Bo LKV Turku

Puutalo-osake | 3h + k + kph + s + wc (yj:n mukaan h + k)

Sairashuoneenkatu 20, Port Arthur, Turku

Hinta

248 000 €

Koko

40 / 63 m²

Vuosi

1900

Tunnelmaa ja kodikkuutta Tervetuloa ihastuttavaan päätyasuntoon, joka kätkee sisäänsä ainutlaatuisen yhdistelmän puutaloidylliä ja modernia mukavuutta. Tämä kahden kerroksen puutaloasunto sijaitsee rauhallisella Portsan alueella kaikkien palveluiden äärellä. Sisään tullaan ihastuttavia portaita pitkin juuri remontoituun eteiseen, jossa on laattalattia ja lattialämmitys. Alakerran vuonna 2017 remontoitu keittiö kutsuu sisään tunnelmoimaan. Laadukkaat kodinkoneet ja runsaat laskutilat tekevät ruoanlaitosta sujuvaa ja vaivatonta. keittiössä on myös kivasti tilaa ruokailuryhmälle. Upeat puulattiat luovat yhtenäisen kokonaisuuden koko alakertaan. Valoisassa olohuoneessa on varaava takka, joka luo lämmintä tunnelmaa ja tarjoaa miellyttävää lämpöä viileämpinä iltoina. Ikkunoista avutuu näkymä Mikaelinkirkon suuntaan. Alakerrasta löytyy myös kylpyhuone ja wc, joka on remontoitu viime vuonna raikkaan vaaleaksi. Laadukkaat materiaalit ja harkitut yksityiskohdat tekevät saunasta ja kylpyhuoneesta paikan, jossa rentoutuminen ja hemmottelu ovat arjen luksusta. Myös kodin pyykkihuolto on saatu mahtumaan kätevästi samaan tilaan. Kellarikerros on vielä rakentamaton, eli täynnä mahdollisuuksia. Kodin ullakko on rakennettu vuonna 2000 ja se huokuu lämpöä ja kodikkuutta ihanien yksityiskohtien, kuten kattohirsien ja luonnonvalon ansiosta. Yläkerta tarjoaa ihanteellisen ympäristön rentoutumiseen. Kaksi makuutilaa ja erillinen wc helpottavat arkea. Aulassa on tilaa työpiteelle, tai vaikka tunnelmalliselle lukunurkkaukselle. Tämä puutaloasunto yhdistää vanhanajan viehätyksen ja modernin mukavuuden täydellisellä tavalla. Sen lämminhenkinen ilmapiiri ja huolellisesti suunnitellut tilat tekevät siitä täydellisen kodin niin perheelle kuin pariskunnalle. Turun Port Arthur eli Portsan kaupunginosaa pidetään yhtenä Suomen kauneimmista kaupunginosista. As Oy Sairashuoneenkatu 20 on rakennettu noin vuonna 1900 ja edustaa arkkitehtuuriltaan työläisromanttisuutta. Taloyhtiössä on 13 huoneistoa ja 10 autopaikkaa sisäpihalla. Sijainti on erinomainen, kävelymatkan päässä Turun ydinkeskustasta ja Logomosta. Jokirannan monipuolinen kulttuuritarjonta on vain muutaman korttelin päässä. Saija Palin Asuntomyyjä, partner Bo LKV Turku Oy 040 756 7070 saija.palin@bo.fi facebook: Bo LKV Saija Palin instagram: saijapalin.bolkv ______________________________________________________ OMAN ASUNNON MYYNTI Jos etsit omalle kodillesi välittäjää, soita tai laita minulle sähköpostia. Tulen antamaan ilmaisen hinta-arvion asunnon myyntiä harkitseville ja kertomaan miten kodistasi saadaan paras mahdollinen hinta.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21153344
Sijainti
Tyyppi
Puutalo-osake (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h + k + kph + s + wc (yj:n mukaan h + k)
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
40 m²
Muiden tilojen pinta-ala
23 m²
Kokonaispinta-ala
63 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Yhtiöjärjestyksen ja isännöitsijäntodistuksen mukainen pinta-ala on 40m2. Isännöitsijäntodistukselle on myös kirjattu pohjan kokonaispinta-alaksi arviolta n. 50,5 m² (ei tarkastusmitattu). Ullakon laajennuksen rakennuslupakuvien mukainen pinta-ala on 23m2. Ullakon rakennuslupatunnus 778/00. Pinta-aloja ei ole tarkastusmitattu. Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin huoneiston nykyisen ja rakentamisaikaisen mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta pinta-alasta. Huoneiston todellinen pinta-ala voi siis olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja esitteessä mainittua pienempi tai suurempi.
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
1/2
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1900
Käyttöönottovuosi
1900
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

