Omakotitalo | Pää / asuinrakennus, tiilinavetta, väentupa, saunarakennus, viljamakasiini ja halkovaja

Vehkosuontie 13, Iittala, Hämeenlinna

Hinta

680 000 €

Koko

454 / 572 m²

Vuosi

1904

Ainutlaatuinen ja historiallinen kokonaisuus Iittalan Vanhan Pappilan kartano piharakennuksineen. Pappilat tehtiin aikoinaan ammattilaisten voimin parhaista rakennusmateriaaleista. Jykevät hirsiseinät, graniittiperustukset ja massiiviset lankkulattiat luovat jämerät ja kestävät raamit tälle upealle kodille. Asuinhuoneiden sisäkatot leveine listoituksineen, huikea huonekorkeus, tilojen avaruus, kauniit kaakeliuunit ja kaikki pienet yksityiskohdat luovat juuri oikean, alkuperäisen tunnelman. Päärakennusta on hienosti kunnostettu kunnioittaen vanhaa rakennustapaa, alkuperäisiä materiaaleja ja yksityiskohtia vaalien. Päärakennuksen kauniit, varaavat tulisijat ovat kaikki kunnostettu käyttöön. Talotekniikkaa on päivitetty tähän päivään mm. uusittu päärakennuksen viemärit, käyttövesiputket, sähköjä ja sähköjen ryhmäkeskukset sekä uusittu keittiö ja kylpy/wc tiloja. Tämä on kodikas ja historiaa henkivä koti. Reilun 2 hehtaarin tontilla on päärakennuksen lisäksi Väentupa (n. 230 krs m2), tiilinavetta (n. 250 krs m2), saunarakennus, viljamakasiini ja halkovaja. Kaikki rakennukset ovat 1800-luvulla tai 1900-luvun alussa valmistuneita. Väentupa on aikoinaan toiminut asuntona, nyttemmin myös liiketilana. Muut rakennukset sopivatkin hyvin monenlaiseen käyttötarkoitukseen kuten harraste- tai yrityskäyttöön. Pihapiirin rakennuksia ympäröi monimuotoinen ja runsaslajinen puutarha, jossa on ihania sopukoita rauhoittumiseen. Puutarhasta löytyy hedelmäpuita, marjapensaita, perennoita, ruusuja, hortensioita, erilaisia köynnöksiä ja paljon kestäviä, vanhoja lajikkeita. Piha on suojaisa ja tarjoaa oman rauhan. Ympäristö on kaunista, rauhallista maalaismaisemaa. Hämeenlinnan Iittala on kyläkeskuksena vireä ja tunnettu lasista, taiteesta ja kulttuurista. Iittalasta löytyvät peruspalvelut, koulu ja päiväkoti, monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä rautatieasema. Hyvä sijainti antaa sujuvat kulkuyhteydet, Tampereelle ajoaikaa noin 30 minuuttia ja Helsinkiin noin tunti. Vanhan Pappilan rakennukset ja puutarha kätkevät sisälleen monta yksityiskohtaa ja tarinaa. Tätä kohdetta ei voi kertoa sanoin ja kuvin, vaan se on koettava paikan päällä! Kerron mielelläni lisätietoja ja järjestän kohteessa yksityisesittelyjä. Tervetuloa! Sari Mesiranta kiinteistönvälittäjä LKV 045 2230 600 sari@bo.fi Bo LKV Tampere

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
21934615
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
Pää / asuinrakennus, tiilinavetta, väentupa, saunarakennus, viljamakasiini ja halkovaja
Asuintilojen pinta-ala
454 m²
Muiden tilojen pinta-ala
118 m²
Kokonaispinta-ala
572 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Päärakennuksesta asuinkäytössä: kerrosalat alakerta n. 319 m2 ja yläkerta 134 m2. Päärakennuksessa lisäksi vinttitiloja n. 180 m2. Navetan ulkomitat n. 12,5 m x 20 m (lisäksi lautarakenteinen pääty 12,5 m x 7 m). Väentuvan ulkomitat n. 7 m x 33 m. Saunarakennuksen ulkomitat n. 5,8 m x 12,4 m. Viljamakasiini n. 8,4 m x 7,3 m. Halkovaja n. 6,2 m x 8,3 m.
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1904
Käyttöönottovuosi
1904
Vapautuminen
Muu ehto: sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

