Solid House Helsinki Oy, Helsinki
Solid House Helsinki Oy, Helsinki

Kerrostalo | 2-3h, avok, kph / s, vh (erill.wc), viherh. (yj. 3h + kt + s)

Kalasatamankatu 9 a, Kalasatama, Helsinki

Hinta

675 000 €

Koko

81 m²

Vuosi

2019

Tervetuloa tutustumaan tähän erinomaisessa kunnossa olevaan huoneistoon, joka sijaitsee Suomen korkeimman asuintalon Majakan 27. kerroksessa. Upean avara pohjaratkaisu tekee tilasta ilmavan ja länsi-pohjois suuntaan avautuvat näkymät ovat sekoitus urbaania kaupunkikuvaa ja henkeäsalpaavaa merimaisemaa. Nykytilassa avokeittiö, olohuone ja viherhuone luovat yhtenäisen tilan, mutta ruokailutilan kohdalle on mahdollista toteuttaa yksi huone lisää, jolloin asunnosta saadaan tehokas kolmio. Novart:in A la Carte keittiö saarekkeineen on sekä tyylikäs, että toimiva kokonaisuus. Laadukkaat Mielen kodinkoneet, vaalea kvartsikomposiittitaso sekä välitilan valkoinen lasi viimeistelee minimalistisen ja harkitun ilmeen. Makuuhuoneen sisustuksellinen yksityiskohta on korkea ikkuna viherhuoneeseen, jonka ikkunaseinä sekä ranskalainen parveke tarjoaa ainutlaatuista tunnelmaa. Tilavassa kylpyhuoneessa on laadukkaat materiaali- sekä kalustevalinnat ja lähes uudenveroinen sauna kutsuu nauttimaan lempeistä löylyistä. Asunto on täynnä nykyaikaisia ominaisuuksia, joihin kuuluvat vesikiertoinen lattialämmitys/viilennys, koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla sekä Houm-valaistuksenohjaus. Asuintiloissa on upea 1-sauvainen mattalakattu tammiparketti ja tunnelmaa tuo tehosteseinät. Säilytystiloihin on panostettu ja asuntoon on lisätty liukuovikaapisto keittiön yhteyteen ja erillinen wc on nykytilassa vaatehuone, joka on helposti palautettavissa alkuperäiseen käyttöön, sillä putkivedot ovat valmiina. Redin Majakka tarjoaa upeat puitteet asumiseen ja taloyhtiöstä löytyy useita saunaosastoja, upea kattoterassi, juhla- ja klubitila, oma kuntosali ja Smartpost automaatti. Hissimatkan päästä löytyy Kauppakeskus REDI ja parkkihalli, jossa autopaikan vuokrausmahdollisuus. Kalasatama on suosittu asuinalue, jossa asut lähellä kattavia palveluita, merellisiä ulkoilualueita ja hyviä liikenneyhteyksiä. Tervetuloa ihastumaan! Kohdetta esitellään yksittäisesittelyin, joten varaathan oman esittelyaikasi! ________________________________ SOLID HOUSE HELSINKI OY Jenny Vento LKV, BBA, Partner 0500 980 948 jenny@solidhouse.fi facebook: Jenny Vento LKV instagram: jennyventolkv www.solidhouse.fi/jenny-vento _____________________________

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
80348514
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
2-3h, avok, kph / s, vh (erill.wc), viherh. (yj. 3h + kt + s)
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
81 m²
Kokonaispinta-ala
81 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen, Isännöitsijäntodistuksen mukainen, (Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu). **Asuinpinta-ala 72 m2 + viherhuone 9 m2 **Huoneiston pinta-alaa ei ole mitattu SFS5139 (Rakennuksen pinta-alat) määriteltyä huoneistoalan laskemisjärjestelmää käyttäen, huoneiston todellinen pinta-ala saattaa siis poiketa oleellisestikin yhtiöjärjestyksessä ilmoitetusta huoneiston pinta-alasta.
Kerrokset
27/35
Rakennusvuosi
2019
Vapautuminen
2 kk kaupanteosta / sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

