OP Koti Uusimaa Oy LKV, Hakaniemi

Kerrostalo | 3h + k + kph + parveke

Kiskontie 8 B, Ruskeasuo, Helsinki

Hinta

465 000 €

Koko

65,6 m²

Vuosi

1950

Heti vapaa 2/4-kerroksen läpitalon kulmahuoneisto tunnelmallisesta vuonna 1950 valmistuneesta yhtiöstä huippu sijainnilla. Kodikkuus, valoisuus ja todella toimiva pohja hurmaavat välittömästi tässä huoneistossa. Vaativampaan makuun asunto kaipaa remonttia, mutta ihan tällaisenakin huoneisto on täysin asuttavassa kunnossa. Yhtiöstä on pidetty hyvää huolta ja vuonna 2023 siirrytty kaukolämmöstä aurinko- ja maalämpöön ja autopaikoille rakennettu varaukset sähköautojen lataamiseen. Yhtiöllä on iso piha-alue ympärillään, jossa nurmikkoa riittää lapsille leikkimiseen ja asukkaille ulkona viihtymiseen. Maisemat tästä huoneistosta ovat avarat ja vehreät. Kulkuyhteydet autolla ja julkisilla ovat tästä yhtiöstä erinomaiset. Yhtiöstä löytyvät sauna, vinttisäilytystilat, nettiyhteys ja mahdollisuus autopaikkaan. DNA laajakaista 10 Mbit/s kuuluu hoitovastikkeeseen. Soita ja sovitaan teille yksityisnäyttö tähän kauniiseen kotiin. Myynti ja esittelyvaraukset kiinteistönvälittäjä Anne.Flinkman@op.fi tai 040 352 5312.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
552585
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h + k + kph + parveke
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
65,6 m²
Kokonaispinta-ala
65,6 m²
Kerrokset
2/4
Rakennusvuosi
1950
Käyttöönottovuosi
1950
Vapautuminen
Vapautuu: Heti

Hinta

Myyntihinta

465 000,00 €

Velaton hinta

465 000,00 €

Neliöhinta

7 088,41 €/m²

Vastike

Hoitovastike

387,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

387,00 € / kk

Muut maksut

Vesimaksu

22,00 € / hlö / kk

Lisätietoa maksuista

Autotalli 1, 2, 3 - 51,50 €/kk
Autotallit 4,5,6, 7 - 39,50 €/kk
Autopaikat 12,00 €/kk
Askarteluhuone 119,00 €/kk

Hallituksella valtuutus periä enintään kahden kuukauden ylimääräiset hoitovastikkeet tarvittaessa.

Yhtiön nostamattomat lainat käyttötarkoituksittain ja poismaksumahdollisuuksineen ja arvio lainannostoajankohdasta 560.000,00 €, maalämpö, aurinkovoima ja sähköautojen latausinfra. Ei voi maksaa pois. Laina nostetaan keväällä 2023. Tästä ei aiheudu huoneistolle ylimääräisiä kustannuksia

Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
  • Taloyhtiössä on sauna
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Länsiparvekkeelle kulku makuuhuoneesta
Kohteen lisätiedot
Muut lisätiedot: Kunnossapitoasiat
Kokouksessa esitettiin hallituksen laatima kunnossapitotarveselvitys seuraavaksi viideksi vuodeksi. Osakkaille ei ollut jaettu viime vuonna tehdyn märkätilatarkastuksen raporttia. Isännöitsijä lupasi toimittaa ne osakkaille vastikemaksusiirtojen mukana.
Osakkaat esittivät myös toiveen, että hallitus järjestäisi kerran vuodessa märkätiloissa ammattilaisen esim. putkiliikkeen tekemänä kylpyhuoneiden lattiakaivojen ja vesikalusteiden tarkastuksen mahdollisten vahinkoriskien varalta. Kaikki eivät osaa itse arvioida kylpyhuoneensa kuntoa ja yhtiön vesi- ja viemärijohtojen saneeraus tehtiin jo v. 1994. Remontista on kulunut pitkä aika ja säännöllistä tarkastusta pidettiin erittäin tärkeänä. Vakuutusyhtiöt eivät enää korvaa vuotovahinkoja, jotka ovat aiheutunet korjausikään ehtineestä märkätilasta. Yleensä kylpyhuoneen laskennallinen elinkaari on noin 25 vuotta. Keskusteltiin yleisesti kunnossapitovastuusta ja isännöitsijä totesi, että yhtiön kunnossapitovastuulle kuuluvia asioita ei raportin mukaan ollut. Silikonit ja saumat ja pinnat, kuten kylpyhuoneiden irronneet (kopot) laatat, ovat osakkaan kunnossapitovastuulla. Niitä raporteissa mainittiin.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Hyvä, / Tyydyttävä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö. painovoimainen
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Betoni. /Tiili
Pintamateriaali: Keittiö: Seinät: maali, Lattia: parketti. Olohuone: Seinät: maali, Lattia: parketti. Makuuhuone 1: Seinät: maali, Lattia: parketti. Makuuhuone 2: Seinät: maali, Lattia: parketti. Kylpyhuone: Seinät: laatta, Lattia: laatta. Eteinen: Seinät: maali, Lattia: parketti.
Keittiön kuvaus
Jääkaappipakastin, lattialiesi, liesituuletin, kaapistot, kiinteät valaisimet.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuone, suihku, suihkuseinä 2 kpl, peilikaappi, allaskaappi, pesukoneliitäntä, kiinteät valaisimet. patteri
Säilytystilojen kuvaus
Vintti
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Tiili
Kattomateriaalin kuvaus
Tiili

