ROOF LKV Tampere Oy
ROOF LKV Tampere Oy

Kerrostalo | 1h + k + kph + piha

Kurjentaival 41, Viinikka, Tampere

Hinta

121 000 €

Koko

43 m²

Vuosi

1920

Omista pala historiaa! Heti vapaa ihastuttava iso yksiö omalla n.100 m2 hyötypuutarhalla Tampereen Viinikasta keskustan tuntumasta!! Tämä yli 100 vuotta vanha kiinteistö on tärkeä osa Tampereen teollisuushistoriassa. Kiinteistö oli rakennettu Lokomon tehtaan työntekijöille kodiksi. Ensimmäiset asukkaat muuttivat taloon vuonna 1920. Lokomo olikin Tampereella merkittävä teollisuusyritys, joka valmisti muun muassa junia ja rautatiekalustoa. Itse asunto sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa ja kodissa henkii ihana vanhan ajan tunnelma. Asunnossa on tilava kodikas olohuone, josta on kauniit näkymät sisäpihan hyötypuutarhaan. Kodissa on myös viehättävä iso keittiö, tarjoten runsaasti tilaa kokkaamiseen ja ruokailuun. Keittiön ihastuttavana yksityiskohtana on toimiva vanha puuhella! Huoneistossa on tehty isompi sisäremontti v. 2009, jonka yhteydessä on uusittu mm. viemäriputket, käyttövesiputket, sähköjohdot ja ryhmäkeskus. Olohuoneen kaunis tapetti on vaihdettu 2021. Asunnossa on mukavasti säilytystilaa ja lisää löytyy kiinteistön ullakolta että kellarista. Taloyhtiön muoto on asunto-osuuskunta, jonka toiminnan arvoja ohjaavat yhteisöllisyys, vastuullisuus, kohtuullisuus ja ekologisuus. Asuntoa ei voi osuuskunnan sääntöjen mukaan myydä sijoittajalle. Kiinteistö sijaitsee Tampereen kaupungin 4597 m2 vuokratontilla ja vuokra-aika päättyy vuonna 2070. Kiinteistössä on 16 asuntoa ja jokaisella on oma n.100 m2 hyötypuutarhapalsta, johon voi tehdä omannäköisen kasvimaan. Asunto-osuuskunnalla on myös oma ihastuttava pihasauna. Tämän kodin sijainti on mainio! Omakotimaista asumista maaseutumaisessa ympäristössä vain muutaman kilometrin päästä yliopistosta ja Tampereen keskustan kattavista palveluista. Tähän kohteeseen kannattaa tulla tutustumaan! Huoneistotyyppiä ei ole määritelty yhtiöjärjestyksessä. TIEDUSTELUT JA YKSITYISESITTELYVARAUKSET: Marika Virkki / 050 366 7211 tai marika.virkki@roof.fi OTATHAN YHTEYTTÄ JA VARAAT OMAN ESITTELYAJAN! I can provide services also in English. Get a roof. www.roof.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika
su 5.5. 11:00 - 11:30
Esittelijänä Marika Virkki
p. 0503667211

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21862230
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
1h + k + kph + piha
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
43 m²
Kokonaispinta-ala
43 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-ala YJ mukaan: n. 43. Pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu. Mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisesti nykyisten standardien mukaan laskettavasta asuinpinta-alasta. Todellinen asuinpinta-ala voi olla yhtiöjärjestyksessä, isännöitsijäntodistuksessa ja myyntiesitteessä mainittua pienempi tai suurempi.
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Kerrokset
1/2
Rakennusvuosi
1920
Käyttöönottovuosi
1920
Vapautuminen
Heti vapaa

Hinta

Myyntihinta

119 423,40 €

Velkaosuus

1 576,60 €

Velaton hinta

121 000,00 €

Neliöhinta

2 813,95 €/m²

Lisätietoa velkaosuudesta

Tämä hoitolaina käsitellään pääomalainan kaltaisesti erittelyn vuoksi. Lainaosuutta ei ole mahdollista maksaa pois.

Vastike

Hoitovastike

420,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

420,00 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

22,00 € / hlö / kk

Lisätietoa maksuista

Sauna kertamaksu 1,00 €. Autopaikkamaksu 10,00 €/autopaikka/kk. Vesimaksu 22,00 €/hlö/kk. Satunnainen sauna vuoro 5,00 €/kpl. Perintäkulu 5,00 €. Jokaisesta uuden jäsenen hankkimasta osuudesta ja kustakin jäsenen hankkimista uusista osuuksista on suoritettava osuuskunnalle liittymismaksua (pääsymaksua), jonka suuruus on viisikymmentä (50) euroa. Huoneiston käsittää 2 osuutta, liittymismaksu on huoneiston osalta yhteensä 100 euroa.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Tietoliikenne
kaapeli-tv
Kohteen lisätiedot
Ostaessasi asunnon Kurjenportista, sinun tulee myös liittyä samalla osuuskunnan jäseneksi. Liittyminen tapahtuu siten, että teet mahdollisimman pian kirjallisen jäsenhakemuksen osuuskunnan hallitukselle sekä maksat osuus- ja liittymismaksun.
Tehdyt remontit
Ennen 07/2010 tehdyistä muutostöistä ei ole tarvinnut tehdä erillistä
muutostyöilmoitusta yhtiölle.

