Satelliittinäkymä, tontin rajat ja rakennukset kartalla! Katso tämä kohde uudistuvassa Etuovi.comissa.

Tulosta PDF

Kohde

Kuvaus

Lautaverhoillun talon keskikerroksessa on keittiö, makuuhuone, olohuone, WC, eteinen, pikkueteinen ja kuisti. Yläkerrassa on kaksi makuuhuonetta ja kolme kylmää vinttiä. Myös yläkertaan menevä portaikko on kylmä. Kellarissa on sauna, kylpyhuone, saunan eteinen, pannuhuone, käytävä kaappeineen ja pakastearkkuineen sekä rakentamaton liiteri.

Omakotityypissä 14 on neljä huonetta ja keittiö. Hyötyalaa on 96 m2 (ks. kynämerkintä). Rakennukseen tullaan sisään pihan puolelta kylmän umpikuistin ja pikkueteisen (tuulikaapin) kautta. Eteisestä on yhteys olohuoneeseen, keittiöön sekä wc:hen. Porras ullakolle ja kellariin lähtee myös eteisestä. Rakennuksessa on hormiryhmävaihtoehto sekä uunilämmitystä että keskuslämmitystä varten (ks. pohjakuvat sekä erillinen kuva hormiryhmästä), jonka ympärille huoneet sijoittuvat. Lämmitysmuotona on alkujaan ollut perinteinen uunilämmitys. Asunto on ympärikierrettävä; kulmauksen makuuhuoneeseen pääsee sekä keittiöstä että olohuoneesta. Ullakolla on kaksi huonetta. Kellariin pääsee sekä sisä- että ulkokautta. Kellarissa on piirustuksissa talouskellari, käytännössä pannuhuone, sauna, pukuhuone sekä varastotilaa. Talon erikoispiirteitä ovat portaan kohdalla oleva neliön muotoinen ikkuna ja kuistin katoksen jatko kellarin sisäänkäynnin ylle. ([1]ilmoittajan muokkauksilla)

Vuonna 1994 rakennetussa pihamökissä on tulikiviuuni ja parvi. Siellä ei ole vesipistettä eikä sähköä, koska se on kodin lähellä sijaitsevaksi kesämökiksi suunniteltu. Lisäksi 1008 neliön Karjasillan isoimpiin kuuluvalla omakotitontilla on leikkimökki. Kuvien tekstit näet isoista kuvista.

Sähkötaulu on alkuperäinen, mittari uudempi etäluettava. Kylpytiloja, WC:tä ja keittiötä on remontoitu useita kertoja myös putkien osalta. Kuitenkin ainakin runkoviemärin loppupätkä liiteristä ulos tarkastuskaivolle kaipaa uusimista. Nykytiedon valossa tämä on kiinteistön tärkein remontti. On sitten ostajan harkinnassa, vaihtaako vain rikkoontuneeksi todetun runkoviemärin ja kuvauttaa sen jälkeen loppuosan talon viemäriputkista - toimenpide, jota ei voitu keväällä tehdä - vai laajentaako remonttia samalla varmuuden vuoksi. Parempi olisi, jos koko viemäriputkiston voisi tutkia etukäteen röntgentutkimuksella, mutta Oulussa se ei taida olla mahdollista.

Jos kylpytilojen kyseenalaisen kunnon vaikutus sisäilman laatuun mietityttää, yksi ratkaisu olisi hankkia sisäilman puhdistin. Esim. tunnetun suomalaisen yrityksen tuotteella (TM 17/2016) mainostettiin voitavan mitata ilmasta hiilidioksidin, formaldehydin, TVOC:n ja pienten partikkelien määrää sekä säätää ilmanpuhdistin toimimaan automaattisesti havaintojen mukaisesti.

Asunnon perustiedot

Pohjakuva [1], hormiryhmä keskellä
Kohdenumero:
Sijainti:
Tyyppi:
Omakotitalo
Omistusmuoto:
Omistusasunto
Huoneistoselitelmä:
Huoneita:
Asuintilojen pinta-ala:
Muiden tilojen pinta-ala:
Kokonaispinta-ala:
Lisätietoja pinta-alasta:
Kerrokset:
Rakennusvuosi:
Vapautuminen:

Hinta ja kustannukset

Myyntihinta:
  • Hinta
Kiinteistövero:

Asunnon lisätiedot

Sauna:
:
Kohteen kuvaus:
Tehdyt remontit:
Kylpytilojen, WC:n ja keittiön remontit ovat usein linkittyneet toisiinsa. Viimeisin remontti on tehty 2007. Tällöin uusittiin ainakin käyttövesi- ja viemäriputkia. Vuonna 1998 keittiöön on asennettu lankkulattia sekä tehty joitain putkitöitä. Keittiön vesihana on uusittu jommassa kummassa remontissa.

