Kerrostalo | 2h, avok., kph / wc

Miehistönkatu 6 as, Poltinaho, Hämeenlinna

Hinta

137 000 €

Koko

43,5 m²

Vuosi

2014

Tarjolla on ainutlaatuinen koti historiallisessa rakennuksessa, joka on rakennettu alun perin vuonna 1949. Rakennus on toiminut vuoteen 1988 saakka sotilaskodin leipomona ja sitä aikaisemmin virvoitusjuomatehtaana. Vuosina 2013–2014 rakennus muutettiin asuinkäyttöön ja koki perusteellisen peruskorjauksen, jossa on kunnioitettu rakennuksen teollista perintöä samalla, kun siihen on lisätty nykyaikaiset toiminnot. Tämä uniikki koti kuvastaa teollista tyyliä betonikaton, kaarevien seinien ja syvien ikkunasyvennysten ansiosta. Keittiösaareke istumapaikoilla luo keittiöstä käytännöllisen ja vapauttaa tilaa olohuoneelle. Tilava makuuhuone tarjoaa rauhallisen paikan vetäytymiselle ja ilmalämpöpumppu takaa asunnon miellyttävän viileyden kesän kuumimpinakin päivinä. Ideaalinen valinta niille, jotka etsivät persoonallista ja ainutlaatuista kotia. Rakennuksen suojeltu ulkoasu on merkittävä osa alueen historiaa. Taloyhtiö tarjoaa asukkailleen muun muassa oman kuntosalin, viihtyisän saunan takkahuoneella sekä käytännöllisen pesutuvan. Poltinahon alue tarjoaa erinomaiset kulkuyhteydet. Lähikauppa on aivan nurkan takana, ja Hämeenlinnan keskustan palvelut sekä Tiiriön marketit ovat lähellä. Ahveniston ulkoilualue ja maauimala, tenniskeskus sekä jäähalli ovat vain kävelymatkan päässä, tarjoten erinomaiset mahdollisuudet vapaa-ajan aktiviteetteihin. Lisäksi uusi Ahveniston sairaala, Assi, valmistuu arviolta vuonna 2025 ja sijaitsee vain noin kahden kilometrin päässä. Voit halutessasi ostaa myös autokatospaikan osakkeet.

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika
su 28.4. 08:15 - 08:45
Esittelijänä Marika Tuomainen
p. 040 705 4940

Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Kohdenumero
80347474
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2h, avok., kph / wc
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
43,5 m²
Kokonaispinta-ala
43,5 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Isännöitsijäntodistuksen mukainen, Yhtiöjärjestyksen mukainen, (Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu). Ei tarkistusmitattu. Pinta-ala voi siis olla edellä mainittua pienempi tai suurempi.
Kerrokset
1/2
Rakennusvuosi
2014
Vapautuminen
Sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

135 779,39 €

Velkaosuus

1 220,61 €

Velaton hinta

137 000,00 €

Neliöhinta

3 149,43 €/m²

Vastike

Hoitovastike

382,80 € / kk

Pääomavastike

26,10 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

422,10 € / kk

Muut maksut

Autopaikkamaksu

3,00 € / kk

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: 15 Vesimaksuennakko € / kk / hlö (Ennakko, tasaus kulutuksen mukaan)
Taloyhtiön hallitukselle on annettu valtuutus periä (tai olla perimättä) ylimääräistä vastiketta yhtiön taloudellisen aseman tai maksuvalmiuden sitä vaatiessa Muu vastike: 13,20 € / kk Lisätietoja vastikkeista: Autokatosten hoitovastike on 25% huoneisto-osakkeelle vahvistetusta hoitovastikkeesta eikä niitä rasita yhtiölle toimialansa mukaisten rakennusten ja rakennelmien rahoittamiseksi otettu pitkäaikainen yhtiölaina. 19m2 varastotila maksaa samaa vastiketta kuin huoneistot. Vastikkeiden eräpäivä on 5. päivä. Lisätietoja maksuista: Vesiennakot (€/hlö/kk) 15 € Varastotilan vesimaksu (€/hlö/kk) 5 € Autokatoksen sähkönkäyttökorvaus (€/paikka/kk) 3 € Autokatoksen hoitovastike (1,10 €/osake/kk) 13,20 € Autosähköpaikkavuokrat (€/paikka/kk) 10 € Saunamaksut (€/huoneisto/kk) 20 € Pesutupamaksut (€/huoneisto/kk) 15 € Vesitasauslaskut tehdään kerran vuodessa joulukuussa. Autokatososakkeiden sähköpistokkeen käyttö laskutetaan erikseen mikäli osakas ilmoittaa ottavansa sähköpistokkeen käyttöön. Taloyhtiön hallinnassa olevien autopaikkojen sähköpistoke kuuluu paikkavuokraan. Korjauslaina 12kk Euribor + 1,75%, tämänhetkinen korko 5,862%, seuraava korontarkistus 22.7.2024.

Sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
laajakaista
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Kaapeli-TV. Laajakaistaliittymä: Telia, Kiinteä laajakaistaliittymä, Asukas tekee oman sopimuksen. Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot: Taloyhtiön oma kuntosali käytössä. Saunavuoro sekä pesutupa varataan varauslistalta.
Lunastusoikeus: Taloyhtiöllä ei lunastusoikeutta. Osakkailla ei lunastusoikeutta.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Lisätietoja kuntotutkimuksesta: 2019 Yläpohjan ilmanvaihdon arvioraportit
Asbestikartoitus
  • Rakennus on valmistunut vuoden 1994 jälkeen, joten ei tarvitse huomioida.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Vesihuollon kuvaus
Vesijohto: kunnan.
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Betoni ja tiili
Pintamateriaali: Pintamateriaalit (katto): Olohuoneen ja makuuhuoneen katto betonia.
Keittiön kuvaus
Liesi: Induktio. Työtason materiaali: Laminaatti.
Jääkaappipakastin, keittiösaareke, erillisuuni, liesi ja liesituuletin
Lattiamateriaalit: Laminaatti
Seinämateriaalit: Maali ja Välitilalevy
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: Kaakeli
Lattiamateriaali: Laatta
Varusteet: WC-istuin, suihku, suihkuseinä, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, peilikaappi, allaskaappi ja bidee-suihku
Olohuoneen kuvaus
Lattiamateriaalit: Laminaatti
Seinämateriaalit: Maali
Makuuhuoneiden kuvaus
Lattiamateriaalit: Laminaatti
Seinämateriaalit: Maali
Säilytystilojen kuvaus
Häkkivarasto ja kaapistot
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Hämeenlinna toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Kiinteistötunnus
109-9-21-15
Isännöitsijän yhteystiedot
Tiina Vehkakoski-Helén Oy, Marjo Eskola, mari@vehkakoski-helen.fi, 044 9724435
Huolto
Huoltoyhtiö
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi, Taloyhtiössä on sauna
Muuta taloyhtiöstä
Yhteiset tilat: Kuivaushuone, mankeli, pyörävarasto, pesutupa, kaapeli-tv ja Häkkikomero
Muuta: Taloyhtiöön kuuluu: Kellarikerroksessa sijaitsevat tekninen tila, kuntosali, kodinhoitohuone, sauna, pesuhuone, saunan yhteydessä oleva oleskelutila, wc, varastoja ja ulkoiluvälinevarasto. Taloyhtiön lisätiedot: Talojakamosta on vedetty huoneistoihin koaksiaalikaapelit kaapeli-tv:tä varten ja huoneistoihin on mahdollista tilata Telialta kiinteä laajakaistaliittymä kaapeli-tv-liittymän kautta. Talojakamoon saakka on vedetty valokuitu ja talojakamosta huoneistoihin ethernet-kaapelit. Valokuituyhteyden käyttöönotto yhtiössä vaatisi kytkennän talojakamossa ja sen kustannusten vuoksi vaatii yhtiökokouspäätöksen. Huoneistossa asukaskansiot, säilytettävä huoneistoissa myös osakkaan vaihtuessa. Jokaisessa huoneistossa on taloyhtiön hankkima ilmalämpöpumppu viilennykseen, ei lämmitystä varten. Kunnossapitovastuu taloyhtiöllä. Kiinteistörekisterissä yhtiöllä on rasitteena viemärijohto (109-2011-K7), jossa oikeutettuna on Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy. Lisäksi taloyhtiöllä on käyttöoikeus kulkuyhteyteen asemakaava-alueella (109-2011-K8), jossa taloyhtiö on oikeutettu käyttämään naapurikiinteistön KOY Hämeenlinnan Poltinahon Cremen tontin kautta kulkevaa ajotietä. Ajotien kunnossapito- ja huoltovelvoite on taloyhtiöiden yhteinen. Taloyhtiöillä on yhteiset jäteastiat KOY Hämeenlinnan Poltinahon Cremen kanssa. Jätteenkuljetussopimukset ovat As Oy Hämeenlinnan Poltinahon Pumadan nimissä ja taloyhtiö läpilaskuttaa Cremen osuudet kustannuksista siltä osin, kuin jätehuoltoyhtiöt eivät laskuta osuuksia suoraan taloyhtiöltä erikseen. Taloyhtiöllä on kaksi lainaa (pääoma 31.12.2023 yht. 69 284,86 €), joiden vakuutena 1 000 000 euron kiinnitys, kiinnitystä vastaava panttikirja on Etelä-Hämeen Osuuspankin hallussa. Taloyhtiön kiinnitykset: 1 000 000 €
Taloyhtiön autopaikat

