Neliöt Liikkuu LKV Oy Ab
Neliöt Liikkuu LKV Oy Ab

Kerrostalo | 2h, avok + parvi + kh + lasitettu parveke

Vanha turuntie 75 L, Pohja, Raasepori

Hinta

149 000 €

Koko

83 m²

Vuosi

2016

UPEA AVARA 83 m2 ASUNTO ainutlaatuisessa miljöössä Raaseporissa. Lähellä on monet hyvät golfkentät, laskettelukeskus, meri sekä kulttuurikeskukset Fiskars ja Billnäs. Asunto sopii niin ykkösasunnoksi kuin kakkosasunnoksi, josta käsin voit tehdä etätöitä upeassa ympäristössä. ASUNNON ESITTELYT YKSITYISNÄYTÖIN. OTA YHTEYTTÄ 040 126 4300 JA SOVITAAN NÄYTÖSTÄ. Asunto sijaitsee entisen Pohjan kunnantalon toisessa kerroksessa, josta on avarat näkymät merelle päin. Asunnon pohja on avara ja valoisa. Huoneistossa on tyylikäs keittiö kivitasoineen, jossa on mukavasti lasku- sekä säilytystilaa. Olohuoneesta on käynti lasitetulle parvekkeelle. Alakerrassa on lisäksi yksi makuuhuone sekä avara kylpyhuone. Yläkerrassa parvella on 20 m2, joka soveltuu myös makuu- / työhuoneeksi. Talossa on upea avara eteisaula, hulppeat saunatilat uima-altaineen ja kuntosaleineen. Vieressä on lähikauppa, apteekki, kirjasto sekä kaksi ravintolaa. 7 km päässä on Nordcenterin golfkeskus, jossa voi golfin lisäksi harrastaa mm. tennistä ja padelia. Ruukkigolfiin on matkaa noin 4 km. Gumnäsin uimarannalle on vajaa kilometri. Karjaalle ajat vartissa, jossa lisää kauppoja ja sieltä pääset junalla kätevästi Helsinkiin ja Turkuun. Tiivistetysti: - Upea valoisa asunto, jossa huonekorkeutta jopa 6 metriä - Avokeittiö, ruokailutila/olohuone, 1 mh alhaalla + tilava parvi + lasitettu parveke - Huoneistoon kuuluu autopaikka sekä tilava lämmin irtaimistovarasto - Talossa on hissi ja asuntoon on esteetön kulku - Yhtiöllä oma tontti, tyylikkäät saunatilat, uima-allas sekä kuntosali - Upeat ulkoilualueet ja monet harrastusmahdollisuudet lähellä mm. golf, tennis, padel, laskettelu, veneily - Lähikauppa, apteekki ja kirjasto vieressä Tervetuloa tutustumaan ja ihastumaan! Ota yhteyttä ja sovitaan esittelyaika. Service also in English. Yhteydenotot: Marja Smedberg 040 126 4300 / marja.smedberg@neliotliikkuu.fi Kiinteistönvälittäjä, LKV, KED, BBA, sisustussuunnittelija Neliöt Liikkuu LKV Y-tunnus 2917122-5 www.neliotliikkuu.fi Ota myös yhteyttä, mikäli tarvitset apua oman asunnon myynnissä, autan mielelläni. Avainsanat: asunto, vapaa-ajan asunto, kakkoskoti, golf, meri, esteetön, hissi, uima-allas, kuntosali, valoisa, raasepori, pohja, fiskars, uusimaa, läntinen uusimaa, Neliöt liikkuu @neliötlii.fi

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika
ma 29.4. 13:00 - 17:00

ILMOITTAUDU NÄYTTÖÖN ETUKÄTEEN 040 126 4300 tai SOVI OMA ESITTELYAIKA. ***** Lämpimästi tervetuloa!

Esittelijänä Marja Smedberg
p. 0401264300

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
80343890
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2h, avok + parvi + kh + lasitettu parveke
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
83 m²
Kokonaispinta-ala
83 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: (Pinta-ala on tarkistusmitattu e-mittaus Suomi:n Mika Jahkola toimesta 13.2.2023). Pinta-alamittauksen mukainen huoneistoala 62,82 m2 + parvi 20,12 m2, yhteensä 82,94 m2. Pyöristetty huoneistoala 83 m2. Lasitetun parvekkeen pinta-ala 5,8 m2. (Standardi SFS5139). Parvi ei aivan täytä YM asetuksen 1008/2017 mukaisia asuinhuoneen minimivaatimuksia huonekorkeuden osalta (vaadittu keskikorkeus kerrostalossa 2500 mm, mitattu noin 2370 mm). Isännöitsijäntodistuksen mukainen tarkistusmittaamaton pinta-ala 63,5 m2.
Kerrokset
2/2 (ylin kerros)
Rakennusvuosi
2016
Vapautuminen
sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

