Ilmoituksen jättö ja muokkaus nyt paljon kätevämmin uudistuneessa Etuovi.comissa - myös mobiilisti!

Myymisen usein kysytyt kysymykset

Täältä löydät usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen asunnon myymiseen itse.

Mitä 149 euron ilmoitusmaksu sisältää?

149 euron maksulla ilmoituksesi on voimassa asunnon myyntiin tarvittavan ajan ilman aikarajoitusta. Voit ottaa ilmoituksen välillä pois näkyvistä Etuovi.comista ja palauttaa sen uudelleen näkyviin ilman lisämaksua.

Ilmoitusmaksun maksaminen julkaisee ilmoituksen Etuovi.comissa. Voit muokata ilmoituksen tietoja, esittelyaikoja tai päivittää kuvia myös julkaisun jälkeen ilman lisäkuluja. Ilmoituksen osoitekenttä lukittuu 72 tunnin päästä julkaisusta, ole siis tarkka osoitetietojen kanssa.

Tuleeko 149 euron lisäksi muita kustannuksia?

Ei tule. Voit muokata ilmoituksen tietoja, esittelyaikoja tai päivittää kuvia myös julkaisun jälkeen ilman lisäkuluja.

Halutessasi voit ostaa ilmoituksellesi lisänäkyvyyttä. Lue lisää: Etuovi.com lisänäkyvyysratkaisut

Kuinka kauan ilmoitus on voimassa 149 eurolla?

Ilmoituksesi on voimassa 149 eurolla niin kauan kuin haluat ilmoittaa asuntoasi Etuovi.comissa.

Miten ilmoitus maksetaan?

Myynti-ilmoitus maksetaan verkkopankissa. Voit siirtyä maksuun, kun olet lisännyt ilmoitukselle tekstit ja kuvat.

Seuraa verkkopankin ohjeita ja muista palata sivuillemme suoritettuasi maksun. Myynti-ilmoitus julkaistaan Etuovi.comissa automaattisesti heti maksamisen jälkeen. Vahtiviestit kohteestasi lähtevät välittömästi julkaisun jälkeen. Pidä siis huoli, että myynti-ilmoituksesi tiedot ovat mahdollisimman kattavat kun maksat ja julkaiset kohteen.Voiko ilmoituksen maksaa luottokortilla?

Luottokortilla tai laskulla maksaminen ei ole mahdollista. Ilmoitus maksetaan verkkopankissa.

Voiko laittaa ilmoitukseni tauolle?

Ilmoituksen voi laittaa tauolle ja palauttaa sen maksutta näkyville, kun sinulle parhaiten sopii.

Miten toimin, kun haluan laittaa ilmoituksen tauolle?

Saat ilmoituksesi tauolle kirjautumalla tunnuksillasi Etuovi.comiin, siirtymällä ilmoituksesi sivulle kohtaan Omat ilmoitukset ja painamalla painiketta Poista näkyvistä. Ilmoituksesi jää talteen käyttäjätilillesi mutta ei näy julkisena palvelussa. Kun haluat palauttaa ilmoituksen takaisin näkyville, paina painiketta Palauta näkyville

Poista ilmoitus näkyvistä

Maksaako ilmoituksen palauttaminen aktiiviseksi?

Ilmoituksen palauttaminen takaisin aktiiviseksi sisältyy ilmoitusmaksuun.Miten kirjaudun palveluun?

Myynti-ilmoituksen tekeminen vaatii rekisteröitymisen palveluun. Tällöin sinulle luodaan oma käyttäjätili, jolloin voit tehdä myynti-ilmoituksen sekä tallentaa vahteja ja suosikkikohteita. Kirjautumalla palveluun pääset käsiksi omiin myynti-ilmoituksiin, vahteihin ja suosikkeihin ja voit muokata yhteystietoja.

Voit kirjautua palveluun miltä sivulta tahansa. Kirjautuminen tapahtuu Etuoven punaisen otsikkopalkin oikeasta yläreunasta kohdasta Kirjaudu. Kirjautuminen on onnistunut, kun otsikkopalkin oikeaan reunaan tulee näkyviin oma nimi.

Kirjaudu

Mistä löydän ilmoitukseni?

MYY-osion alta löydät kaiken mitä tarvitset, kun myyt itse - myös omat myynti-ilmoituksesi. MYY-osion löydät palvelun päänavigaatiosta (yläreunan punainen palkki). Valitse Omat ilmoitukset ja kirjaudu palveluun niin voit hallinnoida ilmoitustasi sekä tarkastella myynti-ilmoituksen tilastoja ja yhteydenottoja.

Omat ilmoitukset

Voinko muokata ilmoitusta ja kuvia?

