Ilmoituksen jättö ja muokkaus nyt paljon kätevämmin uudistuneessa Etuovi.comissa - myös mobiilisti!

2. Asunnon myynnin aikana

Hyvä ilmoitus on kaiken a ja o! Kukaan ei kuule kodistasi, ellet kerro siitä ääneen. Tee lähtemätön vaikutus myös esittelyssä kävijöihin!

Ilmoittelu ja valokuvat

Hyvä asuntoilmoitus huomataan. Kun kerrot kodistasi hieman ylpeyttä äänessäsi - sekä rehellisesti - tulet tekemään elämäsi asuntokaupat.

Hyvän myynti-ilmoituksen elementit:

 • Kuvaus kodistasi. Kirjallinen kuvaus kodistasi on ehkä koko kodinmyynnin kriittisin piste. Kun sen tekee huolella ja oikein, on jo todella pitkällä. Tähtää siihen, että teet mahdollisimman kattavan kuvauksen - mieluummin kerrot liikaa kuin liian vähän. Ja muista: mikä sinulle on itsestäänselvyys, voi ostajalle olla hepreaa. Ole selkeä, ole myyvä.
 • Valokuvat. Kotisi kuvat ovat kuin kirsikka kakun päällä: ne saavat ostajat kuolaamaan kotisi perään. Järjestele ja ehosta kotiasi ja anna kameran laulaa. Ota kuvia joka kulmasta, verhot sepposen selällään. Anna valon tulvia kotiisi ja tee siitä haluttava - sellainen, millaisen haluaisit itse ostaa. Etuovi.comissa ilmoitukseen voi laittaa jopa 40 kuvaa, sillä kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa.

  Lataa palveluun mahdollisimman hyvälaatuisia kuvia. Paras laatu kuvalle saadaan kun kuvan leveys (vaakakuva) on vähintään 1400 px. Kohdesivulla kuvasuhteeltaan 3:2 (tavallisin järjestelmäkameran kuvasuhde) näyttää parhaimmalta. Tällöin kuva täyttää kokonaan kuvalle tarkoitetun alueen. Suosi pääkuvana vaakakuvaa. Tällöin kohteesi on edukseen mm. listasivulla ja vahtiviesteissä.

  Ammattivalokuvaajan palvelut

  Ilmoituksen valokuvaukseen kannattaa panostaa! Parhaan lopputuloksen saa käyttämällä kiinteistökuvaukseen erikoistuneen ammattivalokuvaajan ja kuvankäsittelijän apua. Ammattimaisesti tuotettu markkinointimateriaali saa ilmoituksesi erottumaan edukseen.

  Yhteistyökumppanimme Zentuvon verkostossa on yli 40 kiinteistökuvaukseen erikoistunutta ammattivalokuvaajaa, aina Helsingistä – Ouluun. Zentuvo on yksi Pohjoismaiden johtavista kiinteistöjen ammattivalokuvauspalveluihin erikoistuneista tuottajista ja heillä on Suomessa kokemusta yli 35000:n kohteen kuvaamisesta. Saat takuulla kohteestasi parhaat mahdolliset kuvat!

  Tilaa valokuvaus suoraan Zentuvon-lomakkeelta tai ota yhteyttä Zentuvon ripeään asiakaspalveluun ja sovi kuvaus.

  Lisävinkkejä kotisi valokuvaukseen ja stailaukseen löydät blogistamme:

  Valokuvausvinkit asunnonmyyjälle
  Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon, osa 1/2
  Näin stailaat asuntosi myyntikuntoon, osa 2/2

 • Pohjapiirros. Kuvaus kodistasi ja oivalliset valokuvat kertovat jo paljon, mutta pohjapiirros tekee kodistasi konkreettisen. Se kertoo ennen esittelyä ostajalle kaiken tarvittavan. Pidähän huoli, että pohjapiirros on laadukas ja selkeä.

  Etuovi.com pilotoi uutta pohjakuvien tilauspalvelua. Hyödynnä ammattilaisten piirtämä pohjakuva asunnostasi hintaan 25 € (sis. alv). Tilaa nyt ja saat pohjakuvan sähköpostiisi arkisin 48 tunnin sisällä tilauksesta. Tilaa asunnon pohjakuva
 • Myyntiesite. Esittelyssä on hyvä olla verbaalisesti aktiivinen, mutta muista että myyntiesite on kuitenkin kullanarvoinen. Kokoa esitteeseen kaikki ostajan kannalta tärkeä tieto. Etuovi.comista saat luotua ilmoituksestasi tulostettavan, PDF -muotoisen myyntiesitteen, jota on helppo jakaa kiinnostuneille myös esittelyssä. Tutustu

Ilmoituksen maksaminen

Myynti-ilmoitus maksetaan verkkopankissa. Voit valita seuraavista: Osuuspankki, Danske Bank, Nordea, S-Pankki, Ålandsbanken, Handelsbanken, Aktia, POP-pankki tai Säästöpankki.

