Mökki tai huvila | ALAK: Eteinen, tupak, kamari + YLÄK: aula, kamari

Jonguntie 324, Keskusta, Pudasjärvi

Hinta

98 000 €

Koko

40 / 114 m²

Vuosi

1948

Tämä historian havinaa huokuva kohde tarjoaa sinulle upeat puitteet vapaa-ajan viettoon. Saat sielun lepäämään puuhastelemalla täällä luonnon rauhassa kauniissa maalaismaisemassa. Pihapiirissä sijaitsee vuonna 1948 rakennettu punainen hirsinen mummonmökki sekä uudempi saunatupa. Lisäksi löytyy liiterinä toimiva vanha navetta ja noin 10 v. sitten rakennettu kylmä varasto. Komean kosken rannalta metsän siimeksestä löytyy myös 1930-luvulla rakennettu savusauna, jossa voit rentoutua kosken kohinaa kuunnellen. Kunnostamalla rakennukset saat tästä ihastuttavan paikan vapaa-ajanvietton tai vaikka vakituiseksi kodiksi. Tämä on mahdollisuutesi saada mökki omien mieltymystesi mukaiseksi ja tehdä siitä oma helmi. Ympäristö on rauhallinen ja luonnonläheinen. Ja mikä parasta! Sinulla on oma ranta, joka tarjoaa mahdollisuuden kalastaa ja nauttia joen kauniista maisemista. Kuka uskoisi, että tällainen paikka löytyy vain 3 kilometrin päästä Pudasjärven monipuolisista palveluista?

Jaa kohde

Tulosta PDF

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
568804
Sijainti
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
ALAK: Eteinen, tupak, kamari + YLÄK: aula, kamari
Huoneita
3 huonetta
Asuintilojen pinta-ala
40 m²
Kokonaispinta-ala
114 m²
Asuinkerrosten määrä
2
Rakennusvuosi
1948
Käyttöönottovuosi
1948
Vapautuminen
Vapautuu: Heti

Hinta

Myyntihinta

98 000,00 €

Muut maksut

Kiinteistövero

296,68 € / vuosi

Lisätietoa maksuista

Kiinteistövero: 296,68

Sauna
  • Asunnossa on sauna
Kohteen lisätiedot
Muut lisätiedot: - Kiinteistöllä Rn:o 38:5 on kaavan mukaan yksi rakennuspaikka, jonka päärakennus sijaitsee Jonguntien etelänpuoleisella palstalla. Talousrakennuksetkin tulisi sijoittaa kaavan mukaan pihapiiriajattelun mukaisesti eteläpuolen palstalle. Rakennuksen etäisyys keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta tulee olla vähintään 25 metriä. Pohjapinta-alaltaan enintään 20 m2 suuruisen saunarakennuksen saa kuitenkin toteuttaa vähintään 15 metrin etäisyydelle keskivedenkorkeuden mukaisesta rantaviivasta.
- Rannan puoleisella palstalla ei ole kaavan mukaan uutta rakennuspaikkaa. Rakennusvalvonnan alustavan arvion mukaan ranta-alueelle mahdollisesti rakennettavan saunan voisi luvittaa ja toteuttaa siten, että vanha sauna purettaisiin.
- Kaavakarttaan on rannan puoleiselle palstalle merkitty kevyenliikenteen yhteystarve.