Kyllä, ilmoitusta voi muokata milloin tahansa ilmoituksen elinkaaren aikana. Voit myös lisätä kuvia ilmoitukseesi. Jos ilmoitusaika on pitkä, ilmoitukseen on hyvä vaihtaa vuodenajan mukaiset kuvat.

Miten pääsen muokkaamaan ilmoitustani?

Ilmoituksen hallinnointi tapahtuu MYY-osion Omat ilmoitukset sivulla. Jotta pääset muokkaamaan ilmoitusta, sinun pitää ensin kirjautua palveluun. Ilmoituksesi osoitteen vieressä on punainen painike Muokkaa ilmoitusta, josta painamalla pääset takaisin ilmoituslomakkeelle muokkaamaan ilmoitusta. Muistathan lopuksi tallentaa tekemäsi muutokset painamalla sivun alareunasta Tallenna.

Muokkaa ilmoitusta

Millainen on hyvä myynti-ilmoitus?

Hyvä myynti-ilmoitus on monen asian summa. Ilmoituksen tekemiseen kannattaa varata aikaa, sillä yllättävän monta asiaa pitää selvittää, ennen kuin ilmoitukseen saa tarvittavat tiedot. Voi aloittaa ilmoituksen täyttämisen pakollisilla tiedoilla ja tallentaa ilmoituksen keskeneräisenä ja palata täyttämään ilmoitusta, kun olet saanut kerättyä tarvittava tiedot. Esittelytekstiin kannattaa panostaa, se on oma myyntipuheesi.

Kuvat ovat tärkeä osa ilmoitusta. Ilmoitukselle on mahdollista lisätä 40 kuvaa. Seuraavista paikoista on ilmoituksella hyvä olla kuva: olohuone, keittiö, makuuhuone, kylpyhuone, eteinen, julkisivu, parveke/terassi etu- ja takapiha. Kuvat kannattaa ottaa mahdollisuuksien mukaan päivällä mahdollisimman suurella päivän valolla, eli kaihtimet ja verhot kannattaa avata. Paras laatu kuville on leveys min. 1400 px, kuvasuhde 3:2. Pääkuvana kannattaa suosia vaakakuvaa. Voit liittää ilmoitukseen myös video- tai virtuaaliesittelyn. Pohjakuva ei ole pakollinen, mutta on hyvä lisä ilmoitukseen. Pohjakuvan avulla asunnon huonejärjestyksen hahmottaminen on helpompaa.

Lue lisää hyvistä kuvista: Valokuvausvinkit asunnonmyyjälle

Kirjoita esittelytekstiin asuntosi erityispiirteet perusmuodossa olevina avainsanoina, esimerkiksi yksitasoinen rivitalo, ylin kerros, autotalli, oma ranta, takka. Näin asuntosi näkyy hakutuloksissa ja vahtiviesteissä, kun ostajat hyödyntävät avainsanat-hakua.

Ilmoitus kannattaa tehdä täysin valmiiksi, eli kuvat ja tekstit ja vasta sen jälkeen maksaa ilmoitus. Kun ilmoitus on maksettu, lähtevät vahtiviestit asunnon etsijöiden sähköpostiin ja ensimmäiset kävijät tulevat ilmoitukselle. Saadaksesi täyden hyödyn ilmoituksesi uutuusarvosta, julkaise vasta valmis ilmoitus. Ilmoitusta voi muokata sen koko voimassaolo ajan.

Koska ilmoitus kannattaa julkaista?

Ilmoitus kannattaa julkaista, kun kaikki kohdetiedot on täytetty ja kohteelle on lisätty kuvat. Vahtiviestit kohteestasi lähtevät välittömästi julkaisun jälkeen. Pidä siis huoli, että myynti-ilmoituksesi tiedot ovat mahdollisimman kattavat kun maksat ja julkaiset kohteen.

Eniten kohteita julkaistaan arkipäivisin iltapäivällä, siksi oman ilmoituksen julkaisu kannattaa ajoittaa esimerkiksi arkipäivien alkuiltaan, varsinkin kun Etuovi.comin käyttö kasvaa myöhäisiltaa kohden. Uusi kohde näkyy silloin isolle käyttäjäkunnalle hyvällä sijoituksella hakutuloksissa loppuillan ajan, koska illalla ilmoituksia julkaistaan yleisesti vähemmän. Jos haluaa julkaista ilmoituksen aamulla, kannattaa se tehdä vasta kuuden jälkeen, kun aamun isommat aineistonsiirrot on tehty. Viikonloppuisin julkaistaan vähiten ilmoituksia, tätäkin mahdollisuutta voit hyödyntää, sillä yhteydenottoja ostajilta lähetetään erityisen paljon esimerkiksi maanantaina. Sunnuntaina, lauantaina ja maanantaina julkaistut ilmoitukset näyttävät keräävän eniten klikkejä. Näillä vinkeillä ilmoituksesi ei jää ison julkaisumassan jalkoihin eikä toisaalta kärsi käyttäjien perjantaisin ja lauantaihin kohdistuvaa aktiivisuuden putoamista.