Autopistokepaikkoja: 4 Autokatospaikkoja: 6 Parkkipaikkoja: 4 autopaikkaa yhtiön hallinnassa, joista yksi on vieraspaikka, ja yksi autopaikka on tällä hetkellä vapaana (puhelinkeskustelu kiinteistösihteerin kanssa 1.3.2024).

Tehdyt remontit
2023 Huoneiston 4 iv-koneen korjaus.
2022 Kaukolämmön alajakokeskuksen tarkastus, huoneiston 2 iv-koneen korjaus.
2021 Hissin alaohjaimien vaihto, ovisummerien korjaus.
2020 Huoneiston 4 iv-koneen kompressorin vaihto ja lattialämmityksen korjaus. Yläpohjan ilmanvaihdon parantamiseksi rakennuttaja lisännyt vetoa parantavat tuulettimet katolle. Huoneistoihin 1–6 yhtiön kustannuksella ilmalämpöpumput lämpötilan tasaamiseksi ja ilmanvaihdon parantamiseksi. Ulkoyksiköt koteloitu, ja ne, sekä johtojen suojaputket, maalattu. Hissin ovi ja lukkokosketin sekä akkuja vaihdettu.
2019 Hissin kannatinrullat uusittu. Huoneiston 6 iv-koneen kompressorin vaihto. Rakennuttaja tehnyt parannuksia räystäslinjaan yläpohjan ilmanvaihdon parantamiseksi.
2018 Korjautettu iv-koneita huoneistoissa 3, 4 ja 5. Kaikkien iv-koneiden tarkastus kesällä 2018, rikkinäisten säätimien ym. korjaus/vaihto ja perussäätö.
2017 Huoneistojen 2, 3 ja 4 iv-koneiden kompressorien vaihto.
2016 Lämmön perussäätö.
Lisäksi yhtiössä on tehty tavanomaisia vuosikorjauksia sekä huolto- ja kunnostustöitä tarvittaessa.
Tulevat remontit
Kunnossapitoselvitys 2023 - 2027
Ilmalämpöpumppujen huolto tarvittaessa
IV-koneiden kausihuolto ja suodattimien vaihto 2 x/v (erillinen huoltosopimus)
Tämä kunnossapitotarveselvitys on hallituksen tämän hetken näkemys tulevista korjauksista. Hallitus teettää pienehköjä korjauksia hoitotalouden korjausbudjetin puitteissa. Yhtiökokous tekee vuosittain päätökset merkittävistä korjauksista ja niiden rahoittamisesta.
Energialuokka
D (2018), Energialuokka: D2018, Energiatodistuksen voimassaoloaika: 11.09.2033, Lisätiedot: E-luku on 151
Tontin koko
1 040 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
https://www.hameenlinna.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaavoitus/
Kaavoitustilanne
Asemakaava

As Oy Hämeenlinnan Poltinahon Pumada

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Liikenneyhteydet
Bussipysäkki lähellä, hyvät pyöräilytiet ja sujuvat yhteydet omalla autolla
Lisätietoa auton säilytyksestä
Mahdollisuus ostaa autokatospaikka, erillisillä osakkekirjoilla, 4 000 €:n hintaan.
Tiedustelut
Marika Tuomainen, 040 705 4940, marika.tuomainen@remax.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Hämeenlinna

Asuinalueena Poltinaho, Hämeenlinna

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Marika Tuomainen

Myyntineuvottelija

RE/MAX Kodinonni | Pirkanmaan asuntokauppa LKV Oy

RE/MAX Kodinonni | Pirkanmaan asuntokauppa LKV Oy

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.