Kerrostalo | 3h + avok + kph + parveke (yj: 3h + k)

Perämiehenkatu 5, Punavuori, Helsinki

Hinta

665 000 €

Koko

79 m²

Vuosi

1961

Kaunis kaupunkikoti vehreästä Punavuoresta Taidokkaan sisustusarkkitehdin yksilöllisen suunnitelman pohjalta toteutettu koti tarjoaa mitä parhaimmat puitteet asumiseen perheelle, tai tilaa arvostavalle pariskunnalle. Huoneisto on vuonna 2020 laajasti saneerattu laadukkain materiaalein ja maanläheisin sävyin, käytännöllisyyttä silmällä pitäen. 60-luvun arkkitehtuurille ominaiset, suuret ikkunat päästävät runsaasti luonnonvaloa tähän kauniiseen läpitalon huoneistoon. Jo sisään astuessasi aistit tunnelman, joka on vailla vertaa. Keittiö graniittitasoineen ja tasokkaine kodinkoneineen kera linjakkaan yleisilmeen hurmaa varmasti – tämä keittiö kestää niin aikaa kuin käyttöä. Kahvilamaista tunnelmaa tuova soma aamupalapöytä penkkeineen ja näkymineen ihastuttaa! Olohuone ja ruokailutila muodostavat viihtyisän ja avaran tilan, joka kutsuu rentoutumaan. Päiväkahvit kelpaa nautiskella lännen suuntaan sijoittuvalla, lasitetulla parvekkeella. Makuuhuoneita tässä kodissa on kaksi, joista molemmat taipuvat kokonsa puolesta monenlaisiin käyttötarkoituksiin, ja sisäpihanäkymät valloittavat läpi vuoden. Tunnelmalliseen päämakuuhuoneeseen ripauksen ylellisyyttä tuovat tullessaan tyylikkäät, lasiset pariovet sekä walk-in-vaatehuone, joka kätkee sisäänsä runsain mitoin säilytystilaa. Ajattomin sävyin viimeistelty kylpyhuone on toimiva kokonaisuus, jossa on paikkansa myös pyykkihuoltoon. Vuonna 1961 valmistunut, esteetön Asunto Oy Perämiehenkatu 5 on kymmenisen vuotta sitten linjasaneerattu taloyhtiö, jota hoidetaan ammattimaisella otteella. Yhtiö saa tuntuvasti vuokratuloja omistamistaan tiloista, ja sillä on oma aurinkovoimalansa. Taloyhtiön asukkailla on käytössään säilytystiloja, saunatilat, pesutupa, viihtyisä sisäpiha hiekka- ja istutuslaatikkoineen, sekä muutamia vuokrattavia piha-autopaikkoja. HUOM! Yhtiö valmistelee perusteellista julkisivun saneerausta, jonka on määrä käynnistyä tulevana keväänä. Remontista tulee arvion mukaan kohdistumaan myytävälle huoneistolle noin 44.450 euron lainaosuus. Sijainti on vailla vertaa! Julkiset kulkuyhteydet toimivat erinomaisesti: ratikkalinjojen 1 ja 6 pysäkit löytyvät käytännössä kotiovelta. Parin korttelin säteellä siintävät niin merenranta, puistot kuin toinen toistaan viehättävämmät ravintolatkin – muun muassa BasBas, Forza, Levain ja Robusto sijaitsevat aidosti kotikorttelissa. Lähikauppa Alepa Pursimiehenkatu 24/7 sijaitsee sekin aivan vieressä, ja keskustan verrattomien palvelujen äärelle kuljet helposti vaikkapa kaupunkipyöräillen – vain reilussa viidessä minuutissa. Alueella sijaitsee lisäksi useita päiväkoteja ja kouluja. Täällä tunnet olevasi kotona – tervetuloa tutustumaan! Myyntiä hoitaa Hilla, p. 045 255 0005 / hilla.heikkila@alcovi.fi.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika
su 5.5. 08:00 - 08:30

Tervetuloa esittelyyn! Huoneisto sijaitsee C-rapussa.