Viimeisin WC:n remontti putkitöineen ja lattian kaakelointeineen tehtiin vuonna 2007. WC:n aiempi perusteellinen remontti on tehty vuonna 1993, jolloin lattiaan tehtiin ns. kakku, vaihdettiin putkia, uusittiin pönttö, vesihana ja allas, kaakeloitiin pinnat, asennettiin käsisuihku (joka uusittiin myös 2000-luvun alussa) ja verhotanko verhoineen.

Vuonna 1998 poistettiin saunasta lämminvesikattila, joka oli myös ollut puilla lämmitettävä kuten kiuaskin. Käsittääkseni syy tähän oli se, että molemmat tulipesät olivat aikaisemmin olleet kytkettyinä samaan hormiin, mikä on hengenvaarallista. Arviolta vuonna 1993 kylpyhuone, sauna ja pukuhuone on tehty pintojen osalta (kaakelit, puupaneelit, lauteet) ja kiukaan osalta uusiksi. Silloin poistettiin myös pukuhuoneen korotettu betoniosa ja laitettiin peilikaappi.

Kattotikkaat on uudelleenasennettu keväällä 2020. Talo on ulkomaalattu 2010-luvulla ja sisällä tapetoitu ja maalattu ikkunanpokatkin. Huopakaton päälle on asennettu peltikatto vuonna 1987 sekä uusittu rännit ja syöksytorvet. Ulkoportaat kaiteineen ja taloa joistain kohdista ympäröivä puuaita on uusittu 1994 tai 1995.
Tulevat remontit:
Liiterin ulos ainakin tarkastuskaivolle ulos menevä viemäriputki on syytä vaihtaa ensimmäisenä. Tämän jälkeen myös keväällä 2020 tutkimatta jäänyt osuus viemärilinjasta voi olla syytä varmuuden vuoksi puhdistaa ja tutkia. Jos nämä toimet riittävät, ei ehkä tarvita muuta putkiremonttia eikä salaojan uusimista. Tarvittaessa kaivuutyö talon ympäri tulee tehdä kaapelia ja kadulle johtavaa viemäriputkea varoen.

Tämän jälkeen kosteusongelmista kärsineissä kellarin kylpytiloissa kannattaa tehdä ainakin hieman pintaremonttia: kiinnittää muutama irronnut kylpyhuoneen kaakeli takaisin sekä puhdistaa saumojen mustumat, uusia saunan ja pukuhuoneen puupaneelit joko kokonaan tai osittain, korjata lattialämmitys, uusia lauteet (itse tehty/laudepaketti/valmislaude-elementit) ja lamput. Lattialämmitys tulisi laittaa kuntoon myös WC:ssä.

Asumismukavuutta kylminä kausina voisi lisätä luultavasti maalämpöpumpulla tai öljylämmitystä tukevalla ilmalämpöpumpulla. Ostajan kannattaa ottaa huomioon myös se, että hallitus tukee öljylämmityksestä luopujia 4000€:n energia-avustuksella (TE 16.10.2020). Energia-avustusta on tarjolla vanhojen omakotitalojen energiatehokkuutta parantaviin toimenpiteisiin (www.ara.fi/fi-FI/Lainta_ja_avustukset). Sisäilmaremontteihin on suunnitteilla tukea: https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/sisailmaongelmaisten-asuntojen-kuntotutkimuksiin-ja-perusparannusten-suunnitteluun-voi-saada-avustusta-vuoden-alusta .
Lisätietoja kunnosta:
Energialuokka:
Lämmitysjärjestelmä:
Vesijohto:
Viemäri:

Asunnon tilat ja materiaalit

Rakennus- ja pintamateriaalit:
  • Pääasiallinen rakennusmateriaali:
Keittiön kuvaus:
Kylpyhuoneen kuvaus:
WC-tilojen kuvaus:
Saunan kuvaus:
Kodinhoitohuoneen kuvaus:
Olohuoneen kuvaus:
Makuuhuoneiden kuvaus:

