Omakotitalo | 6h + k(varaus)

Forsbyntie 70 A, Karjaa, Billnäs, Raasepori

Hinta

425 000 €

Koko

187 / 367 m²

Vuosi

2001

Myytävänä myös kokonaisuutena:https://op-koti.fi/kohde/567281 Myydään hienolla Billnäsin alueella sijaitseva, kerrassaan upea, pieteetillä ja perinteisillä rakennustavoilla kunnostettu MIKOLA rakennus. MIKOLA on toiminut ensin Perniön pappilana (v. 1768). Rakennus on siirtynyt huutokaupan kautta 1940-luvulla Perniöön Melkkilän tilan päärakennukseksi. Rakennus on myös toiminut kouluna ja paikkana, jonne sotaa paenneet ihmiset ovat voineet tulla. Rakennus on siirretty Billnäsiin vuonna 1997 ja se on loppukatselmoitu 2001. Kaikki materiaali, joka on voitu säästää, on käytetty ja muut korvattu vastaavilla materiaaleilla. Rakennuksen päätyyn on Billnäsissä rakennettu puurunkoinen uudisosa, jossa on kylpyhuone, tekninen tila/eteinen ja kodinhoitohuone. Kodinhoitohuonetta käytetään tällä hetkellä keittiönä, mutta keittiölle on varaus valmiina. Kohteessa on upeita varaavia kaakeliuuneja sekä pönttöuuneja (7 kpl), myös puuhella. Oma maalämpöjärjestelmä, viemäriliittymä sekä kuituliittymä. Myytävällä kohteella on myös hirsirakenteinen talousrakennus, joka on valmistunut 2006. Rakennus on toiminut Rakennusapteekin myymälänä, mutta se soveltuisi myös erinomaisesti asuintiloiksi, vaatien silloin käyttötarkoituksen muutokselle rakennusluvan. Kiinteistö myynnissä myös sisältäen kiinteistön kaikki rakennukset, jolloin myyntihinta on 739 000 euroa. Billnäs on alueena historiallinen ja sijaitsee Mustionjoen varrella, noin tunti pääkaupunkiseudulta.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
568485
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
6h + k(varaus)
Asuintilojen pinta-ala
187 m²
Kokonaispinta-ala
367 m²
Asuinkerrosten määrä
1
Rakennusvuosi
2001
Käyttöönottovuosi
2001
Vapautuminen
Vapautuu: Heti

Hinta

Myyntihinta

425 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

1 298,63 € / vuosi

Lisätietoa maksuista

Sähkönkulutus koko kiinteistöllä sisältäen kaikki rakennukset (Mikola ja Sauru rakennukset) on ollut 01-11.2023 yht 21 875 kWh. Sähkö sisältää kiinteistön molemmat rakennukset ja Saurussa olleiden verstaskoneiden käytön. Mikolassa on sähköä kulunut n. 7000-8000kWh. Mikolaan hankkii ostaja oman sähköliittymän. Kiinteistöllä tällä hetkellä oleva sähköliittymä (3x35A) jää kiinteistöllä olevaan SAURU rakennukseen. Sähkönkulutus on suuresti riippuvainen muun muassa lämmityskauden pituudesta ja keskilämpötilasta, liiketilan sisälämpötilasta, liiketilan toiminnasta, kulutustottumuksista sekä sähkölaitteiden kunnosta/tehosta, iästä ja energiatehokkuudesta.
Jätehuolto sop. mukaan. Vesi- ja viemärimaksu kulutuksen mukaan. Viemärimaksu määräytyy kulutetun vesimäärän mukaan. Kiinteistövero koko kiinteistöllä ollut 1298,63/v.
Kiinteistövero: Koko kiinteistö 1298,63