Aikaisempien omistajien tekemät saneeraukset 2009, LVV, uudet sähköjohdot ja ryhmäkeskus, uusittu viemärit. Näistä on ilmoitettu taloyhtiölle. Nykyinen omistaja ei ole tehnyt asunnossa muutostöitä.
Asunnon kunto
Hyvä
Asbestikartoitus
  • Kohde on valmistunut ennen vuotta 1994. Asunnossa ei ole tehty asbestikartoitusta. Ennen vuotta 1994 valmistuneiden rakennusten korjaustöiden osalta otettava huomioon Laki eräistä asbestipurkutyötä koskevista vaatimuksista 684/2015 sekä Valtioneuvoston asetus asbestityön turvallisuudesta 798/2015.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Sähkölämmitys
Tulisija
Takka
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Puu
Keittiön kuvaus
Lattia: Parketti. Seinät: Maalattu. Työtasot: Laminaatti. Varustus: jääkaappi/pakastin, sähköliesi, puuliesi, liesituuletin, astianpesukone. Keittiö saneerattu 2009. Huuva/puuliesi. Keittiössä lämminvesivaraaja.
Kylpyhuoneen kuvaus
Lattia: Laatta. Seinät: Kaakeli. Varustus: wc-istuin, suihku, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, peilikaappi.
Saunan kuvaus
puukiuas
Olohuoneen kuvaus
Lattia: Parketti. Seinät: Tapetti. Olohuoneen seinät tapetoitu 2021. Olohuoneessa on varaava sähkövastustakka. Jos takan haluaa muuttaa puupolttoiseksi, se edellyttää palotarkastajan konsultointia ja ennen käyttöön ottoa palotarkastajan hyväksynnän.
Säilytystilojen kuvaus
Liiteri kellarissa + 2 koppia huoneistokohtaista, vintissä oma säilytystila/nurkkaus.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattotyypin kuvaus
Harjakatto.
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Peltikate.

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Tampere toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Taloyhtiön nimi
Asunto Osuuskunta Kurjenportti
Isännöitsijän yhteystiedot
Oiva isännöinti Oy Mäntykatu 4, 33200 Tampere asiakaspalvelu@tip.fi 0400 871 000/asiakaspalvelu Simo Lankinen simo.lankinen@tip.fi 040 610 4302
Huolto
Kiinteistön hoidosta vastaa: asukkaat. Talvikunnossapito (hiekoitus ja auraus) ulkoistettu. Rapun edustan siivoaminen lumesta kuuluu kaikille asukkaille.
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Rajoitukset: 4 § Asuinhuoneistojen hallintaoikeus voidaan luovuttaa ainoastaan osuuskunnan hallituksen osuuskunnan jäseniksi
hyväksymille henkilöille, jotka omistavat osuuskunnan osuuksia.

6 § Maksu osuudelta on yksi (1) euro. Osuusmaksu on suoritettavana rahana osuuskunnan tilille kahden kuukauden
kuluessa jäseneksi liittymisestä.

7 § Jokaisesta uuden jäsenen hankkimasta osuudesta ja kustakin jäsenen hankkimista uusista osuuksista on suoritettava osuuskunnalle liittymismaksua (pääsymaksua), jonka suuruus on viisikymmentä (50) euroa. Huoneiston käsittää 2 osuutta, liittymismaksu on huoneiston osalta yhteensä 100 euroa. Tätä velvollisuutta ei ole perintöön tai ositukseen perustuvasta taikka osuuksien yhteisomistajaksi osuuskirjaan merkityn aviopuolison tai avopuolison saannosta, mutta lahjoitukseen perustuvasta saannosta on suoritettava osuuskunnalle em.
liittymismaksu. Liittymismaksu merkitään osuuskunnan tuloksi eikä sitä palauteta jäsenen erotessa.

7§ Jäsenenä oleva yksityinen henkilö saa käyttää hallitsemaansa huoneistoa vain omana ja perheensä sekä häneltä elatuksen saantiin oikeutettujen ja hänen talouteensa kuuluvien henkilöiden asuntona. Hallitus voi myöntää jäsenelle oikeuden luovuttaa asuntonsa toisen käyttöön määräajaksi joka ei saa olla vuotta pitempi.