Asunnon tontti

Tontin omistus:
Vuokra
Tontin vuokra:
956,17 €
Kiinteistötunnus:
564-13-36-11-0-0
Tontin pinta-ala:
1 008,0 m²
Tontin vuokraaja:
Oulun kaupunki
Tontin vuokra-aika:
Vuokrasopimus päättyy 31.12.2040
Lisätietoa tontista:
Tie perille
Lisätietoa tontista:
Tontti rajoittuu yhdeltä sivultaan puistoon. Tontilla sijaitsee omakotitalon lisäksi vuonna 1994 rakennetut piha- ja leikkimökki. Pihamökissä on parvi ja tulikiviuuni mutta ei vesipistettä.
Rakennusoikeus:
260,0 m²
Lisätietoja rakennusoikeudesta:
yllä kokonaisrakennusoikeus, Kaavamerkintä AO I 1/3 Rakennusluvassa R- 755/93 pihamökkiä varten on rakennetuksi alaksi määritelty 117 m2. Tällä oletuksella nykyinen rakennettu ala mökki mukaan luettuna on (117 + 14) m2 = 131 m2 ja jäljelläolevan rakennusoikeuden määräksi jää 129 m2.
Kaavoitustiedot:
Asemakaava nro 912. Yhdyskuntalautakunnan 13.10.2020 päätöksellä kielletään purkaminen asetetaan tiukat ehdot lisärakentamiselle. Katso www.ouka.fi/kuulutukset ja www.ouka.fi/oulu/kaupunkisuunnittelu/suunnitelmat-ja-hankkeet. Kirjoita Sanahaku -kohtaan 564-2227. Lisätietoja puh. 044 703 2422.

Karjasillan asemakaavoituksen historiaa tyyppitalosta 14 on kirjoitettu [1] sivuilla 112 - 113: https://www.ouka.fi/documents/64220/e723a08e-e685-4f87-bca3-789dcc09e8fd

Oulun kaupungin rakennustoimiston omakotityyppi 14 on jälleenrakennuskauden loppupuolen omakotitalotyyppi. Piirustukset on päivätty vuodelle 1950 ja rakennukset on rakennettu vuosien 1950 ja -54 välillä. Piirtäjäksi on merkitty nimikirjaimet I.M, joka viitannee arkkitehti Irma Mikkolaan. Talotyyppi on hyvin perinteinen puolitoistakerroksinen jälleenrakennuskauden pientalo.Talotyyppiä on Karjasillalla kuusi kappaletta Hiirosentien varressa. Hiirosentien varsi on kaavoitettu Karjasillan alueista viimeisenä, vuonna 1950.[1]

Palvelut ja liikenneyhteydet

Palvelut:
    Ydinkeskusta kävely- tai vähintäänkin lyhyen pyöräilymatkan päässä.
Liikenneyhteydet:
Bussipysäkkejä on ainakin Joutsentiellä, Hanhitiellä ja Nokelantiellä.

Sijainti ja palvelut

Karttatoimittaja on vaihtunut edellisen sopimuksen päättyessä, tutustu uuteen mobiiliystävälliseen karttaan.

Muut lisätiedot

Auton säilytys:
Pihapaikka talon vieressä
Näkymät:
Ikkunoita on joka suuntaan. Ikkunatyyppejä on useampia; katujulkisivussa on isot tuuletusikkunalliset ikkunat, muualla on perinteisiä keskeltä kaksijakoisia ikkunoita ja kellarissa ja ullakolla pieniä ikkunoita. Ikkunoista näkyy pääosin vehreitä puistomaisia alueita. Kellarissa on pienet ikkunat lähellä maan pintaa ja (säilytys)vinteissä puolestaan miltei lattiatasossa.
Pihan kuvaus:
Suurin oleskelupihan osa on etelään, joskin talon joka puolella on pihaa. Pihalla on 14m2 pihamökki, leikkimökki, viinimarjapensaita, kultapalloja (perennoita), ruusupensas, juhannusruusu, omenapuu, kukkapenkki, sembramänty, koivuja, pihlajia, kuusia, syreeni- ja orapihlaja-aitaa, luonteva kasvimaan paikka, biokompostori ja nurmea. Lisäksi pihalla on pidetty pihakalusteita.
Ranta:
Rannan tyyppi:
Lisätietoja:

Ota yhteyttä

Anne Heroja

Yksityinen myyjä

  • Sähköposti tai puhelinnumero on annettava.
Lähetä

Etuovi.comin ilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta. Varmista ne asunnon myyjältä.

Sammio