Bo LKV Helsinki, Ullanlinna

Kerrostalo | 1h, k, wc, sh, et

Vanajantie 9-11, Vallila, Helsinki

Hinta

259 000 €

Koko

37,5 m²

Vuosi

1921

Ihastuttavaa tunnelmaa vanhassa Puu-Vallilassa Historiallisen Puu-Vallilan asuinalueen charmia, upeaa vanhaa lautalattiaa ja kakluunia, rehevän vehreän puutarhamaisen pihan luonnollisuutta ja valtavasti yhteisöllisyyttä - mm. siitä tämä ainutlaatuisen ihastuttava koti on tehty! Tämä todella tilava läpitalon yksiö, jossa on kunnon kokoinen keittiö ruokailutiloineen sekä suuri huone, johon mahtuu sekä makuunurkkaus, että oleskelutila sulaan sopuun. Moderni keittiö tuo nykyajan mukavuuden tähän muuten ihanaa wanhan ajan tunnelmaa tihkuvaan puutalokotiin. Jos sana hygge olisi asunto, se olisi tämä. Osuuskunnalla on vehreä ja suojaisa puutarhapiha, jossa jokaisella on oma n. 6 m2 kokoinen palsta, missä voit halutessasi nauttia omavaraisuudesta yrttien tai vihannesten suhteen, tai vaikkapa vaan nautiskella kauniista kesäilloista kukkaloiston keskellä. Superhaluttu Puu-Vallila on itäisen kantakaupungin sydämessä oleva pientaloalue, joka on rakennettu 1910-luvulla ja joka tunnetaan viehättävistä ja värikkäistä pastellinsävyisistä taloistaan. Se oli pitkään purku-uhan alaisena, mutta kunnostettiin 1980-luvulla. Alue on asemakaavassa suojeltu kulttuurihistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaiden asuinrakennusten korttelialueena. Alueen kulttuuri- ja palvelutarjonta löytyy kävelyetäisyydeltä ja sporalla porhallat ytimeen hetkessä. Täydellinen koti yhdelle tai kahdelle, suosittelen lämpimästi myös erinomaiseksi vaihtoehdoksi yhteiseksi ensiasunnoksi. Miten paljon kodikasta tunnelmaa voikaan mahtua 37,5 neliöön? Tule itse katsomaan ja kokemaan! Mikäli kiinnostuit, ole heti yhteydessä ja sovi oma yksityisesittelysi tähän superkodikkaaseen asuntoon. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan tämän historiallisen alueen kauniiseen malliyksilöön! TÄMÄN KOHTEEN MYY Susanna Arnall LKV LVV | 0400-884448 | susanna@bo.fi Service also in English. www.susannaarnall.fi www.facebook.com/susannaarnalllkv/ IG: @susannaarnall Harkitsetko oman asuntosi myyntiä? Pyydä minut sitoumuksetta maksuttomalle arviokäynnille. Kerron samalla lisää tämänhetkisestä asuntomarkkinatilanteesta, palveluistani ja Bo:n loistavasta välityskonseptista sekä miten asunnonvaihdon suhteen kannattaa edetä. Autan mielelläni!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21236845
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
1h, k, wc, sh, et
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
37,5 m²
Kokonaispinta-ala
37,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
1/2
Rakennusvuosi
1921
Käyttöönottovuosi
1921
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

259 000,00 €

Velaton hinta

259 000,00 €

Neliöhinta

6 906,67 €/m²

Vastike

Hoitovastike

187,50 € / kk

Erityisvastike

37,50 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

225,00 € / kk

Lisätietoa vastikkeista

Varsinaisessa osuuskuntakokouksessa päätettiin nostaa yhtiövastiketta +1€/neliö 1.7.2024 alkaen. Samalla korjaus- ja yhtiövastike yhdistetään, eli vastike on jatkossa kokonaisuudessaan 7€/neliö, mikä tarkoittaa myytävän asunnon kohdalla 262,50 €/kk.