594 443,48 €

Velkaosuus

80 556,52 €

Velaton hinta

675 000,00 €

Neliöhinta

8 333,33 €/m²

Vastike

Hoitovastike

461,70 € / kk

Pääomavastike

737,10 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

1 198,80 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Lisätietoja maksuista: **Vesimaksu: 1.5.2024 yhtiössä siirrytään reaaliaikaiseen vesimittarilaskutukseen, vesi maksetaan kuukausittain kulutuksen mukaan. Veden laskutushinnat: kylmä vesi 4,06€/m3 ja lämmin vesi 12,21 €/m3. Hallitus ja isännöitsijä seuraavat hintojen kehitystä ja muuttavat tarpeen mukaan veden hintoja. **Internetvastike 5,99 €/kk. **Hallituksella valtuudet kahden ylimääräisen hoito- ja/tai pääomavastikkeen keräämiseen tarvittaessa tilikauden talousarviossa esitetyn yhden ylimääräisen hoitovastikkeen lisäksi (valtuutus voimassa yhtiökokouksesta seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen asti). **Autohallipaikka 180 €/kk (oma sopimus Aimo Park Finland Oy:n kanssa).

Sauna
  • Asunnossa on sauna
  • Taloyhtiössä on sauna
Tilojen kuvaus
Vesikiertoinen lattialämmitys, koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla, kesäaikaisin lattiaviilennys sekä tuloilman viilennys. Huoneistossa Houm valaistuksenohjaus
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
laajakaista
Muuta kauppaan kuuluvaa
Kiinteät valaisimet, sälekaihtimet, Mount Kelvin kodinohjausjärjestelmä. Pyykinpesukone ja kuivausrumpu neuvoteltavissa.
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Kaapeli-TV. Laajakaistaliittymä: Suomi Communications Oy, 1000/1000M, Valokuitu. Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot: **Taloyhtiön hallitus on kokouksessaan 6.2.2024 hyväksynyt SRV:n lisätyötarjouksen hissikäytävän vedenpoistolinjan rakentamisesta käsittäen suunnittelun, materiaalit ja rakennustyön. **Yhtiökokous 15.5.2023: -päätettiin myöntää hallitukselle valtuudet kahden ylimääräisen hoitovastikkeen keräämiseen tarvittaessa tilikauden talousarviossa esitetyn yhden ylimääräisen hoitovastikkeen lisäksi (valtuutus voimassa yhtiökokouksesta seuraavaan varsinaiseen yhtiökokoukseen asti). Lisäksi hallitukselle päätettiin myöntää valtuudet määrätä pääomavastikkeiden suuruus korkotason muutoksia vastaavasti. -hallitus valtuutettiin irtisanomaan Cozify SmartLiving Plus Palvelusopimus nykyisen sopimusjakson päättymishetkeen 4.11.2025. -päätettiin, että huoneisto A285 otetaan yhtiön hallintaan kolmeksi vuodeksi. **Yksi ylimääräinen hoitovastike kerätty syyskuussa vuosikorjauksista aiheutuvien asianajokulujen ja asiantuntijapalkkioiden kattamiseksi (tarkastukset, korjausten valvonta). **YJ 11 §: Vastuu osakkeenomistajan toteuttamista muutoksista ja lisäyksistä Asunto-osakeyhtiölaista poiketen yhtiössä noudatetaan seuraavia säännöksiä koskien osakkeenomistajien toteuttamia muutoksia ja lisäyksiä. Yhtiön asuinhuoneistojen ja osakashallinnassa olevien muiden tilojen rakentamisvaiheen aikaisiin rakennussuunnitelmiin kuulumattomien osakkeenomistajien asentamien tai asennuttamien rakenteellisten