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Taloyhtiön nimi
Isännöitsijän yhteystiedot
Saudit Oy, Isännöitsijä Sinikka.Ahola@saudit.fi, puh: 09-477 5042
Huolto
Huoltoyhtiö
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Sauna, kellarikomerot, pyörävarasto, kaapeli-TV, tietoliikenneyhteys, mahdollisuus autopaikkaan, vinttikomerot, kuitu, DNA Oyj:n taloyhtiölaajakaista,palvelu 10M
Taloyhtiön autopaikat

7 kpl, 8 kpl

Tehdyt remontit
-2021 Vauriokartoitus A 4, A 7, A 3. Vahinkoalueiden purkutyöt ja koneellinen kuivaus ja huoneistojen korjaukset. Pysäköintialueen sähkökartoitus. Märkätilojen ja vesikalusteiden tarkastus.
-2020 Saunatilojen viemäreiden sukitus. B-rapun putkivuodon korjaus kellaritiloissa.
-2019 Kattoturvatuotteet uusittu, kulkusilta + turvakisko 35 jm ja lapetikkaat n. 23 jm vanhan mallin mukaan. Jäteaseman maalaustyöt, sadevesikourun ja poistoputkiston asennus (puoliosuus).
-2018 Kadunreunaan tehty orapihlaja-aita 24 m matkalle, istutusten ympärille asennettu 80 cm korkea, vihreä teräslanka-aitaverkko, tehty istutusura, uusi multa ja kuorikate, edessä oleville pensaille hoitoleikkaus, suomen pihlajan istutus, korkeus 3-3,5 m, istutuskuoppa, mullat, suojaverkko ja tuet ja kuorikate. A-portaan reikätiilien asennus A ja B portaiden kellarien ovien maalaus, A rapun jalkalistojen paikkaus, Jätekatos yhteishankinta (½ Kiskontie 6), Jätekatoksen asennus (½ Kiskontie 6), Jätekatoksen valaistus (½ Kiskontie 6). Uusittu LJH käyttövesipumppu.
-2017 Pihan asfaltointi. Puiden kaato- ja hoitoleikkuutyöt. Ulkoportaan kaiteen teko. Porraskivet Graniittirappu asennusurakka.
-2016 A ja B rappujen ulko-ovien entisöinti. Lukkotyöt ulko-oviin. B 21 kph patterin ja vuotavan vesilukon vaihto. A 12 paneelikaton purku ja uudenteko.
-2015 Laadittu energiatodistus. Julkisivujen ja ikkunoiden ja parvekeovien pintakäsittelytyöt ja maalauskunnostukset ja parvekkeiden kunnostukset, vaakavesikourujen kunnostus. Ulkovalaisimet autotallien ovien päälle. Autotallien lukkojen uudelleen sarjoitus.
-2014 Eteläpäädyn pihakaivon ympärystän korjaus ja kaatokorjauksia ja asfaltointi korjatulta alueelta. Autotalli 1 lukon ja ulko-ovien ovipumppujen korjaus. Ilmanvaihtokanavien nuohous. Uusittu B 29 keittiön ilmastointiventtiili.
-2013 Patteriverkoston venttiilien sisäosien uusiminen ja lämmitysverkoston lämmönsäätö. Tamppaustelineen ruosteen poisto ja uudelleen maalaus B 25 keittiön hanan uusiminen.
-2012 Taloyhtiölaajakaistan hankinta.
-2011 Viemärien huuhtelu ja kuvaus sekä juurien poisto. Julkisivujen kuntoselvitys.
-2010 Laadittu rakennuksen kuntoarvio Rakennustekniikka, lvi-järjestelmät ja sähkö- ja telejärjestelmät.
-2006 Patteriverkoston tasapainotus. Sähkö- ja telejärjestelmien uusiminen sekä huoneistojen ryhmäkeskusten uusiminen ja rappujen kunnostus.
-2000 Liitytty Helsingin Energian kauko- lämpöasiakkaaksi ja hankittu omat lämmönjakolaitteet sekä kaukolämpöliittymä. Rakennettu lämmönjakohuone A-rapun pyöräkellariin.
-1994 Linjasaneeraus.
-1988 Tiilikatto uusittu.. Asunnon remontit: Vuonna 2014:
-Keittiökaappien vaihto. Tiskitason vaihto, tapettien irrotus ja seinien maalaus, listojen maalaus. Keittiön sekottajan asennus, Wc:n sekottajan asennus ja lavuaarin asennus, wc:n patterin vaihto, hellan ja liesituulettimen kytkimet, valaisimien kytkennät, keittiö ja wc.
Tulevat remontit
Päätetyt: -Ikkunoiden ja parvekeovien kuntotarkastus kuntoarvion päivityksen yhteydessä v. 2023
-Märkätiloissa tarkastus vuosittain ammattilaisen toimesta esim. putkiliike
-Yhtiössä on päätetty siirtyä kaukolämmöstä maalämpöjärjestelmään, yhtiön vesikatolle päätettiin hankkia aurinkovoimala ja yhtiön autopaikoille rakennetaan varaukset sähköautojen lataamiseen (11 kWh). ARA:lta on haettu hankkeita varten energia-avustuksia osana hankkeiden rahoitusta. Tarvittavan rahoituksen määrä ei ollut edellisessä yhtiökokouksessa selvillä, joten rahoituspäätös tehtiin ylimääräisessä yhtiökokouksessa 7.3.2023. Kokouksessa päätettiin lämmitysjärjestelmän muuttamisesta kaukolämmöstä maalämpöön, aurinkosähköjärjestelmän hankinta ja varautuminen sähköautojen latauksiin ja näiden kaikkien kolmen hankkeen rahoitus enintään 560.000,00 € hoitolainalla. Yhtiö on hakenut em. hankkeisiin energia-avustusta, jota on mahdollista saada enintään 4.000,00 €/huoneisto. Tarkoitus on, että nämä hankkeet eivät lisää hoitovastiketta, vaan sillä säästöllä, mitä yhtiölle syntyy, kun kaukolämmöstä ei enää makseta Helen Oy:lle voidaan maksaa nostettavan hoitolainan lyhennykset ja korko enintään 20 vuoden laina­ ajalla. Maalämpö on ilmaisenergiaa, jota saadaan 2/3 kallioperästä ja 1/3 on ostoenergiaa, mikä on sähköä, jota tarvitaan pumppujen pyörittämiseen. Aurinkovoimalalla voidaan tuottaa osa itse käytettävästä sähköstä. Urakan aikataulu varmistuu urakoitsijan valinnan jälkeen. Tarkoitus on, että maalämpöurakka alkaisi vielä kesällä 2023, mikäli rakennuslupa saadaa. Suunnitellut: Asunto-osakeyhtiön hallituksen kunnossapitotarveselvitys/ selvitys korjaustarpeesta vuosille 2022–2026 (päivitetään vuosittain yhtiökokouksessa):
-Ikkunoiden ja parvekeovien kuntotarkastus 2023
-Pysty- ja vaakaviemärien huuhtelu ja kuvaus 2023
-Ilmanvaihtokanavien nuohous ja kuntoarvion päivittäminen 2024
-Muut yhtiökokouksen jälkeen ilmenneet korjaustarpeet