232 142,02 €

Velkaosuus

15 857,98 €

Velaton hinta

248 000,00 €

Neliöhinta

6 200,00 €/m²

Vastike

Hoitovastike

176,00 € / kk

Pääomavastike

142,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

318,00 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

16,00 € / hlö / kk

Lisätietoa maksuista

Hoito- ja pääomavastikkeen peruste on jyvitetty m2. Autopaikka 5,00 € / kk ja viideltä talvikuukaudelta veloitetaan lisämaksu mikäli käytössä on sähköpistokkeellinen paikka. Käyttösähkö kulutuksen/oman sähkösopimuksen mukaisesti, nykyisen omistajan sähkönkulutus on ollut v. 2021-2022 n. 13 650 kWh/v ja v. 2022-2023 n. 9500 kWh/v. Sähkönkulutus on aina riippuvainen asukkaan omista kulutustottumuksista. Asukas tekee oman sähkösopimuksen. Kotivakuutusmaksut omien sopimusehtojen mukaisesti. Varainsiirtovero 1,5 % velattomasta kauppahinnasta. Kustannustiedot perustuvat viimeisimpään vahvistettuun tilinpäätökseen. Kevään yhtiökokousta ei ole vielä pidetty, joten vastikemäärät, muut maksut, sekä kunnossapitotarveselvitys saattavat muuttua yhtiökokouksessa. Taloyhtiön osakeluettelo on ennen kaupantekoa siirretty huoneistotietojärjestelmään, ostajan tulee hakea omistusoikeuden rekisteröintiä Maanmittauslaitokselta. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisista osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvista kustannuksista sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tilojen kuvaus
Eteisen lattia on laattaa. Seinät ja katto maalattu, lattia uusittu ja asennettu uusi lattialämmitys. Seinät lasikuitutapettia. Yläkerran aulassa tilaa vaikka työpisteelle. Tilassa lautalattia.
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Muuta kauppaan kuuluvaa
Keskuspölynimuri, sälekaihtimet, verhotangot.
Kauppaan ei kuulu: Irtaimisto, pyykinpesukone.
Kohteen lisätiedot
Lunastusoikeus: Lunastusoikeus osakkailla 14 päivää
Tehdyt remontit
02/2023 kylpyhuone remontoitu kokonaisuudessaan ja samalla saunan lattia ja lauteet uusittu, kiuas vaihdettu ja paneelit hiottu ja käsitelty (vedeneristyksen pöytäkirja saatavilla). Eteisen laatoitus ja lattialämmitys uusittu ja seinät sekä katto maalattu. Olohuoneen lattia uusittu ja keittiön lattia hiottu.
11/2019 olohuoneen seinät maalattu.
Edellisten omistajien aikana huoneistoa on remontoitu laajasti: Keittiöremontti on tehty vuonna 2017. Vuonna 2000. Yläkerta (ullakkokerros) rakennettu/tehty käyttötarkoituksen muutos ja pohjakerroksen pesuhuone ja sauna on luvitettu. Loppukatselmoitu vuonna 2005. Lisäremontoitu vuonna 2010-2011, jolloin yläkertaan on tehty kaksi kevyttä väliseinää ja yksi iso tila on jaettu kahdeksi pienemmäksi (tästä olemassa yhtiön lupa). Takan laatat vaihdettu.
Asunnon kunto
Hyvä
Kosteustarkastus
Tehty
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu, sähkölämmitys
Tulisija
varaava takka ja puuliesi. Puuliesi nuohottu keväällä 2023, takka viimeksi syksyllä 2023. Nuohous yhtiön vastuulla.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu
Keittiön kuvaus
