Sp-Koti | Urbaanit Kodit Oy

Kerrostalo | 1 h + k

Runeberginkatu 6b, Etu-Töölö, Kamppi, Helsinki

Hinta

234 000 €

Koko

31,5 m²

Vuosi

1915

Yksiö kuin kaksio - huippusijainti Runeberginkadun alkupäässä! Kaunis viime vuosisadan alun hissitaloyhtiö Etu-Töölössä. Asunto katselee sisäpihan rauhaan. Upean portaikon kautta nouset toiseen kerrokseen ja astut sisään kauniin vihreän puuoven kautta. Tilavassa eteisessä on kaksi vaatekomeroa ja naulakko. Symmetrinen huone on helppo kalustaa ja tilaan mahtuu kaikki tarpeellinen. Parvisänky on sijoitettu kylpyhuoneen yläpuolelle. Kylpyhuone on jo nyt tilansa puolesta helmi - ja seuraava tekee siitä aidon helmen remontoimalla sen uuteen uskoon. Linjasaneeraus on tehty äskettäin, joten sitä ei tarvitse enää odotella. Isossa erillisessä keittiössä on mittavat säilytys- ja työtilat ja keittiöön mahtuu pidempikin pöytä. Yhtiöllä on iso rauhallinen sisäpiha sekä sauna ja pesutupa. Tällä hetkellä remonttisuunnitelmissa on pihakannen peruskorjaus. Samassa yhteydessä uusitaan kellarikomerot. Pääomavastikkeet ja lainaosuussuoritukset tuloutetaan taloyhtiön kirjanpidossa. Tervetuloa - soita ja sovitaan esittelyaika. Anne Korkeakoski Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV 040 934 1111 anne.korkeakoski@spkoti.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21776365
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
1 h + k
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
31,5 m²
Kokonaispinta-ala
31,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Huoneiston pinta-alaa ei ole mitattu SFS5139 määriteltyä huoneistoalan laskemisjärjestelmää käyttäen, joten huoneiston todellinen pinta-ala saattaa poiketa oleellisestikin yhtiöjärjestyksessä ilmoitetusta pinta-alasta.
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
2/5
Rakennusvuosi
1915
Käyttöönottovuosi
1915
Vapautuminen
Heti vapaa

Hinta

Myyntihinta

209 062,73 €

Velkaosuus

24 937,27 €

Velaton hinta

234 000,00 €

Neliöhinta

7 428,57 €/m²

Vastike

Hoitovastike

189,00 € / kk

Pääomavastike

207,90 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

396,90 € / kk

Lisätietoa vastikkeista

Saunan ja pesutuvan käytöstä ei ole toistaiseksi veloitettu.

