Solid House Helsinki Oy, Helsinki
Solid House Helsinki Oy, Helsinki

Kerrostalo | 3h + k + kh

Pursimiehenkatu 7, Punavuori, Helsinki

Hinta

669 000 €

Koko

72 m²

Vuosi

1907

Ihana koti Punavuoren Viiskulmassa! Jos olet etsinyt hyväkuntoista kolmiota täysin peruskorjatusta yhtiöstä rauhallisen sisäpihan puolelta ja jossa olisi vielä kaiken lisäksi jotain ekstraa, niin tässä se on! 1900-luvun alussa rakennettu talo toimi pitkään Oy Helsingin Panttilainaamokonttorin pääkonttorina. Vuonna 2011-2012 YIT Rakennus Oy suoritti laajan saneerauksen ja talo muutettiin asuinkäyttöön. Nykyään Asunto Oy Helsingin Pursimiehenkatu 7:ssä on 17 upeaa asuinhuoneistoa ja 2 liiketilaa. Huoneisto sijaitsee toisessa kerroksessa sisäpihan puolella tarjoten idylliset näkymät yhtiön pihalle. Tämän huoneiston erikoisuus on eteisen näyttävä, oma portaikko, josta noustaan suoraan asunnon olohuoneeseen. Kaunis lautaparketti tuo mukavasti lämpöä olohuoneen valkoisille seinille luoden viihtyisän ja kutsuvan tunnelman. Valkoisessa keittiössä on paljon säilytystilaa ja laadukkaat kodinkoneet. Ikkunasta näkyy kesäisin vehreä näkymä. Keittiön rajaa olohuoneesta kiinteä saareke, jossa on korotettu näköeste, joka taas antaa paremmat sisustusmahdollisuudet olohuoneen puolelle. Makuuhuoneiden välissä on luksuskokoinen kylpyhuone! Vanhoissa rakennuksissa on yleensä aina pienet pesutilat mutta täällä löytyy tilaa! Sadesuihku, pesutorni ja lattialämmitys ovat arjen mukavuuksia. Asunnossa ei oikeastaan ole seinänaapureita kuin muutaman metrin verran eteisen kohdalla. Täällä asut kuin lintukodossa, mutta vain parin minuutin päässä ratikkapysäkiltä. Punavuori tunnetaan eloisasta ilmapiiristään ja lyhyestä kävelymatkasta Helsingin keskustaan. Alue tarjoaa kattavat palvelut aina ruokakaupoista kahviloihin ja ravintoloihin. Liikkuminen on vaivatonta, kiitos lähellä sijaitsevien bussi- ja raitiovaunupysäkkien sekä hyvien pyöräilyreittien. Punavuoren palvelut ja illan riennot, ulkoilu- ja urheilupaikat, päiväkodit ja koulut lähellä. Ota yhteyttä ja tilaa kattava myyntiesite. Varataan samalla yksityisesittely! Myynti ja lisätiedot: Saija Hakola-Tikanoja, LKV, LVV, partner saija@solidhouse.fi / 0400 468300 SOLID HOUSE HELSINKI - ALUEEN AMMATTILAINEN!

Jaa kohde

Tulosta PDF

Tilaa esite

Esittelyaika

Kohteen seuraava esittelyaika ei ole tiedossa.


Kiinnostaako kohde? Kysy asuntoesittelyä sinulle sopivana ajankohtana.

Haluatko arvion asunnostasi?

Jos olet myymässä asuntoasi, kutsu ammattilainen arviokäynnille. Näin varmistat oikean myyntihinnan asunnollesi.

Kohdenumero
80351417
Sijainti
Tyyppi
Kerrostalo (huoneisto)
Omistusmuoto
Huoneistoselitelmä
3h + k + kh
Huoneita
Asuintilojen pinta-ala
72 m²
Kokonaispinta-ala
72 m²
Lisätietoja pinta-alasta
Pinta-alan peruste: Yhtiöjärjestyksen mukainen, Isännöitsijäntodistuksen mukainen, (Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu ja todellinen pinta-ala voi olla suurempi tai pienempi, kuin ilmoitettu).
Kerrokset
2/3
Rakennusvuosi
1907
Vapautuminen
sopimuksen mukaan

Hinta

Myyntihinta

650 740,92 €

Velkaosuus

18 259,08 €

Velaton hinta

669 000,00 €

Neliöhinta

9 291,67 €/m²

Vastike

Hoitovastike

468,00 € / kk

Pääomavastike

352,80 € / kk

Yhtiövastike yhteensä

820,80 € / kk

Muut maksut

Lisätietoa maksuista

Vesimaksu: 20 € / hlö / kk
Taloyhtiön hallitukselle on annettu valtuutus periä (tai olla perimättä) ylimääräistä vastiketta yhtiön taloudellisen aseman tai maksuvalmiuden sitä vaatiessa Lisätietoja maksuista: Vesimaksu on vesiennakkomaksu. Yhtiökokouksen 3.4.2024 päätöksellä talousarvion mukaan hoitovastike 1.7.2024 alkaen 6,90euroa/m2. Rahoitusvastikkeen korko on nyt 5,119% ja 30.6.2024 jälkeen se on 4,80%.