Muut maksut

Saunamaksu

16,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: oma mittari
Huoneistokohtaiset vesimittarit, vesimaksu kulutuksen mukaan 6 kk välein (lämmin vesi 9,10 euroa/m3 ja kylmä vesi 3,91 euroa/m3). Myyjän mukaan edellinen vesilasku oli 137,68 €/6kk. Yhtiökokous on valtuuttanut hallituksen keräämään tarvittaessa 2 kpl ylimääräistä vastiketta. Pyykkitupamaksu 2€/koneellinen. Maksu onnistuu pankkikortilla pyykkituvan lukulaitteeseen. Yhtiöllä on limiittitili 1681,88 euroa. Kotivakuutus henkilökohtaisten sopimusehtojen mukaan.  Käyttösähkö kulutuksen mukaan. Ostaja maksaa varainsiirtoveron 1,5 % velattomasta kauppahinnasta kaupantekotilaisuudessa. Kustannustiedot perustuvat viimeisimpään vahvistettuun tilinpäätökseen. Kevään yhtiökokousta ei ole vielä pidetty, joten vastikemäärät saattavat muuttua yhtiökokouksessa.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Muuta kauppaan kuuluvaa
Eteisen naulakko. Keittiön tason päällä oleva valaisinrekki valaisineen. Verhotangot
Kauppaan ei kuulu: Lisähinnasta sovittavissa keittiön ruokapöydän, pitkän penkin ja puusohvan sekä makuuhuoneen vaatekaapin myynti.
Kohteen lisätiedot
Yhtiömuoto: osuuskunta Yhtiön osakasluettelon ylläpitoa ei ole vielä siirretty Maanmittauslaitokselle. Siirtymäaika Maanmittauslaitoksen ylläpitämään huoneistotietojärjestelmän siirtymiselle on 1.5.2019-21.12.2023. Suihku- tai kylpytilojen rakentaminen tai muutostyöt sanotuissa tiloissa edellyttävä osuuskunnan hallituksen luvan. Rakennelmien hyväksymisen edellytyksenä on ennen työn aloittamista suunnitelman esittäminen ja ennen pintamateriaalien asennusta vesieristyksen tarkastuttaminen edustajalla. Tarkastamattomien ja hyväksymättömien korjaus- tai muutostöiden aiheuttamat vahingot ovat osuudenomistajan vastuulla. Osuuskunnan hallitus päättää tarkastustavasta ja tarkastajan valinnasta. Vesieriste- ja muutostöistä vastuu on aina tekijällä tai työnteettäjällä, vaikka osuuskunnan edustaja olisi työn tarkastanut. Huoneistossa voi olla jälkikäteen asennettuja mukavuuslämmityksiä (esim. lattialämmitys), jotka eivät ole olleet energiatodistuksen laatijan tiedossa, eikä näitä ole voitu huonioida energiatidistuksen laatimisessa. Mukavuuslämmittimillä ei ole oleellista vaikutusta talon energialuokitukseen. Osuuskunta vastaa vain niistä muutostöistä, jotka on mainittu tässä isännöitsijätodistuksessa. Osuuskunnan kunnossapidon vastuunjakotaulukko on hyväksytty osuuskunnan varsinaisessa osuuskuntakokouksessa 25.3.1992 ja 25.3.2004 ja 7.4.2011. Osuuskunnan säännöistä poiketen pääsymaksua ei peritä.
Tehdyt remontit
Helmikuussa 2024 tehty:
makuuhuoneen ja keittiön lattioiden sekä ikkunalautojen hiominen ja
maalaus, suihkuhuoneen oven hiominen ja maalaus, vessan maalaus,
keittiön puutaso öljytty ja silikonit uusittu.
Isännöitsijäntodistuksessa mainitut tehdyt remontit vuonna 2018:
- Kodinkoneet uusittu (jääkaappi, astianpesukone, hana, liesi, liestituuletin)
- Keittiön kaapistot uusittu
- Olohuoneen, eteisen, keittiön ja WC:n seinät maalattu
- Lattian maalaus olohuoneessa ja keittiössä
Keittiön muutostöistä on ilmoitettu taloyhtiölle.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Ikkunat ja ovet saattavat turvota hieman kosteilla säillä, jolloin niitä joutuu vetämään kovemmin auki/kiinni. Tämä on tyypillistä puutalossa. Asunnon kohdalla on hyvä tiedostaa, että kyseessä on 100-vuotias puutalo, joten talossa saattaa ilmetä talolle tarpeellisia korjaustöitä, joista tiedossa olevat on esitetty taloyhtiön papereissa.
