Ilmoituksen jättö ja muokkaus nyt paljon kätevämmin uudistuneessa Etuovi.comissa - myös mobiilisti!

1. Ennen asunnon myyntiä

Kaiken perusta on nippu papereita ja innostunut mieli. Kerää tarvittavat asiakirjat ja mieti passeli myyntihinta.

Kerää tarvittavat asiakirjat

Myyntiprosessin aikana tarvitset repullisen intoa ja monenlaisia asiakirjoja. Niistä löytyy tietoa, joka on hyvä välittää ostajalle ennen kauppaa. Niin potentiaalinen ostaja voi rauhassa tutustua faktoihin ja sekä sinulla että ostajalla on mustaa valkoisella.

Tarvittavat asiakirjat:

 • Yhtiöjärjestys. Yhtiöjärjestyksen saat osakkeenomistajana isännöitsijältä. Muussa tapauksessa se on saatavilla patentti- ja rekisterihallituksen kaupparekisteristä. Lisätietoa: www.prh.fi
 • Isännöitsijäntodistus. Isännöitsijäntodistuksen saat omistajana maksusta isännöitsijältä (todistuksien hinnat vaihtelevat tapauskohtaisesti).
 • Tilinpäätösasiakirjat, tilintarkastuskertomus & talousarvio. Tarvittavat tilinpäätösasiakirjat, tilintarkastuskertomus ja talousarvio sisältyvät yleensä isännöitsijäntodistuksen liitteisiin.
 • Pohjapiirros. Jos isännöitsijältä ei löydy kotisi pohjapiirrosta, voit pyytää sitä oman kuntasi rakennusvalvonnasta. Voit myös piirtää pohjapiirustuksen itse, mutta muista mainita, että se on viitteellinen.
 • Ostotarjouslomake ja kauppakirjapohja. Etuovi.com tarjoaa juristien laatimat tarjous- ja kauppakirjapohjat. Näiden asiakirjojen avulla toteutat kaupat laillisesti. Tutustu ja lataa asiakirjapohjat
 • Apua asiakirjojen laatimiseen. Yhteistyökumppanimme Lyytia.fi tarjoaa käyttöösi sähköiset asiakirjamallit, jotka ovat aina viimeisen lainsäädännön mukaisia. Palvelu helpottaa asuntokaupan dokumenttien laatimista laajan ohjeistuksen ja valmiiden mallien avulla. Lyytia myös seuraa käyttäjän tekemiä valintoja ja ohjaa oikeisiin valintoihin opastavien kysymysten avulla.

  Lyytia tarjoaa mm. kauppakirja- ja ostotarjousmallit useimpiin kiinteistö- ja asuntokaupan tilanteisiin. Tutustu Lyytia.fi-palveluun

Mieti passeli myyntihinta

Kotisi on arvokas, myös rahallisesti. Kysynnän ja tarjonnan laki vallitsee kotikaupoilla kuten kaikkialla muuallakin. Muista, että vain sinulla on oikeus ja näppituntuma määrätä hinta, jonka haluat kodistasi. Luota itseesi - sinä olet kotisi paras myyjä, joten vain sinä tiedät, mikä tekee asunnostasi arvokkaan.

Viisi neuvoa optimihinnan saavuttamiseen:

 • Seuraa toteutuneita kauppoja alueellasi: ne antavat hyvän kuvan markkinatilanteesta.
 • Muista, että yleensä ostajat tarjoavat vähemmän kuin pyydät.
 • Pidä mielessä, että sinun ei ole pakko myydä tarjottuun hintaan.
 • Yläkanttiin asetettu hinta saattaa karkottaa vakavissaan olevia kodinetsijöitä.
 • Ota katse tulevaisuuteen: miten markkinat kehittyvät? Miten se vaikuttaa kotiisi?

Remontoimalla lisäarvoa

Remontointi voi nopeuttaa asuntosi myyntiä huomattavasti. Osa ostajista toivoo saavansa mahdollisimman paljon toteuttaa itseään remontoinnin kautta, mutta nykyään suurin osa kodin hankkijoista haluaa valmista ja huoletonta asumista.

Useimmiten, ennen asunnon myyntiä, kannattaa vakavasti harkita pintaremonttia, kuten tapettien vaihtoa, seinien maalaus ja lattiapintojen uusimista. Asunnon ostajien keskuudessa yleisimmät remontit uuteen kotiin ovat keittiöremontti sekä kylpyhuoneremontti.

Urakkamaailman avulla löydät helposti tekijän kaikkiin remontteihin, niin kodin remontteihin kuin myös taloyhtiöurakoihin. Palvelu on maksuton käyttää ja saat helposti yhteydenottoja paikallisilta ja luotettavilta urakoitsijoilta. Voit kilpailuttaa esimerkiksi maalaustyöt, kylpyhuoneremontit, keittöremontit, kattoremontit, sähkötyöt ja kaikki muutkin remontit ja rakennusprojektit todella vaivattomasti. Lue lisää

Sammio