Muuta: Osuuskunnan välittömään hallintaan jää saunarakennus.
Tehdyt remontit
2023 Huoneistojen ulkoseinässä olevien ilmanottoaukkojen ritilöiden uusiminen ja puhdistus, Pihan puoleisen kellarikäytävien ulko ovelle valaisin kytkimien lisäys, Pihan puoleiselle kiinteistön seinälle hätäpoistumiskaiteet.
2022: Puutarhan kellariovien lukituksen uusiminen.
2021: Huoneistojen ikkunoihin raitisilmaventtiilien lisäys, Huoneistojen keittiössä olevien astianpesukoneiden, pyykinpesukoneiden ja lämminvesivaraajien asianmukaisten asennusten kartoitusraportin perusteella suoritetut korjaustoimenpiteet.
2020: Ilmanvaihtokanavien nuohous, Huoneiston D 16 lattiarungon saneeraus.
2019: Katon kulkusiltojen asennus, lisä valaistus piha alueelle ja kiinteistöön.
2018: Alipainetuulettimien asennus katolle (ullakon tuuletus), Katon huoltokunnostus, läpivientien tiivistys, Piipunhattujen asennus, Sokkelin rappaus korjattu ja maalattu, Vaihdettu maaaineksia sokkelin vierestä ja parannettu sadevesiviemäröintiä, Kellariin asennettu ilmanvaihtoputket.
2016: Ulko-ovien maalaus, heikentynyt sokkelinpäällyshirsi korvattu uudella sekä kuistin ikkunanpokien kunnostus ja maalaus, Porrasvaloautomatiikka uusittu LED valoiksi, Saunaan kiukaan uusiminen, Ulko-ovien yläpuoliset ulkovalot vaihdettu
2012: Lukostot sarjoitettu, Huoneistojen märkätilat tarkastettu.

18.2.2021- Huoneistojen keittiössä olevien astianpesukoneiden, pyykinpesukoneiden ja lämminvesivaraajien asianmukaisten asennusten kartoitusraportti.
27.9.2018 - Vesikaton kuntokartoitus.
10.11.2015 - Kiinteistön kuntoarvio.
Tulevat remontit
8.2. Hallituksen selvitys yhtiön rakennusten ja kiinteistöjen kunnossapitotarpeesta
Piha: Ylläpitohoito.
Ikkunat ja ulko-ovet: Ulko-ovien uusiminen.
Katto: Vesikaton kuntokartoitus. Kuntokartoituksen perusteella suoritettavat korjaustoimenpiteet. Vesikourujen puhdistus vuosittain.
Huoneistojen märkätilat: Tarpeen mukaan vastuutaulukon mukaisesti. Osuuskunnan jäsenen kunnossapitovastuulla viemärien puhdistus ja märkätilojen silikonisaumojen tarkistaminen ja tarvittaessa uusiminen.
Lämmitysjärjestelmä: Tulisijojen nuohous vuosittain.
Vesi- ja viemärijärjestelmä: Käyttövesiputkiston kuntokartoitus, huoneistokohtaiset vesimittarit käyttövesiputki saneerauksen yhteydessä.
Tutkimukset: Käyttövesiputkiston ja vesikaton kuntokartoitukset.

Mainitut toimenpiteet saattavat aikaistua tai myöhentyä. Myyjä ei vastaa yhtiön myöhemmin päättämistä kunnossapito toimenpiteistä ja niistä aiheutuvista huoneistolle tulevista kustannuksista.
Energialuokka
G (2013)
Tontin koko
4 597 m²
Tontin omistus
Vuokra
Lisätietoa tontin omistuksesta

Tarkistusperuste: Elinkustannusindeksi.

Kaavoitustiedot
Tampereen palvelupiste
041 7308168
tampereenpalvelupiste@tampere.fi
9:00-16:00
Frenckellinaukio 2 B 33100 Tampere


Museoviraston lausunto 2015 sanottu mm. seuraavaa: Voimassa olevassa asemakaavassa Lokomon asuinrakennus on suojeltu merkinnällä sj-8, joka suojelee rakennuksen julkisivujen arvoja erilaisten muutostöiden yhteydessä. Kiinteistöä koskee myös merkintä A-23, joka mm. määrittää kaupunkikuvan huomioimista uudisrakentamisen yhteydessä.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tontin vuokra
39 580,46 € / vuosi
Tontin vuokraaja
Tampereen Kaupunki
Tontin vuokra-aika päättyy
29.4.2070
Palvelut
Palvelut: Kauppakeskus Ratina n. 1,5 km
Päiväkodit: Viinikan päiväkoti n. 350 m.
Lisätietoa auton säilytyksestä
Osuuskunnalta vuokrataan autopaikat Ei huoneistokohtaisia autopaikkoja. Yhdellä taloudella voi olla vain yksi autopaikka. Autopaikkoihin jonotuslista, paikkoja kysytään hallitukselta. Sähköpistokkeet ovat asuntokohtaisia, eivät autopaikkakohtaisia. Jokaisen on huolehdittava omasta sähköpistokkeestaan ja sen kunnosta.
Pihapaikat 16 kpl.
Pihan kuvaus
Jokaisella asunnolla on omat piha-alueensa.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Tampere

Asuinalueena Viinikka, Tampere

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Virkki Marika

Myyntineuvottelija

ROOF LKV Tampere Oy

ROOF LKV Tampere Oy

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.