Asbestikartoitus
  • Mikäli ostaja remontoi asuntoa, tulee ennen remontin aloittamista teettää asunnossa asbestikartoitus. Kartoitus vaaditaan teetettäväksi kaikissa ennen vuotta 1994 rakennetuissa taloissa.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Ilmanvaihtojärjestelmä: painovoimainen
Tulisija
kakluuni, joka toimii
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu
Keittiön kuvaus
Edellinen asukas tehnyt kattavan keittiöremontin vuonna 2018, jolloin myös kaikki kodinkoneet on uusittu. Keittiössä integroidut jääkaappi/pakastin, astianpesukone, uuni ja induktioliesi. Lieden päällä tyylikäs aktiivihiilisuodattimella varustettu liesituuletin. Pohjoisen puolen seinä pakkeloitu ja maalattu vuonna 2021. Työtasot puuta ja lattia lautaa.
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: kaakeli
Lattiamateriaali: muovi
Varusteet: suihku
Pesutilassa suihku. Pesutilan ovi ja ovenkarmi hiottu ja maalattu uusiksi helmikuussa 2024. Pesutilan ja vessan pinnat kokonaisuudessaan olisi hyvä uudistaa lähitulevaisuudessa. Suihkun kaakeleiden ja lattian alta ei ole otettu asbestinäytettä. Lattia muovia ja seinät kaakelia.
WC-tilojen kuvaus
Lattiassa palojälki. Vessan lattiasta ei ole otettu asbestinäytettä lattiamuovin alta.
Saunan kuvaus
Taloyhtiössä on kaksi saunaa (toinen saman talon C-rapun kellarissa).
Sähkökiuas
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Yhtiön pesutupa sijaitsee vastapäisen keltaisen talon kellarissa. Tilassa kaksi pesukonetta, kaksi kuivausrumpua ja mankeli. Ulkona pihalla useampi pyykkinaru yleisessä käytössä.
Olohuoneen kuvaus
Lattia puuta ja seinät maalattu/tapettia. Verhotanko. Kaakeliuuni toiminnassa. Olohuoneen keskimmäisessä sisäikkunassa särö. Kestää ikkunanpesua. Vaatekaapin nurkassa ei ole listaa eikä tapettia (maalattu kuitenkin yhteneväisen näköiseksi). Nurkassa oli aikaisemmin kiinteä kaappi, jonka mukaan tapetoinnit ja listat oli tehty. Kauttaaltaan olohuoneen seinissä on useampi kerros tapettia ja maalia. Jonkin verran epätasaista maalausjälkeä sekä taulun ripustukseen tehtyjä reikiä seinässä, jotka täytynee pakkeloida ja maalata.
Säilytystilojen kuvaus
Kellarihuone tilava 10 neliön häkkikellari. Vieressä vanha kellarikomero, jossa puinen hyllykkö. Vintillä lisäksi erillinen komero harjakaton alla. Ulko-oven viereisessä vajassa voi säilyttää pyörää. Vajasta löytyvät puutarhavälineet ovat yhteiskäytössä.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti
Taloyhtiön nimi
Vallilan Asunto-Osuuskunta
Isännöitsijän yhteystiedot
MTR-Isännöinti Oy (Kontu) Henrikki Tahvainen p. 09 838 7250 asiakaspalvelu@mtr.fi p. 09 8387 250
Huolto
HT-Kiinteistöpalvelu Oy
Taloyhtiöön kuuluu
Vinttikomero, Kellarikomero, Taloyhtiössä on sauna, Talopesula/itsepalvelupesula, Urheiluvälinevarasto
Muuta taloyhtiöstä
Rajoitukset: Yhtiömuoto: Osuuskunta
Jäseneksi ottaminen: osuuskunnansäännöt §26 ja §3
Käyttörajoitus: käyttörajoitus osuuskunnan säännöt §10
Muuta: 3 huvimajaa sekä jokaiselle huoneistolle pihalla osoitettu puutarhapalsta.
Huoneistojen oikea määrä 54, koska kaksi asuntoa on yhdistetty. Yhdistetyillä huoneistoilla on kaksi jäsentodistusta, siksi huoneistojen määrä on 56.