Sauna
  • Asunnossa ei ole saunaa
Kohteen lisätiedot
Muut lisätiedot: Kohde myynnissä myös kokonaisuutena: https://op-koti.fi/kohde/567281 ja https://toimitilat.oikotie.fi/myytavat-toimitilat/raasepori/18357543
Mikolan pinta-aloja ei ole mitattu nykyisin käytettävien rakennuksen pinta-alan laskemismenetelmien (SFS 5139 Rakennuksen pinta-alat) mukaan eikä pinta-aloja ole tarkistusmitattu. Mainitut pinta-alat saattavat poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan lasketta-vasta huoneistoalasta. Pinta-alat on laskettu 16.101997 päivätyn rakennuslupapiirustuksen mitoista ja mittoja ei ole tarkistusmitattu.
Tehdyt remontit
Rakennus siirretty Billnäsiin 1997/1998. Kaikki mitä on voitu kunnostaa on kunnostettu tai vaihdettu vastaaviin. Pystytys ja sisustustyöt vuosina 1997-2001.
Rakennukksesta ei löydy loppukatselmuspöytäkirjaa, mutta rakennus on Raaseporin kaupungin järjestelmässä valmiiksi merkitty.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Hyvä, Kohde siirretty Billnäsiin ja samalla kaikki huonokuntoiset osat vaihdettu. Rakennus pystytetty käyttäen perinteisiä menetelmiä.
Energialuokka
  • Kohteella ei ole lain edellyttämää energiatodistusta ja sen vuoksi energialuokka ei ole tiedossa
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Maalämpö. Oma maalämpöjärjestelmä asennettu 2001. Maalämpöjärjestelmän pumppu on uusittu 2011. Lisäksi puulämmitys. Varaavia uuneja ja puuhella. Varaavat uunit (7 kpl)ovat sisukseltaan täysin uusia, mutta kuoret ovat vanhat. Yksi pönttöuuni uudella kuorella.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Hirsi. MIKOLA; Rakennuksesta löytyy erillinen rakenteet ja materiaalit dokumentti. Hirsirunko, lautaverhoilu. Päädyssä oleva uudisosa puurunkoinen.
Pintamateriaali: Keittiö: kts. erillinen rakenteet ja materiaalit dokumentti. Olohuone: kts. erillinen rakenteet ja materiaalit dokumentti. Makuuhuone 1: kts. erillinen rakenteet ja materiaalit dokumentti. Makuuhuone 2: kts. erillinen rakenteet ja materiaalit dokumentti. Makuuhuone 3: kts. erillinen rakenteet ja materiaalit dokumentti. Kodinhoitohuone: kts. erillinen rakenteet ja materiaalit dokumentti. Kylpyhuone: kts. erillinen rakenteet ja materiaalit dokumentti. Eteinen: kts. erillinen rakenteet ja materiaalit dokumentti. Wc: kts. erillinen rakenteet ja materiaalit dokumentti. Kylmä veranta: kts. erillinen rakenteet ja materiaalit dokumentti.
Keittiön kuvaus
Jääkaappi, lattialiesi, keraaminen liesi, liesituuletin, astianpesukone, kaapistot, kiinteät valaisimet. Keittiö tällä hetkellä apukeittiöksi suunnitellussa tilassa. Varsinaisessa Mikolan keittiölle varatussa huoneessa puuhella ja varaus vedelle ja viemärille.
Kylpyhuoneen kuvaus
Kylpyhuone, erillinen wc, suihku, suihkuseinä, peilit, kaapit, allaskaappi, lattialämmitys, kiinteät valaisimet. Mikolassa on kylpyhuone uudessa osassa ja lisäksi vielä erillinen WC.
Säilytystilojen kuvaus
Kylmä vinttikerros
Kattotyypin kuvaus
Auma
Kattomateriaali
Tiili
Kattomateriaalin kuvaus
Tiili. Alla raakapontti ja huopa.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
710-673-2-251
Tontin pinta-ala
5 431 m²
Lisätietoja tontista
Maapohjan tyyppi: Tila
Tontin nimi
BRUKSBACKEN,
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Kokonaisrakennusoikeus 1 050 m². Kiinteistön kokonaisrakennusoikeus on 1050. Käytetty kokonaisrakennusala on 657 m2. Käytettyä rakennusoikeutta ei ole tarkistusmitattu. Mikäli rakennukset myydään erillisinä alueina tarkistetaan rakennusoikeus kun tonttijako on tehty.
Kaavoitustiedot
Asemakaava, Rakennuslupa 1997/1998. AL; asuin ja liiketilojen korttelialue. Mikäli kohteet muutetaan asuinkäyttöön vaatii se tilan muodostamisen tontiksi , käyttötarkoituksen muutokselle rakennusluvan ja energiatodistuksen. Mikäli kohteet myydään erikseen tulee tila myodostaa kahdeksi erilliseksi tontiksi ennen kuin rakennuslupa käyttötarkoituksen muutosta varten voidaan myöntää.
Lisätietoja kaavoituksesta: Raaseporin kaupunki
Rakennukset
Talousrakennus, valmistunut Raaseporin karttaohjelman mukaan 18.10.2006. Rakennuksessa on hirsiosa, jonka voi pitää lämpimänä tilana sähköpatterilla. Rakkennuksen päädyssä kaksi puurunkoista, kylmää varastotilaa.
Palvelut
Palvelut: Karjaan keskustan ruokakaupat n. 2,3 km, posti Karjaan keskusta n. 2,3 km, kirjasto Karjaan kulttuuritalo n. 2,1 km. Koulut: Billnäs skola n. 600 m, Katarina skola n. 1,9 km, Kiilan koulu n. 3,3 km. Päiväkoti: Pinjaisten päiväkoti n. 1,2 km. Billnäs Ridcentrum n. 750 m Påminne Rinnekeskus n. 4,5 km Nordcenter Golf n. 5,6 km Fiskarsin Ruukki n. 10,3 km Mustion Linna n. 19,7 km Kauppakeskus Iso Omena n. 67 km. Liikenneyhteydet: Karjaan juna-asema n. 2,5 km, Karjaan matkakeskus n. 2,2 km

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Raasepori

Asuinalueena Karjaa, Raasepori

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Yatta Malmsten

Kiinteistönvälittäjä, LKV

OP Koti Turun Seutu Oy LKV, Karjaa

OP Koti Turun Seutu Oy LKV, Karjaa

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.