Esittelijänä Hilla Heikkilä
p. 0452550005

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
21412759
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h + avok + kph + parveke (yj: 3h + k)
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
79 m²
Kokonaispinta-ala
79 m²
Lisätietoja pinta-alasta
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen, toimeksiantajan ilmoittama
Kerrokset
4/7
Rakennusvuosi
1961
Käyttöönottovuosi
1961
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

660 604,54 €

Velkaosuus

4 395,46 €

Velaton hinta

665 000,00 €

Neliöhinta

8 417,72 €/m²

Vastike

Hoitovastike

303,40 € / kk

Pääomavastike

66,60 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

370,00 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

18,00 € / hlö / kk

Autopaikkamaksu

100,00 € / kk

Saunamaksu

15,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Vesimaksuennakko 18,00 e/hlö/kk. Vesimaksu tasataan vuosittain. Auton sähkölataus 15,00 euroa (autopaikkavuokran lisäksi). Taloyhtiöllä on lainaa yhteensä 924.077,82 euroa per 31.1.2024, joka koostuu kolmesta lainasta: POV-2 linjasaneeraus, POV-3 linjasaneeraus ja POV-4 vesikate. Myytävälle huoneistolle kohdistuu taloyhtiölainaa POV-4 vesikate 4.395,46 euroa per 31.1.2024, jota lyhennetään rahoitusvastikkeella 66,60 euroa/kk. Lisäksi taloyhtiöllä on käyttötililimiitti 30.000,00 euroa, jonka saldo on 0,00 euroa per 31.12.2023. Yhtiökokouksessa 3.5.2023 päätettiin antaa hallitukselle oikeus enintään kahden kuukauden ylimääräisen vastikkeen perimiseen tai perimättä jättämiseen. Lisäksi päätettiin lainanlyhennysrahaston kartuttamisesta enintään osakkaiden maksamien kertasuoritusten lainanlyhennysten määrällä. Taloyhtiö valmistelee parhaillaan julkisivu-, parveke- ja sokkeliremonttia. Em. remontin kokonaiskustannus taloyhtiölle on arvioitu olevan noin 2.450.000 euroa, josta myytävän huoneiston osuus olisi noin 44.450 euroa.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Tilojen kuvaus
Eteisen lattia on valkolakattua tammiparkettia, seinät maalatut. Seinään upotettu kiintokaapisto. Vaatehuoneen varustukseen kuuluu tankoa, avolaatikoita, kaapisto ja naulakko. Lattia on valkolakattua tammiparkettia, seinät maalatut.
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: lasitettu,sisäänvedetty
Ilmansuunta: länteen
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
kaapeli-tv, kaapeli-tv taloyhtiössä
Muuta kauppaan kuuluvaa
Sälekaihtimet, verhokiskot
Kohteen lisätiedot
Yhtiöjärjestys 15 §: Vastuu osakkeenomistajan jälkikäteen rakentamien huoneistokohtaisten parvekelasien korjaamisesta, kunnossapidosta, niistä aiheutuneista ylimääräisistä kustannuksista ja mahdollisista vahingoista kuuluu osakkeenomistajalle. Myytävän huoneiston parvekelasituksen kunnossapitovastuu kuuluu osakkeenomistajalle.
Tehdyt remontit
Huoneistoremontti vuonna 2020: keittiö ja kylpyhuone remontoitu. Asennettu lämpöpatterisuojat, uusittu parketti, vaihdettu sisäovia ja vaihdettu vaatehuoneen oven paikka. Lisäksi uusittu lattialistat, maalattu seinät ja katot, sekä uusittu pistorasiat ja valokatkaisijat.
Parvekelasitus (Lumon) asennettu vuonna 2021.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Huoneisto on erittäin siistikuntoinen.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Betoni
Keittiön kuvaus
Keittiön (Epoq) varustukseen kuuluvat Bosch-merkkiset integroidut kodinkoneet: astianpesukone, induktioliesitaso, kalusteuuni ja mikroaaltouuni, lisäksi jääkaappi-pakastin (Samsung), liesituuletin (Savo) ja viinikaappi (Temptech). Työtasot ovat graniittia (Senso Bianco 20 mm), välitila kaakelia. Hana: Damixa. Lattia on valkolakattua tammiparkettia, seinät maalatut. Tilaa ruokailuun. Keittiö on remontoitu kauttaaltaan vuonna 2020.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuoneen varustukseen kuuluu allas-, peili- ja seinäkaappi, suihku, wc-istuin, bidee-suihku, pyyhekuivain ja naulakot. Lattia on laattaa, seinät kaakelia. Kylpyhuone on remontoitu kauttaaltaan linjasaneerauksen yhteydessä vuonna 2014.
Saunan kuvaus
Sijaitsee 1. kerroksessa. Remontoitu linjasaneerauksen yhteydessä vuonna 2014.
Olohuoneen kuvaus
Olohuoneen lattia on valkolakattua tammiparkettia, seinät maalatut. Tilaa ruokailuun. Kulku parvekkeelle.
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuoneita on 2 kpl. Päämakuuhuoneen yhteydessä on walk-in-vaatehuone. Lasiset pariovet. Toisessa makuuhuoneessa on runsaasti kiintokaapistoa. Makuuhuoneiden lattiat ovat valkolakattua tammiparkettia, seinät maalatut. Näkymät sisäpihan suuntaan.
Säilytystilojen kuvaus
Varastotilat sijaitsevat samassa rapussa myytävän huoneiston kanssa.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattotyypin kuvaus
Harjakatto peltikatteella

