Omakotitalo | 9h, k, aula, khh, 2 kph, kuisti

Vähän-Myntin tie 4, Espoonkartano, Espoo

Hinta

645 000 €

Koko

210 / 220 m²

Vuosi

-

Mansardikattoinen hirsitalo Villa Jonna seisoo vakaasti puutarhamaisella tontilla, Espoonkartanon puistomaisen kartanomiljöön laidalla. Tartu kiinni rautaisesta kaiteesta noustessasi ovelle kiviportaita pitkin. Astu sisään pariovista ja valoisa ristikkoikkunoiden kehystämä kuisti toivottaa sinut tervetulleeksi kotiin. Heti sisään astuessa kartanotunnelma hurmaa; ristikkoikkunat, lankkulattiat, paneloinnit ja perinnetapetit huokuvat hirsitalon ainutlaatuista tunnelmaa ja vanhat peiliovet avaavat houkuttelevia näkymiä eri tiloihin. Täällä kiireen tuntu pysähtyy ja pääset elämään oman puutalounelmasi todeksi. Eteishallissa sinut vastaanottaa juhlava portaikko, joka jakaa tämän kodin tilat luontevasti kahteen kerrokseen. Oleskelutilat ja keittiö sijoittuvat alakertaan luoden kodikkaat ja viihtyisät puitteet yhdessäoloon. Selkeät funktionaaliset tilat on helppo rytmittää ja sisustaa palvelemaan juuri sinun toiveitasi. Alkuperäisessä loistossaan olevat tulisijat; kakluunit, puuhellat ja leivinuuni ovat tämän kodin sydän luoden lämpöä ja tunnelmaa useimmissa huoneissa. Valo tulvii sisään ristikkoikkunoista, joista avautuu rauhoittavia metsä- ja puutarhanäkymiä eri ilmansuuntiin. Makuuhuoneita ja kylpytiloja löytyy kummastakin kerroksesta, luoden muuntojoustavuutta ja tilaa isommallekin perheelle. Keittiö ja kylpytiloja on päivitetty vuosien varrella vastaamaan nykyajan asumisen tarpeita ja toiveita. Remontit on tehty tyyliin sopivasti ja vanhaa henkeä vaalien sekä kunnioittaen. Puutarhamainen piha joen varrella tarjoaa tilaa ja monipuolisia puitteita ulkoelämästä nauttimiseen. Tee puutalounelmasi todeksi ja tule tutustumaan tarkemmin tähän upeaan tunnelmalliseen kotiin. Tämä hirsitalo sijaitsee Espoonkartanon alueen laidalla, läntisessä Espoossa. Espoonkartano ja sitä ympäröivä kulttuurimaisema muodostavat valtakunnallisesti arvokkaan ja merkittävän kulttuuriympäristön. Alueen vertaansa vailla oleva luonto palauttaa arjen keskellä; rauhoittavan monipuoliset metsät polkuineen ja kauas aukeavat viheriöt luovat ainutlaatuisen asuinympäristön, josta löytyy kokemista ja tekemistä jokaiselle. Aluetta rikastuttavat monet erikoispiirteet, kuten hevostalli ja golfkenttä, jonka viheriöt hiihtoladut valtaavat talviaikaan. Alue tulee kehittymään ja monipuolistumaan tulevaisuudessa asuntokantansa sekä lähipalveluidensa osalta. Alueesta muodostuu Espoonkartanon valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön arvoja kunnioittava korkealuokkainen asuinalue, jonka idyllinen puutalomiljöö jatkaa saumattomasti Espoonkartanon kaunista ympäristöä. Annamme mielellämme lisätietoja! Juha Erkkilä 050 414 8888 tai juha.erkkila@westhouse.fi Pekka Kujala 040 832 8888 tai pekka.kujala@westhouse.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
80336161
Sijainti
Tyyppi
Omakotitalo (kiinteistö)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
9h, k, aula, khh, 2 kph, kuisti
Asuintilojen pinta-ala
210 m²
Muiden tilojen pinta-ala
10 m²
Kokonaispinta-ala
220 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Asuinpinta-ala on saatu Rakennuskonsultointi Kodikas Oy:n työpiirustuksista. Niiden mukaan huoneistoala sisääntulokerroksessa on 116 m2 ja yläkerrassa 94 m2, yhtensä 210 m2. Rakennuksen pinta-aloja ei ole tarkastusmitattu ja ne voivat siksi olla ilmoitettua suurempia tai pienempiä. Kohteen myyntihinta ei ole neliöperusteinen.
Asuinkerrosten määrä
2
Vapautuminen
Heti

Hinta

Myyntihinta

645 000,00 €

Velaton hinta

645 000,00 €

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Lisätietoja maksuista: Kohde ollut nykyisen omistajan omistusajan vuokralla. Vuokralainen maksanut kustannukset, joten ne eivät ole myyjällä tiedossa.