Seuraa verkkopankin ohjeita ja muista palata sivuillemme suoritettuasi maksun. Myynti-ilmoitus julkaistaan automaattisesti Etuovi.comissa heti maksamisen jälkeen. Kaikki palvelun käyttämä tietoliikenne suojataan turvallisella SSL-salauksella.

 1. Osuuspankki
 2. Danske Bank
 3. Nordea
 4. S-Pankki
 5. Ålansbanken
 6. Handelsbanken
 7. Aktia
 8. Säästöpankki
 9. Säästöpankki

Vahtiviestit

Välittömästi ilmoituksen julkaisun jälkeen ostajaehdokkaat saavat tiedon kohteestasi suoraan sähköpostiin. Lähetettyjen vahtiviestien lukumäärä on suurimmillaan heti kun kohde on julkaistu. Pidä siis huoli, että myynti-ilmoituksesi tiedot ovat mahdollisimman kattavat kun maksat ja julkaiset kohteen. Suuri määrä vahteja lähtee matkaan myös perjantaisin, kun käyttäjille lähetetään heidän tilaamansa koosteviestit.

Seuraa kohteesi kiinnostavuutta

Voit seurata ilmoituksesi kävijämääriä, sivulatauksia, sekä kohteesta lähetettyjen vahtiviestien määriä. Lisäksi voit seurata sinulle lähetettyjä yhteydenottopyyntöjä. Tilastoja voi tarkastella päivä-, viikko- tai kuukausitasolla.

Mitä tilastot sinulle kertovat?

 • Kävijät-lukema kertoo yksittäisten kävijöiden määrän sivulla. Luvusta on poistettu päällekkäisyydet eli vaikka samalla selaimella vierailtaisiin sivulla useita kertoja saman viikon aikana, lasketaan vierailut yhdeksi kävijäksi. Kävijät-lukema lasketaan selaimen cookie -tunnistuksen perusteella.
 • Sivulataus on yksi tapa mitata verkkopalvelun suosiota. Sivulataus mittaa yksittäisen verkkosivun (esimerkiksi ilmoituksesi kohdesivun) latautumista käyttäjän koneelle. Yksittäinen kävijä voi vierailla sivulla useamman kerran ja nämä kerrat ilmoitetaan sivulataukset-lukemassa. Esimerkiksi jos kävijä on hyvin kiinnostunut kohteestasi, voi hän vierailla kohdesivulla useita kertoja. Jokainen käynti sivulla lasketaan yhdeksi sivulataukseksi.
 • Vahtiviestien lukumäärä on suurimmillaan kun kohde on julkaistu. Tällöin uuteen kohteeseen osuvat vahdit aktivoituvat. Vahdin aktivoi myös muutokset kohteen hinnassa.

Esittely

Esittely on kuin ensitreffit: silloin tehdään vaikutus tai ei. Ennen esittelyä korjaa pienet yksityiskohdat kuten narskuvat saranat ja jumiutuneet keittiön laatikot. Putsaa joka paikka putipuhtaaksi ja keitä hyvät kahvit. Pullaa voit tarjota halutessasi. Siitä se mainio esittely alkaa.

Muutama huomio esittelystä:

 • Järjestä sekä yleinen esittely että yksityisiä esittelyjä niitä haluaville.
 • Stailaa tai ainakin siivoa ja järjestele kotisi, mutta älä peittele vaurioita. Kirjaa kotisi mahdolliset puutteet avoimesti kauppakirjaan tai sen liitteisiin.
 • Pidä huoli, että pääset ostajaehdokkaiden kanssa käymään muissa tiloissa, kuten varastossa tai autotallissa.
 • Ota tarpeeksi aikaa esittelyyn, jotta voit keskittyä kaikessa rauhassa ostajiin.
 • Muista, että sinulle voidaan tarjota käsirahalla varustettuja tarjouksia. Suositeltavampaa on kuitenkin ottaa vastaan kirjallisia tarjouksia ja vertailla niitä rauhassa ennen käsirahan hyväksymistä. Varaa esittelyihin tyhjiä ostotarjouspohjia. Tutustu ja lataa asiakirjapohjat
Sammio