149 000,00 €

Velaton hinta

149 000,00 €

159 000,00 €

Neliöhinta

1 795,18 €/m²

Vastike

Hoitovastike

381,00 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

381,00 € / kk

Muut maksut

Autopaikkamaksu

10,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: 20 e/kk Vesimaksuennakko € / kk / hlö (Ennakko, tasaus kulutuksen mukaan)
Taloyhtiön hallitukselle on annettu valtuutus periä (tai olla perimättä) ylimääräistä vastiketta yhtiön taloudellisen aseman tai maksuvalmiuden sitä vaatiessa Lisätietoja maksuista: Lisäksi peritään sähköennakko 20 euroa/kk (sähkö huoneistoihin tulee yhtiön sähkön kautta), kaapeli-TV (kuituvastike) 5,50 euroa/kk ja autopaikkamaksu 10 euroa/kk. Yhtiövastikkeen perusteena on isännöitsijäntodistuksessa ilmoitettu pinta-ala 63,50 m2. Saunamaksu on 20 eur / kk / asunto sisältää uima-altaan ja kuntosalin käytön. Varsinaisessa yhtiökokouksessa 11.5.2023 päätettiin, että rakennusaikainen ALV-velka maksetaan takaisin perustajaosakkaalle ja että se rahoitetaan ensisijaisesti keräämällä velkaosuuksia osakkailta. Myyjä on maksanut pois huoneiston velkaosuuden. Lisäksi varsinaisessa yhtiökokouksessa 11.5.2023 tehtiin rahoituspäätös limiitin poismaksamiseksi, ilmanvaihtokanavien puhdistamiseksi ja taloudellisen tilanteen vakauttamiseksi. (Ilmanvaihtokanavien puhdistus jätetty pois kokonaisuudesta, käsitellään uudelleen ensi vuonna.) Osakkaille annettiin mahdollisuus maksaa pois oma osuutensa tarvittavasta rahasummasta limiitin poismaksamiseksi sekä alijäämän kattamiseksi. Myyjä on maksanut pois huoneiston velkaosuuden. 14.12.2023 ylimääräinen yhtiökokous päätti antaa hallitukselle valtuudet muokata pääomavastiketta ilman erillistä yhtiökokousta, maks. 2 kertaa vuoden 2024 aikana. Pääomavastiketta voidaan muokata ylös- sekä alaspäin, riippuen korontarkistuksesta sekä kertyneestä yli- tai alijäämästä. Yhtiökokous päätti myös antaa hallitukselle valtuudet periä tai jättää perimättä yhtä ylimääräistä hoito- ja/tai pääomavastiketta seuraavaan yhtiökokoukseen saakka, mikäli yhtiön taloudellinen tilanne näin vaatii. 14.12.2023 ylimääräinen yhtiökokous päätti, että perustajaosakkaan toimesta sähkömittarit uusitaan ja asunnoille tulee huoneistokohtaiset sähköliittymät. Hallitus sai valtuudet käsitellä tilikauden 2023 huoneistokohtaisen sähkön kulutuksen laskutusta, sillä osalla asunnoista on ollut ongelmia sähkömittareiden toiminnan kanssa. Uudet mittarit ja asuntokohtaiset liittymät pyritään ottamaan käyttöön huhtikuussa 2024.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Tilojen kuvaus
Suojaisa lasitettu parveke (5,8 m2) noin etelään.
Parveke
Asunnossa on parveke
Parvekkeen kuvaus
Parveketyyppi: lasitettu
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Muuta kauppaan kuuluvaa
Viilentävä ilmalämpöpumppu, akkukäyttöiset rullaverhot
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Kaapeli-TV.
Lunastusoikeus: Taloyhtiöllä ei lunastusoikeutta. Osakkailla ei lunastusoikeutta.
Asunnon kunto
Hyvä
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Teräsbetoni
Pintamateriaali: Pintamateriaalit (seinä): Asunnon seinät tapetti/maali Pintamateriaalit (lattia): Lattia laminaattia, kylpyhuone laatoitettu
Keittiön kuvaus
Tyylikkäässä avokeittiössä on kauniit harmaat kaapistot, mustat kivitasot, välitila lasia. Keittiössä uuni, induktioliesi, liesituuletin, astianpesukone ja 90 cm leveä rosterinen jääkaappi/pakastin. Lattia laminaattia.
Kylpyhuoneen kuvaus
Tilavassa kauniissa kylpyhuoneessa on vaaleat seinälaatat ja tumma laattalattia. Kylpyhuoneessa käsienpesuallas, allastaso ja allaskaapisto, peilikaappi, wc-istuin, pesukoneliitäntä ja suihku.
Olohuoneen kuvaus
Olohuone/ruokailutila sijaitsee avokeittiön yhteydessä. Huoneesta on käynti lasitetulle parvekkeelle. Lattia laminaattia, seinät maalattu/tapetti. Huonekorkeus korkeimmillaan lähes 6 metriä.
Makuuhuoneiden kuvaus
Makuuhuone sijaitsee olohuoneen vieressä. Seinät maali/tapetti. Lattia laminaattia. Olohuoneesta johtaa portaat avaralle tilavalle parvelle, joka toimii tällä hetkellä huoneiston omistajan makuuhuoneena.
Säilytystilojen kuvaus
Kellarikomero. Lisätietoja säilytystiloista: Yhtiöjärjestyksen mukaan jokaisella asunnolla on oikeus asuntokohtaiseen lukittuun varastotilaan, n. 3 m2, rakennuksen kellarikerroksessa.
Kattotyyppi
Tasakatto
Kattomateriaalin kuvaus
Huopa
Kiinteistötunnus
710-678-2-61
Isännöitsijän yhteystiedot
OP-Filia Oy Ab, Maria Rosenström, maria.rosenstrom@op.fi, 010 257 3477
Huolto
Huoltoyhtiö
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna, Hissi
Muuta taloyhtiöstä
Yhteiset tilat: Kaapeli-tv (DVB-C, digitaalinen kaapeli), kellarikomero (huoneistokohtaiset n. 3 m2 varastot rakennuksen kellarikerroksessa), väestönsuoja, uima-allas ja kuntosali
Muuta: Taloyhtiöön kuuluu: SPA-osasto, jossa uima-allas n. 12,5 m x 5 m, kaksi saunaa (miehet/naiset), kuntosali ja keittiö. Lauantaisin perhesaunat, muutoin vapaasti käytettävissä 10 euron kuukausimaksua vastaan. Taloyhtiön lisätiedot: Entinen Pohjan kunnantalo, jonka käyttötarkoitus muutettu vuonna 2016 asuin- ja liikerakennukseksi. Taloyhtiön kiinnitykset: 3 000 000 €
Tehdyt remontit
Ei suoritettuja remontteja.
Rakennus on alun perin rakennettu 1979-1980 ja muutettu asunnoiksi 2016.
Tulevat remontit
Hallituksen esittämän kunnossapitotarveselvityksen mukaan:
Yhtiön seuraavan viiden vuoden suunnitellut remontit (2023-2027):
Etäluettavien vesimittareiden asennus nykyisten manuaalisesti luettavien mittareiden tilalle
Ilmanvaihtokanavien puhdistus sekä ilmamäärien mittaus- ja säätötyöt. Varsinaisessa yhtiökokouksessa 11.5.2023 päätettiin siirtää ilmanvaihtokanavien puhdistus eteenpäin vuodelle 2024.
Lämmönvaihtimen uusiminen (arvioitu jäljellä oleva käyttöikä max 5 vuotta)
Pysäköintialueiden parannustyöt, joita ennen tulee tehdä suunnittelu sähköautojen latauspistevalmiudesta