Muuta kauppaan kuuluvaa
Rakennusoikeus autosuojalle, 60 k-m2. Ostaja voi halutessaan purkaa naapuritontilla olevan autotallirakennuksen ja siirtää sen omalla kustannuksellaan omalle tontilleen. Ostaja vastaa lupien hakemisesta ja rakentamisen kustannuksista.
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Antenni.
Tehdyt remontit
Kiinteistössä on tehty kattava peruskunnostus 1993 -1994
Saattolämmitys vesijohtoputkeen (ulkona) 1996
Räystäskourujen uusinta ja lisäksi osittainen uusinta 1998 / 2020
Katto uusittu ja asennettu lumiesteet 2002
Katto maalattu 2006, 2012, 2017
ilmanvaihtokanavat nuohottu 2011
Keittiön vesivahinko havaittu, kuivattu ja korjattu 2012
Keittiö uusittu 2013
Kaakeliuunien ja tulisijojen kunnostus 2018
Asunnon kunto
Tyydyttävä
Lisätietoja kunnosta
Katon kunto: Maalipinnassa hilseilyä. Suositellaan katteen hultomaalausta. Lisätietoja kunnosta: Kohteeseen on tehty kuntotutkimus 2020. Tuolloin merkittävimmät huomiot olivat: Sadevesien ja sulamisvesien ohjaus ja talon vierustan maanpintojen kaatojen korjaaminen, ryömintätilassa havaittujen kosteusvaurioiden syyn selvittäminen ja kohdan korjaus, eloperäisen materiaalin poistaminen ryömintätilasta. Jatkotutkimustarve: Käyttöveden laadun selvittäminen. Nykyinen omistaja on korjannut omistusaikanaan merkittävimmät raportissa ilmenneet havainnot. Lisätietoja kuntotutkimuksesta: Kohteeseen on teetetty vuonna 2020 Raksystemsin kuntotutkimus. Kuntotutkimuksen tiedot eivät ole enää ajantasalla.
Kuntotarkastus
Tehty 21.02.2020
Energialuokka
  • Kohteella ei energiatodistuslain nojalla tarvitse olla energiatodistusta
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kohteessa on sähkölämmitys.
Tulisija
Kaakeliuuneja 6 kpl
Vesihuollon kuvaus
Vesijohto: porakaivo. Veden laatu ja riittävyys: Käyttöveden laatua ei ole omistajan ilmoituksen mukaan tutkittu viime vuosina. Käyttöveden laatu suositellaan tutkittavaksi kolmen vuoden välein.
Sähköliittymä siirtyy
Kyllä
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Hirsi ja puu
Pintamateriaali: Pintamateriaalit (lattia): Talossa on pääosin upeat lankkulattiat, keittiössä ja eteisessä laminaatti.
Keittiön kuvaus
Talon tyyliin sopiva keittiö on uusittu 2013. Tässä tilavassa keittiössä vanha kohtaa uuden kauniilla tavalla. Valkoiset kaapin ovet ja mustat työtasot sopivat hienosti yhteen puuhellan ja leivinuunin värimaailmaan. Kaapistojen välitilassa on valkoiset laatat ladottuna tyyliin sopivasti tiililadontaan. Keittiön ruutuikkunasta avautuu kaunis maalaismaisema.
Kylpyhuoneen kuvaus
Alakerrassa on kauttaaltaan laatoitettu tilava kylpyhuone. Talon toinen kylpyhuone sijaitsee yläkerran makuuhuoneiden yhteydessä. Molemmat kylpyhuoneet ovat kunnostettu 1990 -luvun alkupuolella ja alkavat olemaan teknisen käyttöikänsä päässä, eikä vesieristeistä ole varmuutta.
WC-tilojen kuvaus
Molemmissa asuinkerroksissa on erilliset wc-tilat, jotka ovat kunnostettu 1993-1994 remontin yhteydessä.
Saunan kuvaus
Joen rannassa saunarakennus, josta saa kunnostamalla upean ulkosaunan. Saunarakennus ei ole tällä hetkellä käyttökunnossa.
Kodinhoitohuoneen kuvaus
Kuvaus: Kodinhoitotila sijaitsee kätevästi keittiön vieressä. Kodinhoitohuoneessa on oma uloskäynti.
Olohuoneen kuvaus
Alakerran huonejärjestys taipuu moneen ratkaisuun. Tällä hetkellä alakerrassa on keittiön ja hallin lisäksi 4 huonetta, joka mahdollistaa erilaisten oleskelu- työ- ja esim. ruokailuryhmien sijoittelun alakertaan. Monet seinät vaikuttaa jälkeenpäin rakennetuilta, eli ostaja voi halutessaan avartaa alakerran oleskelutiloja suuremmiksi huoneiksi. Näissä tiloissa on kauniit valkoiset paneloidut katot, vaalein sävyin maalatut tai tapetoidut seinäpinnat ja pääosin leveät lautalattiat. Upeat peiliovet täydentävät kokonaisuuden ja tuo taloon upeaa wanhan ajan tunnelmaa.
Makuuhuoneiden kuvaus
Yläkerrassa on tällä hetkellä kaikkiaan viisi makuuhuonetta. Mikäli ostaja ei tarvitse kaikkia huoneita makuuhuonekäyttöön, voi osan niistä liittää esim. vaatehuoneiksi makuuhuoneen yhteyteen. Yläkerran lähes sadan neliön tila antaa omistajalleen mahtavat puitteet järjestellä tilat mieleisekseen.
Kattotyypin kuvaus
Mansardikatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
konesaumattu peltikate