sekä sisutuksellisten muutosten ja lisäysten osalta on korjaus-,kunnossapito-, huolto-, vahinko- ja muu vastuu kyseisen huoneiston tai tilan hallintaan oikeuttavien osakkeiden omistajalla.Osakkeenomistajan vastuu määräytyy näin myös silloin, kun muutostyö on toteutettu huoneistoon aikaisemman osakkeenomistajan toimesta. Selkeyden vuoksi todetaan, että osakkeenomistajalla ei ole oikeutta purkaa hallitsemaansa huoneistoon kuuluvaa viherhuonetta. Viherhuoneen lasit/väliseinät ovat osakkeenomistajan vastuulla.
Lunastusoikeus: Taloyhtiöllä ei lunastusoikeutta. Osakkailla ei lunastusoikeutta.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Lisätietoja kunnosta: Huoneistossa tehty kosteusmittaus 08/2022 sprinklerivesivahingon jälkeen. Lisätietoja kuntotutkimuksesta: Julkisivujen lämpötilaongelmat raportti 2018 (Sweco, Vahanen), Lausunto palomieshissien toiminnasta automaattisen sammutusjärjestelmän toimiessa 22.8.2022 (Inspecta Tarkastus Oy), Vuositakuutarkastuksen ennakkotarkastus, Julkisivujen vuositarkastuksen ennakkotarkastus Renovatek Oy 30.1.2023, ja Korjaustöiden kokonaiskustannukset Ralkon Oy 1.2.2023 (yhteenveto). Näissä dokumenteissa esitetyllä voi olla olennainen vaikutus osakehuoneiston käyttöön tai käyttökustannuksiin.
Kuntotarkastus
Tehty 31.01.2023
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Betoni
Pintamateriaali: Pintamateriaalit (seinä): Seinät :Tikkurilan Symphony, sävy Paperi) Tehosteseinät: TIkkurilan Symphony, sävy harmaa K486 Pintamateriaalit (lattia): Asuintiloissa Karelia Tammi Kartano 1-s mattalakattu parketti. Viherhuoneessa laatta.
Keittiön kuvaus
Työtason materiaali: Kvartsikomposiitti. Kalusteet: Novart A la Carte Neve. Välitila valkoista lasia, valaistus lednauha.
Jääkaappipakastin (Miele, integroitu), liesi (Miele, PowerFlex induktio), liesituuletin (Lapetek, Falmec Plane), mikroaaltouuni (Miele, mikro-höyryuuniyhdistelmä), astianpesukone (Miele, integroitu), Viinikaappi, kiinteät valaisimet, uuni (Miele, kiertoilma) ja keittiösaareke
Lattiamateriaalit: Parketti
Seinämateriaalit: Maali
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: Kaakeli
Lattiamateriaali: Laatta
Varusteet: WC-istuin, suihku (2 kpl, Hansgrohe Raindance), peili, kiinteät valaisimet, allaskaappi, pesukoneliitäntä, lattialämmitys, suihkuseinä (kääntyvä) ja bidee-suihku
WC-tilojen kuvaus
Nykytilassa muutettu vaatehuoneeksi, mahdollisuus palauttaa wc:ksi (putkivedot valmiina)
Seinämateriaalit: Maali
Lattiamateriaalit: Laatta
Saunan kuvaus
Paneloinnit ja lauteet haapaa. Harvioa Cilindro kiuas, digitaalisella ohjauskeskuksella.
Varusteet: Kiuas: Sähkökiuas
Olohuoneen kuvaus
Lattiamateriaalit: Parketti
Seinämateriaalit: Maali
Makuuhuoneiden kuvaus
Lukumäärä 1-2
Lattiamateriaalit: Parketti
Seinämateriaalit: Maali
Säilytystilojen kuvaus
Kellarikomero. Lisätietoja säilytystiloista: Eteisessä, makuuhuoneessa ja keittiön yhteydessä liukuvikaapistot (ovet: mattavalkoinen lasiliukuovi) Vaahtehuoneessa Elfa säilytysjärjestelmä.
Kattomateriaalin kuvaus
Bitumikermi

