuksista.
Tontin nimi
Stansvik
Käyttö- ja luovutusrajoitukset
Kaivoshuvila on suojeltu asemakaavassa merkinnällä sr-1: ”Historiallisesti, rakennustaiteellisesti ja aluekokonaisuuden kannalta arvokas rakennus. Rakennusta ei saa purkaa eikä siinä saa tehdä sellaisia korjaus- muutos- tai lisärakentamistöitä, jotka heikentävät rakennuksen historiallista arvoa tai muuttavat arkkitehtuurin ominaispiirteitä. Rakennuksen alkuperäisinä säilyneet sisätilat tulee säilyttää, eikä huonejakoa saa oleellisesti muuttaa, minkä tulee olla korjaustöiden lähtökohtana. Mikäli alkuperäisiä rakennusosia joudutaan pakottavista syistä uusimaan, se tulee tehdä alkuperäistoteutuksen mukaisesti. Rakennuluvan yhteydessä tulee suunnitelmista pyytää kaupunginmuseon lausunto. Rakennus on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä (RKY 2009) ”Helsingin höyrylaivareittien huvila-asutus”.
Kaavoitustiedot
Alueella on voimassa asemakaava 12405, joka on tullut voimaan 11.12.2020. Kohde kuuluu kaavassa ALY/s-korttelialueeseen, joka on ”Asuin-, liike- ja toimistorakennusten sekä julkisten lähipalvelurakennusten korttelialue, jonka kulttuurihistoriallinen ja maisemallinen arvo tulee säilyttää.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Palvelut
Koulut: Laajasalo
Palvelut: Kruunuvuori, Laajasalo
Päiväkodit: Kruunuvuori, Laajasalo
Liikenneyhteydet
bussi, metro Herttoniemi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Laajasalo, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Ahvonen Terhi

Kiinteistönvälittäjä, LKV, YKV, AKA (a)

Huoneistokeskus Oulunkylä, Pohjois- ja Itä-Helsinki

Huoneistokeskus Oulunkylä, Pohjois- ja Itä-Helsinki

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.