680 000,00 €

Velaton hinta

680 000,00 €

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Kiinteistövero 1064,27 euroa/ v. 2023. Öljyn kulutus n. 1850-1950 l/vuosi. Sähkö arvio n. 16 400 kWh/v. Puuta lämmitykseen n. 3-4 m3/v.

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Tehdyt remontit
2022 uusittu öljypoltin. 2021 päärakennuksen ulkovuorauksen maalaus. 2018 sukitettu tonttiviemärin runkoputki. Asennettu kaksi ilmalämpöpumppua. 2015 uusittu päärakennuksen pääviemäri ja viemärit. Uusittu käyttövesiputket. Uusittu päärakennuksen sähköjä ja ryhmäkeskukset. Uusittu osa päärakennuksen pattereista. Tehty kodinhoitotila päärakennukseen. Avattu kylpy- ja työhuoneen lattiat, uusittu eristeet. Poistettu kylpyhuoneen tulisija, Remontoitu keittiö. 2012 pinnoitettu päärakennuksen ja viljamakasiinin katot. Asennettu päärakennuksen kattoturvatuotteet. Asennettu päärakennuksen vinteille aluskatteet. Viljamakasiinista purettu aiemman omistajan tekemät muutostyöt, palautettu alkuperäiseen kuntoon/ käyttötarkoitukseen. Väentuvassa viemärit ja käyttövesiputket tehty 1980-90 luvulla.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Energialuokka
  • Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Asbestikartoitus
  • Ei
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Puu, öljylämmitys, lämpöpumppu
päärakennuksessa on neljä ilmalämpöpumppua ja 8 tulisijaa (alakerta 6, kuisti 1 ja yläkerta 1)
Tulisija
Takka
Päärakennuksen tulisijoista 5 on alkuperäistä, kaunista kaakeliuunia, 1 erittäin suuri pönttöuuni ja 2 tavallista tulisijaa. Kaikki varaavia, kunnostettuja ja tarkastettuja, käyttökunnossa.
Vesihuollon kuvaus
kunnan vesijohto
Viemäri
kunnan
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Siirtyvät liittymät
vesi- ja viemäriliittymät
Rakennus- ja pintamateriaalit
Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Hirsi, Rakennusmateriaali: Pää/asuinrakennus on hirsirunkoinen, paneelivuorattu, sokkeli on hakattua Kalvolan graniittia ja katto saumattu peltikate. Päärakennuksen rakentamisessa on käytetty ja kierrätetty paljon vanhasta säilynyttä rakennusmateriaali mm. ikkunoita, rankalaiset täysleveät pariovet, ovien kahvoja ym. Väentupa on on hirsirunkoinen, sokkeli on Kalvolan graniittia ja betonitiilikatto. Navetta on punatiilirunkoinen, sokkeli Kalvolan graniittia ja peltikatto. Viljamakasiini hirsirunkoinen, sokkeli lohkottua Kalvolan graniittia ja aaltopeltikatto. Halkovaja on puurunkoinen, sokkeli nurkkakivet ja aaltopeltikatto. Saunarakennuksen vanha saunapääty on hirsirunkoinen, laajennusosa on puurunkoinen, sementtitiilikatto.
Keittiön kuvaus
Kaapit, laatikostot, saareke, Loimaan kiven työtasot, mikro (Siemens), erillisuuni (kiertoilmauuni Siemens) kaasu- ja keraaminenliesi (Gaggenau), astianpesukone ja jääkaappipakastin (Smeg). Keittiön yhteydessä on tilava ruokakomero. Kaakeliuuni.
Kylpyhuoneen kuvaus
Päätalo: alakerrassa suihkukaappi, allaskaapisto (kaksi allasta). Yläkerrassa on kph/wc, jossa suihku.