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Isännöitsijän yhteystiedot
Isännöitsijätoimisto Fallenius Oy, Niko Matinpalo, p. 050 548 7681, asiakaspalvelu@fallenius.fi, Lönnrotinkatu 39 D, 00980 Helsinki
Huolto
Kiinteistöpalvelu Korttelitalonmies Oy, p. 045 139 1811, korttelitalonmies@korttelitalonmies.fi, Pursimiehenkatu 24, 00150 Helsinki
Taloyhtiöön kuuluu
Vinttikomero, Hissi, Taloyhtiössä on sauna, Urheiluvälinevarasto, Talopesula/itsepalvelupesula, Kuivaushuone, Kellarikomero, Väestönsuoja
Muuta taloyhtiöstä
Muuta: Koneellinen poistoilmanvaihto, muuntamohuone, DNA Welho taloyhtiölaajakaista 10 M, toimistotila 2 kpl (yht. 43 m2)
Kuntotutkimukset: Vesikaton, parvekkeiden, julkisivun ja pihakannen kuntotutkimukset -16.
Kuntotutkimus tehty: 2016
Taloyhtiön autopaikat

Autotalleja: 4 Parkkipaikkoja: 8

Tehdyt remontit
Ikkunoiden kunnostus ja patteriventtiilien uusiminen -91, porrashuoneiden maalaus -92, saunan kunnostus -96, parvekkeiden kunnostus -98, kaukolämpölaitteiden uusiminen -01, peltikaton huoltomaalaus, ilmanvaihtohormien nuohous -01, ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen -03, pihan ajoportin uusiminen, yleisten tilojen sarjoitus -05, pesutuvan kuivauskoneisto -08, Pursimiehenkadun puoleisen viheralueen kunnostus -09, linjasaneerauksen hankesuunnitelma -11, linjasaneerauksen suunnittelu -12-13, terassit, puurallien uusiminen C- ja D-portaan ylimmät huoneistot (4 kpl) -13, linjasaneerauksen suunnittelun päivitys, lukitus (Abloy Sento), linjasaneeraus -14, autotallien ovien uusiminen, kellari- ja tuuletusviemäreiden sukitus -17, vesikaton toteutussuunnitelma -18, vesikaton toteutussuunnitelman päivitys -19, vesikaton uusiminen -20, ilmanvaihtohormien nuohous/säätö/suodattimien vaihto, IV-koneiden uusiminen, kaukolämpökeskuksen uusiminen -21, porrashuoneiden maalaus -21-22.
Tulevat remontit
Hallituksen kunnossapitotarveselvitys vuosille 2023-28: julkisivu-, parveke- ja sokkeliremontin suunnittelu (tehty), VSS-tilojen tiiveyskokeet ja varusteiden päivitys (tehty), aurinkopaneelien asennus (tehty) -23, julkisivu-, parveke- ja sokkeliremontti (arvioitu toteutus kesä 2024), pihan asfaltin uusiminen, hissien kuntotutkimus, -24-25, hissien saneeraus tutkimuksen osoittamassa laajuudessa -26-28.
Energialuokka
E (2013), Todistus on laadittu 5.10.2016.
Tontin koko
1 972 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Helsingin kaupunki, p. 09 310 1691 (vaihde), https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentaminen
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Perämiehenkatu 5

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Lisätietoa auton säilytyksestä
Autotalleista 3 kpl on omina osakkeinaan. Alueella on Helsingin kaupungin asukaspysäköinti, jonka tunnuksen (B) lunastamalla saa oikeuden 24/7 kadunvarsipysäköintiin.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Punavuori, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Heikkilä Hilla

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV

Alcovi LKV

Alcovi LKV
Alcovi LKV
SKVL jäsenyritys

Mistelipolku,
01390 Vantaa

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.