Isännöitsijäntodistuksessa 11.3.2024: Osuuskunnan säännöistä poiketen pääsymaksua ei peritä.
Kuntotutkimukset: 2020 Vesikattojen kuntotarkastus, Kattotutka Oy
Tehdyt remontit
1980-1981 Täydellinen perusparannus (sis. LVIS, lämmöneristys, lahoviat ja maalaukset)
1998-2008 Talojen ulkomaalaus
2011 Katon vesiuomien korjaus, porrashuoneiden maalaus
2012 Talojen huoltomaalauksia
2013 Lämmönvaihtiminen uusiminen
2015 Kattojen kunnostus
2016 Talon 4-6 päädyn huoltomaalaus
2017 Kellariluukkujen uusiminen ja -entisöinti, savuhormisaneeraus
2018 Lukituksen uusiminen Sento-sarjaan
2019 Ikkunoiden entisöinti ja kunnostus (2017-2019), huoneistokohtaisten vesimittarien uusiminen, linjasulkujen uusiminen, talon 13-15 kellarikoppien purku
2020 Kattojen kuntotarkastus ja korjauksia suositusten mukaisesti, talon 4-6 tonttiviemärin uusinta
2021 Lukituksen uusiminen Abloy Easy -sarjaan, tonttiviemärien kuntokartoitus, ulkovalaistuksen parantaminen
2022 Ilmanvaihtokanavien puhdistus, osuuskunnan huoneiston (12-14 C 10) kph:n kunnostus
2023 Vesimittarikeskuksien päivitys (4G)
Energialuokka
Ei lain edellyttämää energiatodistusta, Energiatodistus vanhentunut 21.12.2022
Tontin koko
3 861 m²
Tontin omistus
Vuokra
Kaavoitustiedot
Kiinteistö sijaitsee kaavamerkityllä suojelualueella (Puu-Vallila).
Tiedustelut: Helsingin kaupunki p. 09 310 11111
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tontin vuokra
11 911,36 € / vuosi
Tontin vuokraaja
Helsingin kaupunki
Tontin vuokra-aika päättyy
30.12.2029
Palvelut
Koulut: Vallilan ja Aleksis Kiven koulut, Kalasataman koulu
Palvelut: Alepat, K-market, S-market, posti, kirjasto, Vallilan, Kallion ja Alppilan palvelut lähellä
Päiväkodit: Mm. Runo, Isoniitty, Kotikallio ja Hermanni
Liikenneyhteydet
Ratikat Mäkelänkatua ja Sturenkatua, bussit, bussiyhteys myös lentokentälle, lähin metroasema Sörnäinen (n. 650 m)
Lisätietoa auton säilytyksestä
Kadunvarsipysäköinti asukastunnuksella
Pihan kuvaus
Taloille kuuluu ihana puutarhamainen piha.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Vallila, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Arnall Susanna

Partner, Kiinteistönvälittäjä LKV LVV

Bo LKV Helsinki, Ullanlinna

Bo LKV Helsinki, Ullanlinna

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.