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Isännöitsijän yhteystiedot
Aarre Isännöinti Oy, Timo Metsälä, asiakaspalvelu@aarre.com, 020 198 6700
Huolto
Huoltoyhtiö
Taloyhtiöön kuuluu
Taloyhtiössä on sauna, Hissi
Muuta taloyhtiöstä
Yhteiset tilat: Askarteluhuone, urheiluvälinevarasto, pesutupa, väestönsuoja, kuivaushuone ja SmarPost pakettiautomaatti, Lastenvaunuvarasto, Huoneistokohtaiset varastot, sauna, parveke
Muuta: Taloyhtiön lisätiedot: **Ympäristöterveysyksikön päällikkö päätti 11.10.2021 määrätä tupakkalain (549/2016) 79 §:n mukaisen tupakointikiellon Asunto Oy Helsingin REDIn Majakan huoneistojen viherhuoneille. Päätös on voimassa toistaiseksi. **Hissit lukittu ympärivuorokautisesti ja käyttö vaatii avaimen **Yhtiökokouksessa 19.5.2022 päätettiin nostaa kanne perustajaurakoitsija SRV Rakennus Oy:tä vastaan rakennusaikaisen RS-takauksen (8 195 143,00 euroa) vapautumisen vastustamiseksi. Julkisivua ei ole saatu valmiiksi eikä taloyhtiö ole pystynyt suorittamaan sen vuositarkastusta loppuun. Taloyhtiö ei ole myöskään pystynyt arvioimaan korjauksen kokonaislaajuutta ja sen lopullisia kustannuksia. Helsingin rakennusvalvonta ei myöskään ole hyväksynyt julkisivua valmiiksi. SRV on ilmoittanut kanteen nostamisesta taloyhtiötä kohtaan siitä syystä, että RS-takausta ei ole vapautettu. Edellisistä saattaa aiheutua osakkaille kustannuksia. Asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa dnro:lla H22/20752 ja L 706/2023/5262. Taloyhtiö ja SRV ovat neuvoteltuaan asiasta päätyneet sopimaan kyseessä olevan erimielisyyden 6.2.2024 allekirjoitetulla sopimuksella. Osapuolet sopivat, että pidätetyn vakuuden määrää alennetaan 2.300.000 euroon tämän sopimuksen tultua voimaan 6.2.2024. Sopimuksen tarkoituksena on se, että pidätetty rakennusvaiheen vakuus alennetaan kattamaan julkisivuissa havaittuja perustajaosakkaan vastuulle kuuluvia korjaus- ja kunnossapitotarpeita. Pidätettävä vakuus kohdennetaan erityisesti julkisivujen ns. shadow boxien vaihtamiseen ja niiden mahdolliseen uusimistarpeeseen, sekä lasisten julkisivuelementtien epäiltyyn höyrynsulun tiivistystarpeeseen. Osa vakuudesta kohdennetaan osapuolten erikseen sopimiin pienempiin vuosikorjaustöihin. Pidätettyä vakuutta alennetaan sopimuksessa tarkemmin kuvatulla tavalla **Majakan asuintilojen lattiat on mitoitettu tasaiselle kuormalle 2 kN/ m2 ja pistekuormalle 2 kN. Tätä suuremmat kuormat täytyy katsoa aina tapauskohtaisesti. Taloyhtiön kiinnitykset: 54 356 898 €.
Tehdyt remontit
**2022/08 sprinklerin laukeamisesta johtuva vesivahinko ja yhtiössä on käynnissä vahingonkorjaustyöt, jonka yhteydessä vesivahingon aiheuttamat vauriot korjataan. Vahinko tapahtunut 17.8.2022. Sprinkleri lauennut 29.kerroksessa välikattotilassa. Suurimmat vesimäärät olleet rappukäytävillä ja porraskäytävillä kerroksien 29-25 alueilla ja 24-18 kerroksien alueella pienempiä määriä. Irtovettä on valunut hissi- /tekniikkakuilujen sekä porraskäytävän kautta kellarikerrokseen asti. 1 ja 5krs. kohdilla hissien edustalla oli havaittavissa vesilammikkoa. Kellarikerroksessa K3 ja hissikuilun pohjalla oli irtovettä. Taloyhtiö on rekamoinut SRV:lle lokakuussa 2022 sammutusveden johtamisen, hissien toiminnan, hissiovien toteutustavan ja sammutusjärjestelmän asianmukaisuuden.
Tulevat remontit
Kunnossapitotarveselvitys seuraavalle viidelle vuodelle (yhtiökokoukselle 15.5.2023):
- Normaalit huolto- ja kunnossapitotoimet yhtiön puolesta sekä vuosikorjausten valvonta.
- Perustajaurakoitsijan puolesta virhe- ja takuukorjaukset, joista kustannukset perustajaurakoitsijalle
- Pintabetonilaattojen reunaliittymien korjaukset
- Kattoterassin teräsrakenteiden pinnoitekorjaukset
- Hissikäytävien sammutusvesien viemäröinnit
- LVI-, automaatio-, ja sähkötyöt.
- Julkisivukorjaukset ja SRV:n takuukorjaukset (neuvottelut kesken)
- Muut virhe- ja puutelistan tekemättömät korjaustyöt
- Hissiaulojen veden hallinta
Kunnossapitotarveselvitys kokonaisuudessaan saatavilla välittäjältä.