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Espoo toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Tontin omistus
Oma
Kiinteistötunnus
49-437-1-1
Tontin tyyppi
Rinnetontti
Tontin pinta-ala
12 074 m²
Tie perille
Kyllä
Lisätietoja tontista
Tontin myyntityyppi: Määräosa
Rasitteet
Kiinnitykset: 2941615, Kirjatut muut rasitukset, rasitteet, valinnanrajoitukset ja oikeudet: Suojeltu luontotyyppi (Y2002-36908) Uudenmaan Ympäristökeskus, Päätös 26.9.2002/LUO 675 Suojeltu Luontotyyppi / 1, rekisteröintipäivä 28.1.2020, Arkistoviite Uuma/60/42/2002
Lisätietoja rakennusoikeudesta
Hallinnanjakosopimuksen mukaan on myytävän määräosan (1.782 m2) kaikki rakennusoikeus käytetty lukuun ottamatta 60 k-m2 rakennusoikeutta autosuojaa ja varastoa varten. Ostaja vastaa kaikesta autosuojan ja varaston rakentamiseen ja sen lupiin liittyvistä kustannuksista.
Kaavoitustiedot
AO/s-1, Erillispientalojen korttelialue, jonka pihapiirin ja ympäristön kulttuurihistorialliset arvot tulee säilyttää. uudet asuin- ja piharakennukset on rakennettava siten, että ne sijainnin muodon, värityksen ja julkisivujen jäsentelyn osalta noudattavat alueella olevien kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ominaispiirteitä. Puusto tulee säilyttää ja tarvittaessa uudistaa siten, että pihapiirin kyläkuvallinen arvo säilyy. Pihamuurit ja myyt alkuperäiset piharakenteet tulee yksityiskohtineen säilyttää ja korjata säilyttäen. Iu2/3. Murtoluku roomalaisen numeron jäljessä osoittaa, kuinka suuren osan rakennuksen suurimman kerroksen alasta ullakon tasolla saa käyttää kerrosalaan laskettavaksi tilaksi. e=0,12. Tehokkuusluku, eli kerrosalan suhde pinta-alaan. sr. Suojeltava rakennus. Kulttuurihistoriallisesti ja kyläkuvan säilymisen kannalta merkittävä rakennus, jota ei saa purkaa. Rakennuksessa suoritettavien korjaus- ja muutostöistä on neuvoteltava museoviranomaisten kanssa. Myytävä määräosa rajoittuu alueen osaan, jonka luonnontilainen tai puustoinen luonne maisemakuvassa tulee säilyttää. Puusto tulee suojata työmaa-aikana.
Kaavoitustilanne
Asemakaava
Tiedustelut
Juha Erkkilä, 050 414 8888, juha.erkkila@westhouse.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Espoo

Asuinalueena Espoonkartano, Espoo

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Juha Erkkilä

Myyntijohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV, YKV, kaupanvahvistaja

Westhouse LKV

Westhouse LKV
Westhouse LKV
SKVL jäsenyritys

Haukilahdenkatu 16,
02170 Espoo

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.