Muut maksut

Vesimaksu

24,00 € / hlö / kk

Lisätietoa maksuista

Myytävän asunnon osakkeisiin kohdistuva rahoituslainaosuus 24 937,27 euroa/22.2.2024 on linjasaneerauslaina. Sen pääomavastike on 6,60 euroa/m2. Laina päättyy 27.6.2042. Pääomavastikkeita ja lainaosuussuorituksia ei ole rahastoitu. Laina on mahdollista maksaa pois (tai lyhentää) yhtiölle kuluitta 27.6. ja 27.12. muuten kulu on 1500 euroa. Hallituksella on valtuudet periä tarvittaessa kaksi ylimääräistä hoito- ja/tai pääomavastiketta yhtiön talouden niin vaatiessa. Valtuutus on voimassa seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka. Talousarviossa 2024 merkitty kesäkuussa 2024 kerättäväksi ylimääräinen hoitovastike sekä tarvittaessa syyskuussa 2024. Taloyhtiön osakeluettelo on siirretty Maanmittauslaitoksen huoneistotietojärjestelmään. Huoneiston osakeryhmätunnus on OHAV59ETSW6QDZ63. Osakekirja on paperinen. Uuden omistajan on haettava omistuksen sähköistä rekisteröintiä viimeistään kahden kuukauden kuluessa kauppakirjan allekirjoituksesta. Rekisteröinti kannattaa kuitenkin tehdä mahdollisimman pian, jotta uusi omistaja saa osakkaan oikeudet taloyhtiössä. Ostaja vastaa omistusoikeuden rekisteröintikustannuksista, mahdollisesta osakekirjan mitätöinnistä aiheutuvasta kustannuksesta sekä mahdollisesta hakemusmaksun korotuksesta. Ostajan pankin ostajalta mahdollisesti veloittamista kaupantekoon, omistusoikeuden rekisteröintiin tai panttausmerkinnän hakemiseen liittyvistä kustannuksista ostaja saa tiedon pankiltaan. Varainsiirtovero 1,5 % velattomasta kauppahinnasta maksetaan kaupanteon yhteydessä.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Tilojen kuvaus
Eteisessä kaksi komeroa sekä naulakko. Parkettilattia, seinät maalattu. Eteisen ja huonetilan välillä ovi. Parvi on kylpyhuone-wc:n yläpuolella.
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Kohteen lisätiedot
Yhtiöjärjestyksen 16 § kunnossapitovastuun jakautumisesta yhtiön ja osakkaan välillä: Osakkeenomistajan on pidettävä kunnossa hallitsemansa huoneiston sisäosat ja muut osakkeiden perusteella hallinnassaan olevat tilat. Yhtiö on kuitenkin velvollinen korjaamaan rakenteesta johtuvat sisäpuoliset viat sekä pitämään kunnossa huoneistoon asennetut sellaiset lämpö-, kaasu-, vesi-, viemäri-, ilmanvaihto- ja muut sen kaltaiset johdot ja kanavat, jotka on asennettu samantasoisina rakennuksen huoneistoihin. Osakkaan on pidettävä kunnossa huoneiston sisäpuolella olevat sähkö- ja tiedonsiirtojohdot lukuun ottamatta huoneistokohtaista ryhmäkeskusta ja sille tulevia nousujohtoja, jotka kuuluvat yhtiön kunnossapitovastuulle. Osakkeenomistaja on velvollinen kustannuksellaan pitämään kunnossa huoneistoon rakennetut kylpy-, suihku- ja muut märkätilat vesieristyksineen. Edellä sanotusta huolimatta yhtiöllä on oikeus suorittaa osakkeenomistajan vastuulla oleva välttämätön korjaustoimenpide osakkaan kustannuksella. Osakkeenomistajan kunnossapitovastuulla on huoneistokohtaisen ilmanvaihdon suodattimien vaihtaminen sekä pesualtaiden ja lattiakaivojen hajulukkojen puhdistaminen sekä mainittujen hajulukkojen tukoksien avaaminen. Tässä mainittu vastuu kunnossapidosta käsittää vastuun kohteen huollosta, hoidosta, korjaamisesta, perusparantamisesta ja uudistamisesta sekä mainittujen toimenpiteiden kustannuksista. Hallitukselle myönnettiin vuodelta 2022 vastuuvapaus mutta isännöitsijä Oliver Reitalalle ei. Yhtiölle on valittu uusi isännöitsijä Aarre Isännöinti, Jaakko Havia. Tilinpäätöksen liitetiedoissa on todettu, että 2022 ja 2021 tilikausien aineiston saamisessa on ollut haasteita ja osa aineistosta on toimitettu pitkällä aikavälillä ja osaa pöytäkirjoista ei ole saatu. Kirjanpito on näin ollen tehty vuodelta 2022 parhaan mahdollisen tiedon mukaan.
Tehdyt remontit
Taloyhtiössä ei ole tiedossa tässä asunnossa ennen tai jälkeen 1.7.2010 tehtyjä yhtiön teettämiä tai osakkaan tekemiä muutostöitä.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Asbestikartoitus
  • Ei
  • Huoneistossa ei ole suoritettu asbestikartoitusta. Osakkaan on ennen remonttiin ryhtymistä tehtävä taloyhtiölle muutostyöilmoitus ja remonttia ei saa aloittaa ennen kuin taloyhtiö on käsitellyt ilmoituksen. Osakkaan on teetettävä asbestikartoitus omalla kustannuksellaan ja liitettävä raportti muutostyöilmoitukseen.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Painovoimainen ilmanvaihto
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaalit: betoni, tiili
Keittiön kuvaus
Tilava, siistikuntoinen keittiö, jossa runsaat säilytys- ja työtilat. Ikkuna lounaaseen sisäpihalle. Keittiön ja huonetilan välillä ovi.
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: maalattu, osalaatoitus
Työtaso: laminaatti
Liesi: sähköliesi
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: kaakeli
Lattiamateriaali: laatta
Varusteet: peili, pesukoneliitäntä, suihku, wc
Kylpyhuoneen yhteydessä erillinen pieni varastokomero. Kylpyhuone on edellisen kerran remontoitu 2000-luvun vaihteessa, joten vaatii jo remontin. Yhtiöjärjestyksen 16 § kunnossapitovastuun mukaan osakkeenomistaja on velvollinen pitämään kunnossa huoneistoon rakennetut kylpy-, suihku- ja muut märkätilat vedeneristyksineen.
Olohuoneen kuvaus
Ikkuna lounaaseen yhtiön sisäpihalle.
Lattiamateriaalit: parketti
Seinämateriaalit: maalattu
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Peltikate

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Isännöitsijän yhteystiedot
Aarre Isännöinti Oy Jaakko Havia 0201 986 700 asiakaspalvelu@aarre.com Metsänneidonkuja 12, 02130 Espoo
Huolto
Antti Hellemaa Oy
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna, Urheiluvälinevarasto, Talopesula/itsepalvelupesula, Kellarikomero, Hissi
Muuta taloyhtiöstä
Kuntotutkimukset: Kellarin rakenteet, silmämääräinen kuntoarvio ja jatkotoimenpidesuositus 23.6.2022/Sweco Rakennustekniikka Oy
Pihakannen kuntotutkimusraportti 9.12.2022/Contrust Oy
Linjasaneerauksen urakkaohjelma 10.4.2019/Insinööritsto Korjausrakennustekniikka Oy