Tilojen kuvaus
Eteisessä upeat, vanhat portaat. Portaiden yläpäässä lapsiportti.
Hissi
  • Taloyhtiössä on hissi
Tietoliikenne
laajakaista
Muuta kauppaan kuuluvaa
Sälekaihtimet, kiinteät valaisimet, kaapistot makuuhuoneissa.
Kohteen lisätiedot
Antennijärjestelmä: Kaapeli-TV. Laajakaistaliittymä: Saunalahti Elisa, laajakaista. YJ:n mukaan kannetaan laajakaistavastiketta mutta sitä ei ole peritty. Laajakaistavastike 0 euroa., Asukas tekee oman sopimuksen. Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot: Idyllisen sisäpihan rauhassa vuonna 2011-2012 asuinkäyttöön täysin peruskorjatussa yhtiössä erityisen kiva kolmio. Käytännössä ei seinänaapureita ollenkaan!.
Lunastusoikeus: Taloyhtiöllä ei lunastusoikeutta. Osakkailla ei lunastusoikeutta.
Asunnon kunto
Hyvä
Lisätietoja kunnosta
Lisätietoja kuntotutkimuksesta: Kuntoarvioraportti Nro WO-00815617 Inspecta Oy (Kiwa Inspecta)
Kuntotarkastus
Tehty 17.07.2020
Asbestikartoitus
  • Huoneiston omistaja ei ole tehnyt asunnossa sellaista remonttia, joka vaatisi asbestikartoituksen tekemistä. Asbestilainsäädäntö 798/2015: Rakennus on rakennettu aikana, jolloin asbestia saatettiin käyttää rakennusmateriaaleissa. Asbestin käyttö kiellettiin vuonna 1994. Asbestikartoituksen tekeminen on remontin teettäjän vastuulla.
Lämmitysjärjestelmän kuvaus
Kaukolämpö
Rakennus- ja pintamateriaalit
Rakennusmateriaali: Betoni ja tiili
Keittiön kuvaus
Liesi: Keraaminen liesitaso. Työtason materiaali: Puu.
Astianpesukone, keittiösaareke, liesituuletin, jääkaappipakastin, erillisuuni, mikroaaltouuni ja Kiinteät valaisimet
Lattiamateriaalit: Lautaparketti
Seinämateriaalit: Maali
Kylpyhuoneen kuvaus
Seinämateriaali: Laatta/kaakeli
Lattiamateriaali: Laatta
Varusteet: WC-istuin, suihkuseinä, suihku, lattialämmitys, pesukoneliitäntä, allaskaappi, peili, pesuallas, pesukone, kuivausrumpu ja Kiinteät valot, sähkötoiminen lattialämmitys
Olohuoneen kuvaus
Lautaparketti, seinät maalattu.
Makuuhuoneiden kuvaus
Lautaparketti, seinät maalattu.
Säilytystilojen kuvaus
Häkkivarasto ja kaapistot
Kattotyyppi
Harjakatto
Kattomateriaali
Pelti
Kattomateriaalin kuvaus
Pelti

Mitä maksaisi remontti?

Katso alueen Helsinki toteutuneet remonttihinnat ja kilpailuta alueen urakoitsijat Urakkamaailmassa.

Hae hinnat
Urakkamaailma.fi logo.
Isännöitsijän yhteystiedot
Aarre Isännöinti Oy, Timo Metsälä, asiakaspalvelu@aarre.com
Huolto
Huoltoyhtiö
Taloyhtiöön kuuluu
Hissi
Muuta taloyhtiöstä
Yhteiset tilat: Kaapeli-tv, urheiluvälinevarasto ja Latenvaunuvarasto, huoneistokohtaiset häkkivarastot. Huom. hissi pysähtyy puoli kerrosta ylemmäs, ei huoneiston As 2 kerrokseen.
Muuta: Taloyhtiön lisätiedot: Vilho Lekmanin ja Selim Arvid Lindqvist 1900-luvun alussa suunnittelema komea rakennus toimi pitkään Osakeyhtiö Helsingin Panttilaamokonttorin pääkonttorina. Sittemmin talo myytiin ja vuonna 2012 YIT saneerasi rakennuksen asuintaloksi sen aikaiseten rakennusmääräysten mukaisesti. Taloyhtiön kiinnitykset: 4 500 000 €.
Taloyhtiön autopaikat

Parkkipaikkoja: Yhtiöllä on Erottajan Pysäköintilaitos Oy:n kanssa sopimus, jonka nojalla osakkailla on oikeus vuokrata pysäköintipaikkoja em. yhtiön pysäköintitilasta. Paikkoja 15 kpl.