Yhtiökokouksessa 7.3.2023 on päätetty irtautua kaukolämmöstä ja siirtyä maalämpöjärjestelmään ja hankkia aurinkopaneelit sekä rakentaa sähköautojen latausinfra. Kustannukset katetaan hoitolainalla 560.000,00 €, joka maksetaan takaisin 15 tai 20 vuoden laina-ajalla sillä säästöllä, mitä syntyy, kun kaukolämmöstä ei enää tarvitse maksaa vesivirta- eikä energiamaksuja. Sähkön käyttö lisääntyy maalämpöpumppujen pyörittämiseen, mutta sitä tasataan aurinkovoimalla. Yhtiö on hakenut ARA:lta avustusta, jota voi saada enintään 124.000,00 €. Kun kaikki hankkeet on toteutettu, ARA maksaa myöntämänsä avustuksen ja sillä voidaan lyhentää nostettavaa hoitolainaa. Hankkeiden kustannukset eivät vaikuta hoitovastikkeeseen.
Energialuokka
G (2018), Voimassa 25.11.2025
Tontin koko
2 136 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Asemakaava.
Lisätietoja kaavoituksesta: Helsingin Kaupunki

Asunto Oy Kiskontie 8

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Palvelut: Alepa Ruskeasuo (etäisyys n. 0.1 km). Koulut: Meilahden ala-aste (etäisyys n. 0.9 km), Steiner-koulu (etäisyys n. 0.6 km). Päiväkoti: Päiväkoti Ruskeasuo (etäisyys n. 0.15 km). Ruskeasuon liikuntakeskus (etäisyys n. 0.5 km). Liikenneyhteydet: Ratikka ja bussit

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Ruskeasuo, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Anne Flinkman

Senior Prime Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, BBA

OP Koti Uusimaa Oy LKV, Hakaniemi

OP Koti Uusimaa Oy LKV, Hakaniemi

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.