Tehdyt remontit
Taloyhtiössä tehdyt merkittävimmät kunnostustyöt:
2023 Porrashuoneiden ulko-ovien kunnostus ja lakkaus. Lämmitysjärjestelmän linjaventtiilien uusinta.
2022 Tuuletusparvekkeiden ikkunoiden ja ovien maalauskorjaukset
2020-22 Linjasaneeraus: vesijohtojen uusinta, viemäreiden sukitus, sähkötyöt. Kellarissa pohjavesijohtojen uusinta, kellarin viemärit sukitettu aiemmin.
2015 Pohjaviemärin uusiminen
2013 Hissien rakentaminen A-, B- ja C-portaisiin
2008 Kaukolämpölaitteiden uusiminen
2000 Kolmen huoneiston laajennus ullakolle
2000 Pihajulkisivujen saneeraus
1997 Katujulkisivujen saneeraus
1997-2000 Vesikatteen uusinta
1997 Pihan viihtyvyyteen liittyvät toimet
1985 Pihakannen peruskorjaus
1980 Porrashuoneiden entisöintikorjaukset
1975-76 Ikkunaremontti
1970 Kadun puolen julkisivujen maalaus
1964 Putkiremontti
Tulevat remontit
Korjaustarveselvitys viidelle tulevalle vuodelle 2024-2029 yhtiökokouksessa 7.5.2024:
2024 Pihakannen ja kellarivarastojen hanke- ja toteutussuunnittelu
2024-2025 Pihakannen korjaushanke sisältäen:
-kellarivarastojen purkutyöt ja uudelleen rakentaminen tarvittavalta osalta
-pihakannen ja kellarivarastojen hanke- ja toteutussuunnittelu
-pyörävarastojen rakentaminen kellariin
-taloyhtiön omistamien liike- ja muiden tilojen peruskorjaus ja tason nosto
2024 Kuntoarvion laadinta
2025-26 Talosaunan ja talopesulan kunnostus
2024-28 Muut viihtyvyyteen liittyvät toimet
2026-28 Ikkunoiden kunnostus ja suojakäsittely
2023-25 Porraskäytävien osittainen kunnostus sekä huoneisto-ovien maalaus ja kunnostus
2023-25 Vesikaton kunnon tarkistaminen ja mahdollisesti tarvittavat korjaustyöt
2022-28 Taloyhtiön omistamien liike- ja muiden tilojen peruskorjaus ja tason nosto
2025-28 Pihakannen peruskorjaus, korjaustoimien laajuuden selvitys

Tavoitteena tuleville viidelle vuodelle on, että kiinteistön suunnitelmalliseen korjaustoimintaan varataan riittävästi varoja talousarvion puitteissa eri vuosille, jotta ajankohtaiset työt tulevat mahdollisiksi. Arvio voisi olla keskimäärin 30 000 - 50 000 euroa vuodessa, painottuen rahavarojen mukaan lähivuosille.
Energialuokka
G (2013), Voimassa 27.9.2027 saakka.
Tontin koko
1 034 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Helsingin kaupunki, asemakaavoitus, 09 310 1691. Kartta.hel.fi->aineistot->kaavoitus ja liikennesuunnittelu->valmisteilla olevat asemakaavat ja muut suunnitelmat

Kantakaupungin asemakaavojen ajantasaistaminen
Suunnitelman kuvaus:
Kantakaupungin vanhoja asemakaavoja ajantasaistetaan vastaamaan todellista rakennettua tilannetta sekä yleiskaavan toiminnallisia tavoitteita. Kaavatyö koskee tarvittavilta osin kantakaupunkia. Se ei koske uudisrakentamisen hankkeita.

Tarkempi kuvaus ja rajaus alueista löytyy osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta. Kaavamuutokset tehdään useammassa osassa. Kunkin vireillä olevan kaavan aineistot löydät kaupunginosan kohdalta. Ensimmäisenä laaditaan Kamppia ja Leppäsuon korttelia koskeva asemakaavan muutos (hanke karttapalvelussa: Kampin alueita ja Leppäsuon kortteli 411) .
Lisätietoja antaa
Johtava arkkitehti Kerttu Kurki-Issakainen (09) 310 37349
Tiimipäällikkö Sinikka Lahti p. (09) 310 37478
Yksikön päällikkö Janne Prokkola (09) 310 37233
etunimi.sukunimi@hel.fi
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Helsingin Runeberginkatu 6 b

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Töölö, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Korkeakoski Anne

Kiinteistönvälittäjä LKV, LVV

Sp-Koti | Urbaanit Kodit Oy

Sp-Koti | Urbaanit Kodit Oy
Sp-Koti | Urbaanit Kodit Oy

Aleksanterinkatu 48 B 8.krs,
00100 Helsinki

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.