Huoneistokohtaiset sähköliittymät: varsinaisessa yhtiökokouksessa 11.5.2023 päätettiin, että hallitus jatkaa asian käsittelyä ja asia otetaan uudelleen yhtiökokouksen käsittelyyn myöhempänä ajankohtana.

Toimintakertomuksen 2022 arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä: Ikkunoiden ja parvekkeiden pellitykset korjataan tulevalla kaudella ja paikoitusalueen ruudut maalataan. Huolto- ja korjaustarpeita varten tulee budjetoida tulevaisuudessa ja tämä aiheuttaa korotuspaineita hoitovastikkeisiin.
Energialuokka
D (2018), Energialuokka: D2018, Energiatodistuksen voimassaoloaika: 30.01.2030
Tontin koko
3 720 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Alueella vireillä kaavoitushanke: Pohjan kirkonkylä, asemakaavan muutos, kaavahanke 7708. Kaavamuutoksen tavoite on kehittää Pohjan keskusta-alueen maankäyttöä ja muuta toiminnallista uudistamista. Lisäksi tavoitteena on Pohjan kunnantalon uusien käyttömahdollisuuksien kartoittaminen ja mahdollistaminen. Kaavoituksen lisätiedot Raaseporin kunta, puh. 019 289 2000.
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Raaseporin Sunpark

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Palvelut: Palvelut: S-market n. 120 m, apteekki n. 190 m, ravintola Pohja n. 280 m. Yhtiön rakennuksessa toimii ravintola Thai FineE. Kirkko n. 170 m.
Paikallistiedot: Harrastusmahdollisuuksia mm. kirjasto n. 130 m, uimaranta n. 1 km, Gumnäsin pienvenelaituri n. 1,3 km. Upeat Nordcenterin Golf and Country Club sekä Ruukkigolf n. 4 km. Läheisessä Billnäsissä on ratsastuskoulu. Fiskars n. 4 km ja Billnäs n. 5 km. Påminnen laskettelukeskus, jossa kesäisin voi harrastaa mäkiautoilua n. 5 km.
Koulut: Kirkonkylän koulu (luokat 1-6), n. 500 m, Pojo Kyrkoby skola (klasserna 1-6) n. 500 m.

Liikenneyhteydet
Bussipysäkki lähellä Bussipysäkki n. 100 m. Karjaalla juna-asema n. 8 km
Lisätietoa auton säilytyksestä
Huoneistoon kuuluu pistokkeellinen pihapaikka, josta peritään vastike 10 e/kk. 27 kpl autopaikkoja, sähköpistokepaikkoja.
Tiedustelut
Marja Smedberg, 0401264300, marja.smedberg@neliotliikkuu.fi

Marja Smedberg

Neliöt Liikkuu LKV Oy Ab

Neliöt Liikkuu LKV Oy Ab

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.