Saanko jostakin tietoa vastaavien asuntojen myyntihinnoista?

Asunnon pyyntihintaa voit lähteä kartoittamaan niin, että teet haun vastaavista myytävistä asunnoista Etuovi.comissa. Etuovi.comista löytyy myös Asuntomarkkinat-osio, jota kannattaa käyttää hyödyksi asunnon hinnoittelussa. Myös useat kiinteistönvälittäjät tarjoavat maksullisia hinta-arvioita asunnostasi. Listan alueesi kiinteistönvälittäjistä löydät täältä: http://www.etuovi.com/yrityshakuMikä on Etuovi.com Nousu?

Etuovi.com Nousu nostaa ilmoituksesi hakutuloslistan ensimmäisten joukkoon. Lue lisää: Etuovi.com Nousu

Nousu ostetaan ilmoitukselle käyttäjätilin kautta. Nousun hinta on 49 € ja se maksetaan verkkopankista samaan tapaan kuin ilmoitusmaksu.Mikä on Etuovi.comin rooli asuntoni myynnissä?

Etuovi.com tarjoaa ilmoitustilaa asunnon markkinointiin. Etuovi.comissa on viikossa keskimäärin 800 000 käyttäjää (selainta, lähde Google Analytics). Etuovi.com ei itse osallistu asunnon myyntiprosessiin, vaan tarjoamme asunnonmyyjälle tehokkaan kanavan asunnon myyntiin.

Etuovi.comissa sinua palvelee ammattitaitoinen ja kokenut asiakastuki ma-pe klo 10-16. Voit ottaa asiakastukeen yhteyttä sähköpostilla, puhelimella tai chatilla, eli meiltä saat apua ja neuvoja kaikissa asuntokaupan vaiheissa.

Milloin minun kannattaa käyttää välittäjää?

Asunnon myyminen vaatii aina perehtymistä asuntokauppaan liittyviin asioihin. Kun et itse tunne hallitsevasi asunnonmyyntiprosessia tai sinulla ei ole aikaa keskittyä asunnon myymiseen, kannattaa ottaa välittäjä apuun.

Voit myös aina ensin kokeilla asunnon myyntiä itse. Jos kuitenkin lopulta päädyt käyttämään välittäjän apua asunnon myymisessä, ja otat avuksesi Etuovi.comin ilmoitustakuuvälittäjän, palautamme maksamasi ilmoitusmaksun kokonaisuudessaan sinulle takaisin.

Ilmoitustakuu: https://www.etuovi.com/takuu-asunnon-myynti

Miten saan maksamani ilmoitusmaksun takaisin, kun asuntoni myynti siirtyy välittäjälle?

Palautamme ilmoitusmaksun 149 euroa tilillesi, kun asunnonmyynti siirtyy Etuoven ilmoitustakuuvälittäjälle ja välittäjä julkaisee asunnosta oman ilmoituksensa Etuovi.comissa. Oman ilmoituksesi tulee olla voimassa vähintään 4 viikkoa, jotta se kuuluu ilmoitustakuun piiriin.

Ilmoitustakuuvälittäjät löydät Etuoven Yritykset-haun kautta.

Kirjautumalla käyttäjätilillesi pääset lähettämään palautukseen tarvittavat tiedot kuten tilinumeron, meille ilmoitustakuulomakkeella. Lomakkeen löydät MYY-osiosta. Pystymme käsittelemään ilmoitustakuulomakkeesi, kun välittäjän laittama ilmoitus on näkyvillä Etuovessa. Lomakkeen löydät täältä: https://www.etuovi.com/takuu-asunnon-myynti.

Asiakirjojen täyttäminen tuntuu hankalalta, mistä saan apua?

Etuovi.comista saat ladattua juristien laatimat valmiit, suomenkieliset, asiakirjapohjat kaupankäynnin tueksi. Mikäli jokin asia askarruttaa sinua asiakirjoihin liittyen, Etuovi.comin asiakkaana sinulla on mahdollista saada lakiapua Herkulexilta. Herkulexin palvelut saat käyttöösi puhelinmaksun hinnalla.

Herkulex: http://www.etuovi.com/kiinteistolakimiehetMistä saan näyttöesitteen?

Myynti-ilmoituksesi pohjalta voit luoda näyttöesitteen, jota voit jakaa esimerkiksi asuntoesittelyissä. Esitteen tiedot muodostuvat automaattisesti ilmoituksesi perusteella.

Näyttöesite


Sammio