Yhtiökokousessa 15.05.2023 päätetyt korjaukset: 6 krs ulkoiluvälinevaraston muutos kuntosaliksi. Päätettiin, että hankkeen kokonaisbudjetti on enintään 100.000 euroa ja se rahoitetaan edellisten tilikausien ylijäämällä.
Energialuokka
C (2013), Energialuokka: C2013, Energiatodistuksen voimassaoloaika: 11.11.2029
Tontin koko
920 m²
Tontin omistus
Oma
Lisätietoa tontista
Lisätiedot tontista: Osittainen vuokratontti lunastettiin yhtiölle 30.9.2020. Niitä osakkaita, jotka eivät ole maksaneet lunastusosuuttaan taloyhtiölle, rasittaa pääomavastike C. Pääomavastike C sisältää myös tonttilainan lyhennykset. Tontin omistavat Asunto Oy Helsingin REDIn Majakka ja Kiinteistö Oy Kauppakeskus REDI. Yhtiön toimialana on omistaa 910/1000 -suuruista määräosaa Helsingin kaupungin 10. kaupunginosan korttelin 10622 tontista nro 6 ja hallinnanjakosopimuksen nojalla hallita aluetta kyseessä olevasta tontista sekä omistaa ja hallita kyseessä olevalle hallinta-alueelleen rakennettua rakennusta.
Kaavoitustiedot
Helsingin kaupunki, puh 09 310 1691, www.hel.fi https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/kalasatama/rakentaminen Redi-kauppakeskus avattiin syksyllä 2018. Lisäksi Rediin rakennetaan kahdeksan tornia, joista seitsemään rakennetaan asuntoja noin 2 500 asukkaalle ja yhteen torniin tulee toimistoja ja huoneistohotelli.
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Helsingin REDIn Majakka

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Hissillä kulku Kauppakeskus Rediin, jossa kattavat päivittäistavarapalvelut mm. Helsingin suurin S-Market, useita ravintoloita, erikoisliikkeitä, elokuvateatteri, kuntokeskus. Kalasataman puisto välittömässä läheisyydessä ja Teurastamon alue muutaman sadan metrin päässä. Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus n. 60 m.
Koulut: Kalasataman peruskoulu n. 650 m. Päiväkoti: Päiväkoti Ariel n. 500m, Päiväkoti Kalasatama n. 650m.
Mustikkamaan uimaranta n. 1,4 km.
Liikenneyhteydet
Metro Kalasatama n. 180 m. Linja-autopysäkki n. 180 m.
Tiedustelut
Jenny Vento, 0500 980 948, jenny.vento@solidhouse.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Kalasatama, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Jenny Vento

Kiinteistönvälittäjä, LKV, BBA, partner

Solid House Helsinki Oy, Helsinki

Solid House Helsinki Oy, Helsinki

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.