Ote Iijokivarren rantayleiskaavan merkintöjen selityksistä:
Maakunnallisesti/paikallisesti arvokas kulttuurihistoriallinen kohde
Kaikki kulttuurihistoriallisesti arvokkaat kohteet on kuvattu kulttuuriympäristön selvitysraportissa. Rakennusta ei saa purkaa ilman MRL 127 §:n mukaista lupaa. Purkamisluvasta tulee pyytää alueellisen ympäristöviranomaisen ja museoviranomaisen lausunto. Kohteita koskevista muutoksista on tarvittaessa pyydettävä museoviranomaisen lausunto. Rakennuksen ulkoasua ei saa muuttaa siten, että niiden kulttuurihistoriallisesti arvokas tai miljöön kannalta merkittävä luonne muuttuu. Rakennuksia kunnostettaessa tulee pyrkiä rakennuksen rakennusaika ja tyylipiirteet huomioon ottavaan suunnitteluun. Lisä- ja talousrakennusten sijoittelussa tulee pyrkiä pihapiirin muodostamiseen.
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Tyydyttävä
Energialuokka
  • Kohteelle ei lain mukaan tarvitse hankkia energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Sähkö. tuvassa uuni/takka
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Puu. Verhoilematon hirsirunkoinen asuinrakennus, joka rakennettu aikoinaan uppotukeista.
Pintamateriaali: Asuintilat: Puu. Sauna: Puu.
Keittiön kuvaus
Jääkaappi, sähköliesi, leivinuuni.
Kylpyhuoneen kuvaus
Pihasauna ja rannalla savusauna, puukiuas, pesukoneliitäntä pihan saunatuvassa, kiinteät valaisimet.
Säilytystilojen kuvaus
Ulkovarasto
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaalin kuvaus
Huopa. tyydyttävä kunto
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
615-409-38-5 ja 615-409-38-468
Tontin pinta-ala
20 665 m²
Lisätietoja tontista
Maapohjan tyyppi: Määräosa
Tontin nimi
Kuusikko ja Hiekkapalsta,
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Alma Talentin rakennusten tietojen mukaan rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on noin 114 m². AT-1 -alueella rakennuspaikan vähimmäiskoko on 2000 m². Rakentamisen suurin sallittu kerroskorkeus on II. Rakennuspaikalle rakennettavaksi sallittava kerrosala saa olla enintään 20 % rakennuspaikan pinta-alasta. Uudisrakentaminen on sovitettava huolellisesti maisemaan ja kyläkuvaan. VL-1 -alueelle (lähivirkistysalue) voidaan sijoittaa kalastusta palvelevia polkuja, laavuja ja venevalkamia. Alueella harjoitettava metsätalous ei saa vaarantaa virkistyskäyttöä. M-alueelle saa rakentaa maa- ja metsätalouden sekä muiden luontaiselinkeinojen tarvitsemia rakennuksia ja rakenteita.
Kaavoitustiedot
Yleiskaava, Rakennuslupa 1985, 2013. Kiinteistön Rn:o 38:5 rannanpuoleinen palsta on suurimmaksi osaksi AT-1 -aluetta (kehitettävä kyläalue) ja länsireunalta VL-1 -aluetta (lähivirkistysalue). Saman kiinteistön eteläpuoleinen palsta on osaksi M-aluetta (maa- ja metsätalousvaltainen alue) ja osaksi AT-1 -aluetta (kehitettävä kyläalue), jolla on myös merkintä paikallisesti arvokkaasta kulttuurihistoriallisesta kohteesta. Palstalla on jälleenrakennuskauden rakennuksia tai muuta perinteistä rakennuskantaa. Kiinteistö Rn:o 38:468 on M-aluetta (maa- ja metsätalousvaltainen alue).
Lisätietoja kaavoituksesta: Pudasjärven kunta
Rakennukset
Pihapiirissä on 1930-luvulla rakennettu huonokuntoinen navetta (käytetty polttopuiden kuivatukseen), 1985-86 rakennettu saunatupa sekä 2014 rakennettu kylmä varasto. Rannalla on 1930-luvulla rakennettu hirsinen savusauna. IIJOKIVARREN RANTAYLEISKAAVA, Kulttuuriympäristö, Selvitysraportti 28.11.2012 Paikallisesti arvokas (pk): Kohde on rakentamisajalleen ja/tai seudulleen tyypillinen, jonka alkuperäiset rakennus- ja tyylipiirteet ovat mahdollisista muutoksista huolimatta nähtävissä. Kohteella saattaa olla rakennushistoriallisen arvon lisäksi myös maisemallista arvoa. Kuusikko-nimisellä tilalla asuinrakennus ja savusauna, r:no 38:5 (pk)
Palvelut
Palvelut: Pudasjärven keskustan palvelut n. 3 km.
Ranta
  • Oma ranta
  • Rannan tyyppi: Joki
  • Suunta: Ranta koillisen suuntaan
  • Iijoki

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Pudasjärvi

Asuinalueena Keskusta, Pudasjärvi

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Hannu Leinonen

Myyntineuvottelija

OP Koti Pohjoinen Oy LKV, Isokatu 14

OP Koti Pohjoinen Oy LKV, Isokatu 14

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.