Tehdyt remontit
2012-2012 Talo on täydellisesti saneerattu, jolloin on uusittu lämpö-, vesi/viemärilinjat, ilmanvaihtojärjestelmä, sähköt ja hissi. Lisäksi porrashuoneiden peruskunnostus ja ikkunoiden kunnostusmaalaus sekä julkisivun ja katon huoltomaalaus.
2012 Kiinteistön muuttaminen asuinkäyttöön
2018 IV-kanavien nuohous
2020 Kiinteistön kunto- ja 10-vuotistakuuajantarkastus
2021 Katon kuntotutkimus ja pienkorjaukset
2023 Sisäpihan julkisivujen ja porttikäytävän korjattavuusselvitys
2023 Vesikaton tiivistyskorjauksia
Tulevat remontit
Yhtiökokouksen 3.4.2024: Päätettiin tehdä sisäpihajulkisivujen kunnostus ja katujulkisivun ikkunoiden huoltomaalaus. Työ käsittää: kiinteistön katujulkisivun ikkunoiden ulkopintojen ja välitilojen huoltomaalaus, etummaisen sisäpihan julkisivujen ja porttikäytävän paikkarappaus ja paikkamaalaus, sekä piharakennuksen pohjoiseen antavan tiilimuuratun talopäädyn muuraussaumojen kunnostus. Hallitukselle myönnetty valtuudet solmia hankkeen toteuttamiseksi tarvittavat sopimukset, urakoitsijavalinta ja päättää hankekokonaisuuden sisällöstä, aikataulusta ja muutoksista. Hanke rahoitetaan enintään 95.000 euron suuruisella 7 vuoden mittaisella pankkilainalla (ml. jo toteutuneet suunnittelukustannukset). Hallitus valtuutettiin määräämään urakan valmistuttua hankeosuuksien suuruudet sekä pääomavastikkeen suuruus ja sen maksuajankohdat.
Energialuokka
F (2018), Energialuokka: F2018, Energiatodistuksen voimassaoloaika: 09.09.2032
Tontin koko
725 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavoitustiedot
Helsingin kaupunki, www.hel.fi
Kaavoitustilanne
Asemakaava

Asunto Oy Helsingin Pursimiehenkatu 7

Etuovi.comin taloyhtiösivun tiedot ovat koostettu useammasta eri lähteestä. Tiedot eivät ole ilmoittajan toimittamaa sisältöä.

Tutustu taloyhtiöön »
Palvelut
Palvelut: Punavuoren ja Ullanlinnan runsaat palvelut vieressä, keskustaan lyhyt kävelymatka. Ruokakauppa, kahvilat, ravintolat, terveysasema, urheilukentät, puistot, ulkoilureitit ja meri lähellä.
Koulut: Koulut ja päiväkodit alueella

Liikenneyhteydet
Bussipysäkki lähellä, raitiovaunupysäkki lähellä ja hyvät pyöräilytiet HSL
Tiedustelut
Saija Hakola-Tikanoja, 0400 468 300, saija.hakola-tikanoja@solidhouse.fi

UUTTA! Miten taittuisi työmatka tai onnistuisi kulkeminen harrastuksiin uudesta osoitteesta? Haluatko nähdä matka-ajat ja etäisyydet tästä kohteesta sinulle tärkeisiin sijainteihin valitsemallasi matkustustavalla? Oma sijainti voi olla työpaikka, koulu tai vaikka mummola.

Käy lisäämässä sinulle tärkeät sijainnit

täältä »

Helsinki

Asuinalueena Punavuori, Helsinki

Millainen asuinalue on? Lue lisää alueella asumisesta ja asukkaista sekä tutustu mielenkiintoiseen asuntomarkkinatietoon.

Tutustu alueeseen ja alueen asuntomarkkinoihin »

Saija Hakola-Tikanoja

Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, KED, Team Leader, partner

Solid House Helsinki Oy, Helsinki

Solid House Helsinki Oy, Helsinki

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.