Keittiö remontoitu vuonna 2017. Lautalattia (hiottu 2023). Seinät on maalattu. Työtaso on laminaattia ja välitila laattaa. Varustus: liesikupu, liesituuletin, astianpesukone, erillisuuni, induktioliesi ja jääkaappi/pakastin. Toimiva puuhella.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuone remontoitu vuonna 2023. Lattia ja seinät on laattaa. Varustus: pesukoneliitäntä, wc-istuin, suihku, peili, käsienpesuallas/kaappi, suihkuseinä ja bidee. Lattialämmitys.
WC-tilojen kuvaus
Erillinen wc yläkerrassa. Remontoitu vuonna 2005. Varustus: Wc-istuin, käsienpesuallas/kaappi, bidee ja peilikaappi. Lattia ja seinät on laattaa. Lattialämmitys.
Saunan kuvaus
Saunan lattia on laatoitettu, lauteet ja kiuas uusittu, sekä seinä- ja kattopaneelit hiottu ja käsitelty vuonna 2023.
Sähkökiuas
Olohuoneen kuvaus
Lautalattia on uusittu vuonna 2023. Olohuoneen seinät on lasikuitutapettia, sekä maalattua tapettia (maalattu 11/2019). Varaava takka.
Makuuhuoneiden kuvaus
Molemmissa yläkerran huoneissa lautalattia ja kaapistot. Seinät on lasikuitutapettia.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Peltikate
Isännöitsijän yhteystiedot
Tili Scharlin Oy, Nummenniityntie 22, 20780 Kaarina Isännöitsijä Lena Scharlin-Mäki, lena.scharlin-maki@tilischarlin.fi, 040 709 6575
Muuta taloyhtiöstä
Muuta: Piharakennuksessa ulkoiluvälinevarasto, yhteiskäytössä kaasugrilli ja pihakalusteet.
Yhtiökokouksen päätös olemassa, jossa sallitaan ilmalämpöpumpun asennus huoneistoon osakkeenomistajan kustannuksella. Asennus edellyttää ilmoitusta isännöitsijälle, yhtiö määrää ulkoyksikön paikan. Taloyhtiössä vastuunjakotaulukko, johon ostajan tulee tutustua tarkoin.
Tehdyt remontit
2023 Maalaus-urakan takuutöiden kartoitus ja suorittaminen, piipunhattujen kilpailutus
2023 Savupiippuihin asennettu hatut
2022 Pihasuunnitelma laadittu, tehty säilytystila pyörille
2021 Rakennusten julkisivujen maalaus, julkisivun värit muutettu. Ulkovalaisimet uusittu. Ulko-ovet maalattu, palotikkaan tarkastettu ja korjattu.
2011 Peltikattojen maalaus
2008 Kylmän veden runkolinja uusittu
2006 Peltikatot uusittu
2001 Ulko-ovien maalaus
1999 Kattojen maalaus
1993 Ulkoseinien ja katon korjaus ja maalaus
1989 Uusi piharakennus, ulko-ovet uusittu
1984 Viemärit uusittu
1983 Ikkunat uusittu
Energialuokka
Ei lain edellyttämää energiatodistusta, Isännöitsijäntodistuksen mukaan energialaskentaa ei ole suoritettu, luokka G.
Tontin koko
1 599 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Turun kaupunki, kaavoitus
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto-Osakeyhtiö Sairashuoneenkatu N:o 20

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Lisätietoa auton säilytyksestä
10 autopaikkaa, joista osa sähköpistokkeellisia.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Turku

Asuinalueena Port Arthur, Turku

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Palin Saija

Asuntomyyjä, Partner

Bo LKV Turku

Bo LKV Turku
Bo LKV Turku

Läntinen Rantakatu 53,
20100 Turku

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.