WC-tilojen kuvaus
Päärakennuksessa on kolme wc:tä ja Väentuvassa yksi wc. Päätalon wc/kph yläkerta: wc-istuin, suihku ja allas. Alakerran wc: allaskaapisto, peili ja wc-istuin. Ala-aulassa vieras wc: allas ja wc-istuin. Lisäksi pihassa on Kekkilän kompostoiva puucee.
Saunan kuvaus
Pihasaunassa on puukiuas. Pesuhuoneessa on vesipata. Pukuhuoneen lattiassa on lämpövastukset.
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Päärakennuksessa on kodinhoitotila, jossa on pesukoneliitäntä ja viemäröinti.
Olohuoneen kuvaus
Päärakennuksessa salit, joissa kaakeliuunit, lankkulattiat ja upeat puupaneelikatot. Toisesta salista on käynti terassille. Salien jatkeena on kirjasto.
Makuuhuoneiden kuvaus
Päärakennuksessa on alakerrassa kaksi makuuhuonetta (lisäksi kirjasto ja työhuone soveltuvat myös makuuhuoneiksi). Yläkerrassa on 2-3 makuuhuonetta. Huoneet ovat isoja ja soveltuvat moneen käyttötarkoitukseen.
Säilytystilojen kuvaus
Päätalossa on runsaasti vinttitilaa. Talon alakerrassa on holvi, iso lasiveranta ja tilava eteisaula. Monikäyttöisiä säilytystiloja on myös muissa rakennuksissa.
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattotyypin kuvaus
Päärakennuksessa harjakatto, saumattu peltikate
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
109-487-30-1
Tontin tyyppi
Tasamaatontti
Tontin pinta-ala
20 960 m²
Tie perille
Kyllä
Tontin nimi
VANHA-PAPPILA
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Hämeenlinnan kaupunki, rakennusvalvonta
Kaavoitustiedot
Hämeenlinnan kaupunki, kaavoitus
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Rakennukset
Päätalossa on asuintiloja kahdessa kerroksessa ja talon kellarissa on tekninentila. Alakerrassa: kaksi sisäänkäyntiä, veranta, eteisaula, keittiö, komero, 5 huonetta, salit, kodinhoitotila, kylpyhuone ja kaksi wc:tä sekä holvi. Yläkerta: 3 huonetta, vaatehuone, kylpyhuone/wc ja vinttitiloja. Väentupa on ollut asuntona 1970-luv. asti ja nyt ollut liiketilana: 3 huonetta, keittiö ja wc. Väentupa soveltuu hyvin myös harraste/liiketilaksi. Saunarakennus: sauna, pesuhuone, pukuhuone ja varastotiloja. Tiilinavetta ja viljamakasiini toimivat nyt varastotiloina. Halkovaja.
Pihan kuvaus
Monimuotoinen puutarha, jonka sopukoista löytää runsaita, monilajisia kasvustoja ja toinen toistaan ihanampia paikkoja oleskeluun. Soratut kulkuväylät, nurmialueita, viihtyisä pergola pihasaunan yhteydessä. Paljon erilaisia ja erilajisia puita, pensaita, perennoja ja hedelmäpuita sekä marjapensaita. Lajeina mm. viiniköynnös, koristeomenapuita, käärmekuusi, saarni, lehtikuusi, japanin pihlaja, kärhöjä, ruusuja, hortensioita, luumu- ja omenapuita, marjapensaita.

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Hämeenlinna

Asuinalueena Iittala, Hämeenlinna

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Mesiranta Sari

Kiinteistönvälittäjä, LKV, Partner

Bo LKV Tampere

Bo LKV Tampere
Bo LKV Tampere

Kelloportinkatu 1 A,
33100 Tampere

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.